Näst sista dagen..

..på detta året..
Ja, nyår i morgon. Hoppas att 2009 blir ett bra år.. Ska göra mitt bästa för att det ska bli så..
Vet inte riktigt vad som händer i morgon kväll. Jag ska ha tjejerna iallafall. Vill ta det relativt lugnt.. Lite mat, vin och trevligt sällskap är allt jag behöver:)

Låång dag idag känns det som. Alla väntar på rean som vi inte har än! Klart man inte vill köpa skor när det är rea på dem om en vecka!
Har iallafall haft tid att göra en ganska stor solhandling idag;) Vita faran, som blivit grå fick genomgå en liten makeover och bli vit igen. Nu luktar han gott och skiner som bara den.. Hoppas att farans ägare blir glad..

Ledig i morrn, tvätta kl 12, varför bokar jag tvättid på storhelger? Julafton, nyår??
Jaja.. det behövs ju göras vilket fall som helst..

/j

Nya tag

Jaha, tillbaks till vardagen igen.
Kan ju bara säga att helgen i Arvika har varit såå bra. Fick den bästa julklappen:) Har väl aldrig blivit så överraskad♥
Tjejerna har bara myst av att ha morfars uppmärksamhet..ja, Tina, moster, Erik och Robins också..
Har ätit och druckit gott, spelat spel, slappat, kollat tv, gjort ett par små utflykter. Toppen har det varit!

Har gjort min första dag på kontoret idag. Gick ju hur bra som helst.. Riktigt kul!

Återkommer när det finns mer tid att skriva och lägga ut lite bilder
/j

Juldag

Idag har vi bara varit hemma och inte gjort alls mycket.. Tjejerna har pysslat med lite av de nya klapparna, några sorts pärlor man ska spraya vatten på så de fastnar ihop..underligt men kul!
Mamma och Göran kom och fikade och spelade spel på eftermiddan. Trevligt.
Tjejerna har varit så uppe i varv idag, är helt slut nu.. Svårt att dämpa dem ibland..antar att det lätt blir så när det är mycket runtomkring, julen, fara hit o dit, vara uppe sent osv... Men mitt tålamod var helt borta idag..Hoppas det kommer tillbaka snart, för jag behöver det!
Nu ikväll har jag packat..för i morrn bitti åker vi!! Fick inte tag i någon bil men det löser sig ända med skjuts halva vägen Göran-pappa. Så snällt♥

Dagen igår, julafton, var bra. En lugn dag.. Var ju hos mormor och åt lunch, på Sofiahemmet. Det var lite jobbigt för hon kändes så förvirrad, trött och inte alls med.. Och den allmänna matsalen man åt i!! Uää.. Kunde knappt äta, fick inga bra tankar i huvudet av att vara där.. Lilla mormor.....
Sen hem till mamma, slappade lite framför Kalle Anka. Sen åt vi och tjejerna kom vid 18, strax efter kom tomten. Det var samma tomte som förra året och han var lika varm och törstig som då. Som tur var fick han sin "äpplejuice" :)
Många paket blev det! Alla var glada och nöjda.
Vid 21 tog vi en taxi hem. Det blev lite kaosartat när brorsan såg att vi fått en taxibuss och kom på att de också skulle åka med! Vi fyllde den där bussen till max med barn och julklappar!! Mitt i detta tappar Ella sin nya rosa ring och bryer ihop totalt.. Men chauffören bara log, hans taxameter tickade ju för fullt..  Tänk så det kan bli!
Väl hemma var vi vakna en liten stund innan vi alla tre däckade i min säng.. När jag vaknade nån timme senare av att telefonen ringde var jag pigg, som fan.. Kanske därför jag varit seg idag, har vänt på dygnet lite för nu känner jag mig ganska pigg igen!
Jaja..ska iallafall gå och lägga mig nu. Vill att det ska bli i morgon bitti snabbare:)

Hej på några dagar/j







Det snöar!!

Lite vitt på backen är det.. Kom ju lägligt såhär på själva julafton:)
Håller på och tvättar men är snart klar. Har ätit frukost och öppnat mina strumppaket..tog med täcket till soffan och satt där och mös.. 
Om en stund ska jag och resten av släkten till mormor och äta lunch, hoppas hon orkar med..lilla mormor... Sen blir det hem till mamma och vänta på mina barn och tomten..har vi tur kommer samma tomte som förra året..tycker jag känner igen honom från nånstans, det tycker Alva också säger hon;) Men jag sa att hon inte fick säga nåt till Ella och Benjamin..hehe..

Ha en skön dag/j

Det stora julbadet

har jag precis haft.. Känner mig lite som en ny människa! Ignorerade mitt halsonda och var och solade innan.
Nu sitter jag här med tända ljus och varm glögg i soffan, nypeelad o nyfilad.. Ganska skönt..

Patrik var förbi med en helt underbar julklapp tidigare ikväll, en tavla med tre vita hjärtan och under dem står det "amor vincit omnia". Och så fick jag en vit lycko-sten och en flaska vitvinsglögg..  Han är alldeles för snäll..Mer omtänksam får man leta efter.

