Upp och ner