Skippade skinkan i år och körde quornfärs istället. Blev nån slags tacos. Gött var det!!

På jobbet hade vi några "sistaminutenkunder" som köpte tofflor och presentkort, lite mer rörelse idag alltså.
Jag och Therese bytte julklappar också..det hör liksom till. Fick en jättefin ljuslykta och de finaste röda trosorna..She knows what I like♥
Av mig fick hon (eller bebisen) en röd body med en gris -svinsöt står det på magen.
Visste att hon gillade den!

Sviiinbra!!

Nu ska jag vara tråkigt seriös och betala räkningar..

GOD JUL!!!
/j - snövit i morgon

Kontorsråtta

ska jag bli..
Fick ett erbjudande av min chef idag att börja jobba på kontoret på Ringgatan 2 dagar i veckan!! Jag ska ha hand om reklamationer, svara på mail, prata med tyskar i telefon och sånt.. Jag blev så glad! Det innebär mer arbetstid och lite bättre ekonomi för mig - yes!! Ska dit och prova på och börja lära mig redan på måndag. Ser fram emot det..lite miljöombyte också...aldrig fel..

Mamma (tack IGEN) hämtade tjejerna idag och när jag kom hem från jobbet hade de ätit.. Ella satt och kollade på TV och Alva tillverkade en julklapp till lille Hugo. Sen slog vi in alla deras klappar och skrev namn på. Så nu är vi klara med allt!! Det är mycket kärlek i de där julklapparna de gjort själva...
Sen läste vi bok och samtalade om livet, det är så mysigt att ligga och prata med dem innan de somnar. Ibland blir de riktigt djupa:)
Jag somnade också en liten stund.. Är på g att bli sjuk tror jag, så ont i halsen, hostar och känner mig konstig i kroppen..vill inte!
Nu har jag pratat med syrran, ska bli skönt att träffa henne om 4 dagar!!


I morgon ska vi ha julmys på jobbet, glögg och lämna julklapp till cheferna. Mackan hämtar ju tjejerna i morrn så jag ska ha uppesittarkväll by myself.. Ska ha lite hemmaspa tror jag, (om jag inte blir sjuk nu då) Sola, bada, fila, skrubba o fixa naglar..  Sånt måste man göra ibland..


"Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar"

/j



Hemska söndag

Det kan vara så ibland.

Var ju ute och åt med jobbet igår. God förrätt och mat, jag åt fläskfilé gratinerad med brieost..mmm..
Det var ju bara så otroligt varmt på Stallyktan så vi åkte allihopa hem till Matte och Karin och drack kaffe i deras mycket fina hus.. Det var trevligt.
När det var dags att åka slöt jag upp med Präktiga Ghina för ett par drinkar. Sen gick vi vidare till nyöppnade Strömpis. Det var kul att få dansa lite med henne-tokan!!!
Resten av kvällen och natten lämnar jag blank.
Kan säga att denna söndagsmorgon och förmiddag var hemsk! Av olika anledningar.. Jag vill inte att det ska vara såhär..Det gör ont..

Fick träffa mina tjejer en snabbis när de kom förbi och hämtade julklappar. Var så skönt att se dem, mina älsklingar♥
I morgon kommer de till mig igen!

Sen kom Ghina, Sofie och Hugo på fika. Therese och Kim tittade förbi en stund också. Mysig eftermiddag i min soffa.. Hugo fich sin julklapp av mig - konstruktivt ätande, bestick i form av bilar/traktorer - ascoola! Tror han blev glad för dem!
Sofie bjöd på himlans god dajmcheesecake..och jag fick ett till paket att lägga i strumpan:)

Nu ska jag sova. Är slut, överallt..

"Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på"

/j

Jag kanske är barnslig..

Men jag är uppvuxen så. Det är nämligen såhär: Varje jul hänger det en strumpa vid sängen. Och när man vaknar på julaftonsmorgon får man titta i strumpan.. där i ligger nåt litet paket som tomten lagt dit under natten. Ofta är det godis och en tidning som man ska ha under dagen när man julmyser..
Nu blir det inte så (ja, om jag inte fixar det själv förstås, men hur kul är det?)
I år blir det annorlunda, vaknar själv (och har tvättid kl 07...??) men tänkte ändå hänga strumpan vid sängen..
Min kära ex svärmor var och lämnade ett litet paket till mig som jag ska be tomten lägga i strumpan och öppna när jag vaknar..  Det är så fint att de tänker på mig♥ Och skönt att jag kan ha den lilla traditionen kvar, även om det blir lite annorlunda...

/j


Lördagsshopping med Göran..

..har jag haft. Fick assistera hjälp vid val av hans julklapp till mamma, tror det blir jättebra. Vi tog en sväng över stan precis när affärerna öppnat och jag fick lite gjort också.

Hade svårt att sova igår, somnade sent och sov konstigt. Det kryper i kroppen. Sen tittar jag på mobilen hela tiden som att jag väntar på något.. Mår inge bra av det och stängde av den nu idag.. Och det känns inte heller bra ju..

Jobbar men ändå inte, var är allt folk??

Ikväll blir det trerätters med jobbet, tror vi blir 9st. Ska bli trevligt. Återigen, något annat i huvudet för en stund.. Och lite mat kan ju inte vara fel att få i sig..

Nej nu kan det väl bli jul nångång så man får det överstökat så vi kan åka till Arvika sen. Pratade med syrran i natt och hon har lite planer på vad vi ska göra när vi kommer dit♥ Längtar så jävla mycket..

Ska återgå..till att göra..ingenting..

/j


Tack

för en trevlig kväll.. (Men Camilla, mina timers funkade inte..de släcktes inte...?)


Monkan, Cherry och en suddig Vendela


Vendela och Sam


Bolle-bus är nöjd med maten..



Hoppas det inte dröjer så länge till nästa gång..

/j


Flyt

Är inte dagens ord.. För flyt är det minsta jag haft..  Vaknade med sprängande huvud.. Sen skynda till jobbet..Inte mycket att göra där direkt, fick både damp o ADHD av rastlöshet......
Köpte ett par julklappar, är helt klar med vad jag ska köpa, känns jäkligt skönt. Bara lite kvar. Sen gick jag och handlade mat, rätt mycket för jag har tomt i kylen. När jag ska gå tillbaka går det hål i botten på ena påsen och mina saker hamnade över hela Stallbacken.När jag fått tag i allt och är tillbaka på jobbet upptäcker jag att det även gått hål i mina jeans..mina bästa finaste...mitt på knät!! Why liksom??

Nu ska jag styra för kvällen, tända ljus och förbereda quesadillas så långt jag hinner sen kommer mina vänner och ett par bebisar på fredagsmys..

/j

Tungt..

..är det ibland..  fan att det är det nu.. Julen känns not so funny this year..
Det enda som var ljust idag var mitt hår..eller det blev ljust.. (Tackar Kickan för hon klämde in en tid till mig så jag slipper se ut som att jag har en liten råttbrun mössa på mig)
Och sen att se Alva och hennes klass stå och sjunga i kyrkan var också bra.. Är så känslig, sånt kan få mig att börja gråta.. mammahjärtat är svagt..
Sen var hon så ledsen och ville inte skiljas från mig.. Hon längtar så efter mig säger hon.. -Ännu ondare
Men det är inte så långt kvar till måndag nu..

Tess, tack för din medecin♥

Ska bli skönt att träffa mina gamla vänner i morgon kväll, så jag får lite annat i huvudet för en stund..



Varför blev det såhär.. Önskar så jävla hårt att det var annorlunda.. Vill kliva av berochdalbanan nu och bara åka pariserhjul, säkert men lite pirrande i magen när man är längst upp, och man kommer upp, igen och igen..men vill inte åka ensam, man ska inte åka ensam..

/j



Ont i hjärtat..

..får jag när Alva ringer och säger att hon längtar efter mig.. Jag blir ju också ledsen men försöker lugna och trösta. Hon ville att jag skulle följa med på hennes julavslutning i morgon. Jag skulle ju egentligen till Therese på glöggmys, men det blev inställt. Självklart följer jag med Alva på avslutningen!! Det ska bli mysigt.

Ja, hur var dagen då? Åt lunch med Ghina (som förövrigt är en jäkligt präktig tjej ;)) Trevligt att träffa henne lite, hade dock ingen mat att bjuda på. Hon åt egen matlåda och jag åt mitt sista paket nudlar.. Men jag är förlåten för det...tror jag :)

Ringde syrran också som satt hos frisören. Hon skulle ringa när hon var klar där. Eftersom hon inte ringt än så sitter hon nog kvar där än, eller glömde du bara mig...? ♥

Sen fick jag iväg en massa papper och blanketter. Hatar att fylla i sånt, inkomstuppgifter, vård av barn osv.. Så skönt när det är gjort! Men när jag kom hem hade jag fått fler att fylla i...suck..

Åt och hängde lite med Pluppen. De säger att kaniner lever i ca 7 år. Det betyder att jag ska hänga med honom i 5 år till!! Tror att jag och Pluppen måste bli bättre vänner, komma varann ite närmare, om vårat förhållande ska funka. Jag tycker det är ohyfsat att bajsa på mitt golv och bita i mina byxor!!

Pratade rätt länge med Patrik också. Min "lillebror", han är bra han.. (Och JO, nu satte du press på mig iallafall...Hmm..så får du inte göra Patrik)
Pratade ännu längre med Petra (fan, saknar henne också, jag ska klura lite mer på nyår Petra!)

Nu har jag pysslat lite. Hittade min STORA pyssellåda, hade nästan glömt den. Fick ihop lite grejer till mammas jobb tillslut.

(det går att klicka på och förstora bilden)
 

Ska sova snart, måste upp tidigt och ringa postkontoret!! Fråga inte ens varför..
Sen ska jag simma och sola-för jag är ju ledig i morgon! Otroligt skönt ska det bli!

"Förändra sig kan ingen -men bättra sig kan alla"

Och nu gör det ännu ondare i hjärtat men det orkar jag inte skriva om här och nu..

/j

Saknar

Alva och Ella...som fan..

Jaha..onsdag.. Så jäkla lugnt på jobbet, det här är den värsta tiden på året. Inte så många som köper skor..folk prioriterar väl julklappar och annat nu antar jag. Men snart kommer alla vårskor in och då blir det lite mer att göra! Sen har vi ju rea i januari, då blir det rush..

Blev glatt överraskad av ex svärfar och fru igår när de kom in på jobbet med en stor julblomma till mig..så goa.. Man blir ju lite rörd när de gör så..
Fick köttfärs igårkväll, den var supergod♥  Sen gjorde jag även några tomtar, men ja vet inte vad som hände, de ramlade omkull i ugnen.. Tanken var ju att mamma skulle sälja dem på sitt jobb, får fixa nån lösning så de kan stå upp.

Syrran ringde förut..Känner hur mycket jag saknar henne och Arvika..men nu är det bara drygt en vecka kvar tills vi åker. Längtar så.. Då kommer lugnet♥

Ikväll vet jag inte vad som händer men i morgon bitti ska jag simma och sola tänkte jag. Är ledig i morgon. Ska pyssla lite hemma också och hoppas fortfarande att Kickan kan klämma in en klipptid till mig för nu ser jag förjävlig ut. Sen blir det antagligen lite glöggmys hos Therese i Hovsta.

Fredag kväll efter jobbet kommer "bevvangänget" till mig. Vi ska äta lite, dricka glögg och mysa..ska bli riktigt trevligt..
Sen på lördag kväll ska vi ut och äta med jobbet. Gör det varje år innan jul. Brukar alltid vara lyckat. I år blir det Stallyktan, har aldrig ätit där förut men det blir nog bra, mat ute brukar inte vara fel:)

Krypande känsla i kroppen...försvinn..

"Vill du sprida ut något, säg att det är hemligt"

/j

To do

Inom den närmsta tiden:

Äta köttfärssås
Fylla i och skicka in bostadsbidragspappren
Vänta på att Kickan ska ringa för besked om klipp och sling på torsdag
Simma och sola
Göra ett par tomtar
Glöggfika hos Therese
Slå in lite paket
Tjejmys hos mig
Köpa några julklappar
Ut och äta med jobbet
Ragga bil till jul el annandagen

/j


Ok..

gör detta snabbt idag.. Har ingen som helst ork kvar, vill bara lägga mig nånstans och vila lite... Väldigt intensiv dag med barn, bad av barn, mat till barn, hund, kissa hund,  tvätt, städ, disk, pyssel osv osv.... Har ätit lite dåligt ett par dagar också och det fick jag igen för nu ikväll, på nåt sätt ville inte det lilla jag hade i magen stanna kvar..uäääkk... Ok, att spy är inte det värsta som finns men det hade varit bättre att ha det kvar!
Tack mamma för du kom o styrde lite i mitt kaos♥

Mycket tankar idag också...vill att alla jag bryr mig om och tycker om ska få må bra. Tyvärr är det inte alltid så.. Önskar jag kunde göra något..

(Fru Underbara Lindgren!! Jag har sparat pannacottan tills ikväll..  Går o kollar i kylen då och då och trånar...snart.... Skönt det var att få träffa dig en minut..)

I morgon blir jag utan barn igen..känns jävligt kluvet..som alltid...

/j

Hmm..

Ibland undrar man... Varför ringer en människa kl 07 en lördagsmorgon..? En människa jag kände för 13 år sedan.. Jag har inget att säga. Jag har ingen lust att lyssna. Svarade ju inte men fick ett röstmeddelande: "Har försökt komma i kontakt med dig ett par månader nu, ska det vara så jävla svårt att ge mig en minut bara...bla bla bla"   Vad kan vara viktigt? Har ingen aning och skiter faktiskt i det! Gör mig mest bara illa till mods.
Efter det bestämde jag mig för att somna om för att förhoppningsvis vakna på ett bättre sätt nästa gång. Tjejerna var klarvakna och satte sig framför tvn.
Det kändes lite bättre när jag slog upp ögonen igen, vi åt frukost och gjorde oss redo för Luciatåg hos mormor och Göran. Tror mormor blev lite rörd när vi kom kom och sjöng:)
Stannade rätt länge, åt supergod lunch♥ och tjejerna gjorde sina årliga pepparkakshus.
Göran skjutsade oss hem, för Roxy skulle komma till oss.. Roxy är en mycket snygg tik (Pilo, titta hit!!) Hon ska stanna tills i morgon när hennes husse och matte har festat klart:)
Alva och Ella var ute och lekte länge i snön med granntjejerna. Kul för dem med all snö.
Barnens far, mitt ex ringde för en stund sen, vi pratade lite om barnen och livet i allmänhet. Det kändes bra. Är glad att vi är så bra vänner och att han är pappa till Alva och Ella.
Så nu sitter jag här, lite ensamt för alla sover, och filosoferar igen.. Ingen lust att kolla tv och har inte ro till att läsa.. 

Jag sa på mitt tal till min pappa på hans 50-årsdag.."önskar jag hade hälften av din positiva attityd"  Tänker ofta på det och önskar verkligen att jag hade det. Ibland känns allt så tufft.. Önskar jag kunde se saker lite enklare vissa gånger, på ett mer positivt sätt. Önskar jag inte tog åt mig så av negativa saker runt omkring mig, som jag tyvärr ofta gör..
Jag vet inte om det har nåt att göra med att julen är på G men jag är så otroligt känslig..allt kommer upp till ytan på nåt sätt.. Det här med firande, familjer, hur det ska vara och inte.. Kanske gör jag det krångligare än vad det är.. Men det är svårt att prata vett med sin egen hjärna..
Så.. I julklapp önskar jag mig: En manual, en fungerande instruktionsbok, där jag enkelt kan slå upp just det jag behöver ha hjälp med: snabba tips för barnuppfostran och hur man gör bäst i olika situationer, hjälp med jobbiga känslor som dyker upp då och då, tips för kärlek, för att det ska funka. Ja, allt som kan vara till hjälp i livet, även enklare saker som löser vardagsproblem, hur man får mer pengar snabbt, hur man lagar en cykel eller svänger ihop en bra god maträtt utan nästan några ingredienser.. En SÅN bok vill jag ha!!

Det här verkar ju dystert..  Känns inte alltid såhär såklart.. Har ju också positiv attityd, nån gång ibland;)
Och så finns det ju faktiskt ett ordspråk som säger: "Livet är inte ett problem som ska lösas utan en verklighet som ska upplevas". Och kanske är det så....

Är så glad att jag har Alva och Ella. Innan de somnade förgyllde de min kväll, vi satt och kollade på Bröderna Lejonhjärta samtidigt som Alva hade högläsning ur en Pippibok (Lite halvt störande att hon ska läsa när vi kollar film, men det är ju så bra att hon vill läsa och hon gör det så bra!). Ella var helt inne i filmen och var lite rädd för de elaka riddarna. De har pratat om sol och ishandlingar på dagis. En solhandling är en god gärning någon gör och ishandling är tvärtom. Så hon undrade varför en riddare tog fast Skorpan i filmen. "För att han är väldigt ond" sa jag. "Åhh, han gjorde en ishandling mamma!!" utbrast hon... Så himla go.. Alva himlade med ögonen och log en aning bakom Pippiboken. Hon är lite trött på dessa sol/is grejer för hon får höra några gånger varje dag att hon gör ishandlingar mot Ella. Ella själv gör BARA solhandlingar säger hon :)

Nu, ett par bilder från dagen:


brrr...kallt....


Alva är mest sugen på glasyren, Ella gör ett häxhus, som i Hans och Greta:)


Sweet Roxy..


/j








Vet inte varför..

..jag sitter här..

Var på väg till sängen nyss men..
Har haft en bra kväll, mest myst i soffan, kollat idol och ätit popcorn..
Men nu fick jag den där jobbiga känslan.. Blir så nedstämd ibland.. När ska det kännas bra hela tiden? Kan nån skriva en manual för hur livet funkar?
Jaja..känns kanske bättre om jag sover lite..


Mina goa pulkatjejer


"Du kan misslyckas många gånger men du är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra"

Good night - for real/j

Trött

Inte så kul att tjata om hur trött man är hela tiden.. Men detta är helt sjukt!
Kom hem 20.30 igår efter Alvas klassfest. Då la jag bara tjejerna sen däckade jag. Mådde så illa och trodde jag skulle kräkas..  H kom och däckade bredvid mig♥

Ella var så fin som Lucia. Hon sjöng högt och tydligt och läste sin vers klockrent! Stolt mamma!
Sen var det jobb igår. Nog den långsammaste dagen på hela året. Tur jag hade Therese där, för det var tomt på kunder..

Klassfesten var ok, mycket barn och uppspelta sådana. Vi föräldrar skulle lära känna varann lite bättre och blev indelade i lag och skulle spela fia med knuff på tid. Jag och pappan i mitt lag förlorade men det var kul ändå! Sen var det fika i mängder, kanske därför jag mådde så illa sen....

I dag har jag och Ella gjort alternativa knäck, med dajmchoklad. Två goda saker blandat till ett..mmm.....
Nu har Alva hämtats på skolan, vi gick i snöoväder dit, överraskade dem och gick till stan och köpte en pulka! Vet ju inte hur länge det kommer vara snö, bäst att passa på! De var små solar som satt på pulkan när jag drog dem hem..
Får nog skita i bowlingen denna månad, blev för dyrt just nu :(

Ikväll blir det lugnt, lite pyssel och soffmys..

I morgon ska vi ta bussen och åka till mamma och överraska med ett luciatåg. Det blir perfekt! Ska snika åt oss lite lunch där också...hehe..





hej/j

Just like a circus

Men ja, dagen är MYCKET bättre än igår.. Hade en liten svacka tror jag, är återhämtad idag, fick mer sömn inatt och har haft bättre struktur idag. Ja,  Fru Lindgren, struktur ÄR viktigt..
Lämnade Ella på dagis i morse, hon tjatade hela vägen att hon längtar så tills i morrn när hon ska vara lucia och läsa en vers. Hon är så peppad:) Ska bli kul att se min vanligtvis så blyga tjej vara modig lucia.
Jag och Alva grejade lite hemma, jag handlade och hon spelade lite dator. Sen fick vi lunchbesök av H, och efter det gjorde vi knäck. De blev så goda.. gör nog lite till innan jul...

Nu är det barnbad, mat, tv o tidig sänggång. Vi ska upp 06 i morrn!! Hur fan ska det gå till???? 

Hittade nyckeln..but it´s my secret where I found it...:)

Pappa, tack...  går kanske inte till Palmviken själv men gärna till Vero och mixmix:) Om vi har magproblem?? Har du inte träffat ditt eget barnbarn Ella?? haha..


"Avundas aldrig någon det sken av lycka han har. Du känner inte hans hemliga sorger"





/j-soffmyssugen


När familjen Taikon har varit och handlat

ser det ofta ut såhär:


Så satt man här..

Ska lägga mig snart, är jättetrött.. Somnade inte förrän 03 inatt för Alva blev sjuk. Hon fick feber och hostade konstant. Inte mycket sömn blev det.. Lite jobbigt faktiskt, hade verkligen behövt jobba men vad gör man...
Blir hemma i morgon också för hon har varit rätt risig idag. Ella får gå till dagis en stund och leka och öva på luciatåget som är på torsdag.
Dagen hemma var inte så bra.. Rörigt och bråkigt.. försökte tvätta lite och tappade bort min dörrnyckel i kaoset.. Har inte hittat den än..
Hoppas det blir bättre i morrn..det måste det bli!

Har nu ikväll bara suttit i soffan och gjort ingenting, jo, beställt ett par små julklappar på nätet.. Hittade det jag letade efter till tjejerna :)


Som vanligt..helt normala..


Den här platsen drömmer jag om inatt...


"Små små ord av uppskattning är nyckeln som låser upp de flesta lås"

/j

En helt vanlig måndagkväll hos familjen Taikon





Lördagsbild



                                                            ♥

Vin+sax = hackig lugg

Måndag.. Jävligt trött måndag.. 
Biter ihop och ler trots att det känns lite uppochner inuti, skulle behöva sova en vecka i sträck känns det som..

Lördagen med syster blev lyckad. Först hade vi en kort sjuksköterskeutbildning, jag fick lära mig en hel del :) Tack blodssyster♥
Syrran hade beställt tacos, förstår inte varför hon är så svag för det, visst det är gott men det finns godare..men hon fick sina tacos..
Eva och Hanna kom över och gjorde oss sällskap ett sväng. Mycket trevligt.
Gick åt en hel del vin under kvällen..blev inte att vi gick till lillebrors fest, förlåt Dani...  Tiden gick så fort så Eva fick säga åt oss att det var dags att gå. Det blev Färjan aka Frimis. Ganska mycket folk, men det är ju samma samma när man går ut. Varför gör man det egentligen? För så jävla kul är det inte! Sen stå o vänta i en evighet för att få sin jacka..
Satt sen hemma hos mig och pratade länge och kom sent i säng. Hade svårt att somna..klockan var närmare 06 när jag träffade John Blund.

Vaknade vid 11 igen och hade den där jobbiga känslan, nån form av ångest som ofta kommer när det är alkohol inblandat..
Gjorde mig iallafall ordning för dop och blev hämtad. Det var fint, lila Vendela var så söt och allt gick bra. Det jobbigaste var att jag frös så hemskt hela tiden.
Syrran och Hasse frös på sitt håll när de var och kollade på Robin som spelade hockey mot HC under tiden jag var på dopet. Sen åkte vi allihopa ut till hovsta och fikade innan de åkte till Karlstad.
Nu fick jag en rejäl systerdos men saknar henne redan. Vill att hon ska bo här!!

Idag får jag tjejerna igen! Åh vad jag längtat..
Världens bästa "stödfamilj" Maria och Krick hämtar mina tjejer på måndagar och ger dem mat och fixar. Så jag hämtar dem där. Är så tacksam för den hjälpen♥
Denna veckan blir det mycket.. luciafirande på dagis, klassfest..ska försöka göra klart tjejernas julpyssel, kanske göra lite knäck också..
Tror jag ska överraska dem i helgen och ta med dem och bowla.
Så är det ju jobb.. Är inte hemma förrän 18.45 på kvällarna när jag hämtat dem, så jälva drygt är det.. Undrar ibland hur man ska orka..

Fru Lindgren, jag använde aldrig den svarta!

"Den man bäddar åt får man ligga med"

/j

Snart..

kommer min syster hit. Jag håller på och gör fint, tänder ljus och förbereder mat. Vinet ligger på kylning..
Känns som det kommer bli en bra kväll.
Världens bästa granne Eva kanske skulle komma och göra oss sällskap. Blir klockrent!
Sen får vi se vad som väntar. Blev bjudna på fest till lillebror också.. kanske hamnar där. Troligt är det ju att vi hamnar på "färjan" tillslut.. Fast de har ju tagit bort relingen så det är inte lika likt en färja längre:)

Igår var jag på temakväll. Tema Sydamerika. Musik och mat straight from Bolivia.. Kunde inte blivit bättre, tack♥

I morgon-dop. Ska ut på landet nånstans. Tur jag får åka med Tess♥
Hoppas nu bara jag har resorb hemma, det blir så jobbigt att gå på dop med vinhuvud..

Ska fortsätta styra/j

Sur

Vaknade rätt sent, trött som fan..ska ställa mig i duschen MEN: Inget vatten!!! Kul att gå till jobbet i morgonfrilla! Skönt att kunna ta en kopp te, underbart att borsta tänderna och dricka ett glas vatten!!!!  Ska man inte informera om att vattnet ska stängas av?

Hej/j - inte snygg i håret!

Blev så glad..

Världens bästa överrasking!! Min älskade syster ringde nyss.. berusad, hade varit på julbord..  (Nej Robin, jag sov inte:))
-Jag har en överraschkning, jag är inte gravid..hahaha..men jag kommer till till dig på lördag!! (ja, hon sluddrade lite på s:en)
Shiit vad glad jag blev!! Vi ska ha en systerkväll. Mat, vin och prat. Precis vad jag behövde! Tack bästa!


                                                    ♥

Helt ok..

Helt ok ledig dag. Gick bra att hjälpa gammelmoster.Satte upp lite tavlor, fick undan en del skräp och så. som tack bjöd hon mig på lunch på Grisen och Kossan, snällt..

Efteråt gick jag hem och tvättade lite, fikade med H♥, sen gick jag och solade och hyrde två filmer, hoppas jag orkar se dem och att jag slipper se dem själv, är lite trött, somnade jättesent igår , ibland blir det så..

Har fikat med Tess nu på kvällen. Gjorde kvällsmat här hemma hos mig. Väldigt trevligt och skönt att ta igen lite tid..

Hittade ett foto idag, Gissa vem detta är? Väldigt kul faktiskt tycker jag!!



Fru Lindgren, du blir het i den svarta;)


"Hjärtat har motiv som förståndet inte alltid känner till"


MVH/j-som en doftpåse

Sushidate..

Vill tacka Sofie och Ghina för en underbart trevlig och mysig kväll♥
Jag fegade lite på sushin.. Men jag åt den traditionella soppan (Misu?) innan och så valde jag sushibitar med räkor och vegetariska saker i. Det var riktigt gott. Lätt att jag gör det igen!!

Nu har jag hängt med Pluppen en stund, han har känt sig ensam, stackarn...  Har även dammsugit och sorterat tvätt..Inte jättekul men behövligt. Ett litet samtal med syrran har också hunnits med förstås :)
Lyssnade på några låtar från Britneys nya..vet inte vad jag tycker än..

Ska dra på Timbuk och lägga mig i ett bad och sortera lite tankar. Det är skönt innan man ska sova..

gonatt/j

(förresten, Sofie och Ghina: jag mätte och fick 19 - är det rätt???)








Fina Therese..


Måste ju bara visa denna fina magen med en bebis inuti.. ♥ ca 11 veckor kvar.

Förra veckan..


gjorde jag adventsfint i köksfönstret..


väntade mamma och Ella på att Alva skulle dansa...


Jag och Ella väntade också...


Alva mös med Olle..

Old friends..



På söndag...då ska jag få träffa  mina underbara vänner.."bevvan-gänget"♥ Det ska bli kul, saknar er, vi ses alldeles för sällan...

Jag älskar..


♦ Att bli serverad frukost, det är vardagslyx för mig♥
♦ Att bli killad på ryggen
♦ Att ge bort något som jag vet kommer uppskattas
♦ Chili cheese
♦ Att göra någon glad
♦ Att vakna och känna mig utvilad
♦ Att sätta på mig något nytt
♦ Att hitta pengar i en ficka
♦ Att få ett sms som gör mig glad
♦ Att ha städat hemma
♦ Att se när mina barn skrattar


Jaha, ungefär lika händelselös dag på jobbet idag som igår, kanske lite värre tillochmed!!
Ikväll blir det date med Sofie och Ghina, ska bli trevligt. Mysigt att gå på restaurang, händer inte jätteofta..

I morgon är jag ledig..men ändå inte.. Ska hjälpa mormors syster, 85 år, att styra upp hennes hem efter att hon flyttat. Vet inte riktigt vad som väntar men det går säkert bra.

Dagens roligaste: Therese utbrister hojtandes: Såg du skäggbiffarna som gick förbi!!!???
                                   Jag ser fundersam ut men frågar helt allvarligt om hon vet vad det betyder.. Varpå hon asgarvar och 
                                   säger, det är klart jag gör!!  Konstigt tycker jag eftersom de som gick förbi var två killar/män  
                                   med otroligt mycket/lång/grov skäggväxt..


"Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern"

Hejs/j

 

Tankar..

Jaha, kul att vakna och vara arg på sig själv för man försovit sig-igen!!  Men men, det gick bra ändå♥

Otroligt lugnt på jobbet, då hinner man prata en del. Samtalsämnena jag och Therese har bollat idag har varit följande:
• Självupptagna människor (började med att en sådan kund kom in)
• Tankar kring jul och dess firande
• Om att vilja väl men gå över gränsen och att det kan bli så fel
• Relationer (självklart ämne, vi är ju tjejer)
• Barnuppfostran

När man pratar om saker så väcks tankar till liv i ens huvud, blev så att jag fastnade lite i tänket om julen..
Jag gillar julen.. MEN..
Ibland känns det för mycket. Alla blir så stressade, helt i onödan, det ska vara si och så, allt ska vara så perfekt och alla ska vara nöjda och glada..allt ska stråla... Det viktigaste för mig är att umgås med dem man tycker om, ha mysigt tillsammans.. Sen är jag sån som verkligen vill ge presenter och julklappar.. Men det handlar ju till stor del om pengar..iallafall i mitt fall. Ser ju lite annorlunda ut i år. Kommer inte bli likadant som tidigare..  Jag vet att min familj förstår, men för MIG känns det inte bra! Jag vill ju ge till de jag tycker om.. Så fast man inte ska vara stressad över julen så blir jag det ändå..
Nu är det iallafall bestämt var och hur julen ska firas. Det känns skönt, jag behöver lite struktur för att må bra!

Idag ska jag med Therese hem och hjälpa henne att måla i ett av rummen i nya huset.
I morrn- jobb först-sen sushi! Blir super!!


"Det viktigaste är inte att aldrig falla, utan att kunna resa sig efter varje fall.."

Ciao/j

Min pappa...

fick mig precis att börja gråta...  Men på ett bra sätt...
Tack, älskar dig..

Ups and downs..

Det har man ibland..

Har inte orkat skriva och uppdaterat i helgen men här kommer en liten sammanfattning:
Jobbade fredagen, med chefen. Hade behövt Therese men hon var ledig och flyttade!
Fredagkvällen var bättre. Mös med tjejerna och fixade hemma..as always.. När de somnat var det soffmys och te.

Lördag! Gick upp och tvättade 07 (en lördag liksom....)
Sen dansuppvisning för Alva. Mamma hämtade oss. Shit vad folk det var! Många föräldrar och släktingar som ville se sina barn dansa. Det var många grupper och åldersklasser som skulle dansa så vi fick sitta länge och vänta (lätt rastlösa) innan det var Alvas tur. Hon var jätteduktig och kunde sina moves :)
Efter det var vi så hungriga. Mamma ver så snäll och bjöd på McD.
Sen packade vi en liten väska och åkte med H till Hovsta. Hälsade på Therese och Kim i deras nya hus. Jättefint var det. Kommer bli ännu finare efter målning och tapetsering.. De har god smak de där två..
Lördagkvällen spenderades ihop med trevliga människor (varav en "kändis", minns ni lata Herman från Robinsson? :))
Väldigt trevlig kväll! Det blev sent så vi sov gott när vi väl somnade.

På söndagen blev vi skjutsade till Björkhaga, där Alva och Ella skulle leka med kompisar från tiden vi bodde där. Mycket lyckat! Efter det -kalas! Kompis Otto fyllde 5år och hade monsterkalas. Det var monster högt och lågt och överallt!! Kan säga att jag var skapligt sliten igår kväll...
Tjejerna lekte att de reste bort, soffan blev ett flygplan som de packade full med grejer inklusive kaninskrället! Skönt att det lekte så bra, då fick jag styra mat och sånt i fred, behövde det..
H kom sen och gjorde oss sällskap. Efter mat, kaffe och glass (yes Ben&Jerry-half baked) var jag mer död än levande. Soffan tog emot mig när jag landade..

Nu har jag lämnat barnen och är utan dem en vecka. Kommer sakna dem, det vet jag.. Men någon nämde stress och inre stress.. Kanske ska försöka jobba med det denna vecka när jag har lite mer tid, ta det lite lugnare..
Finns en del saker man skulle vilja jobba med när det gäller en själv..men en sak i taget..

Tack Tina för samtalet igår, saknar dig jättemycket...


Have a nice day/j

RSS 2.0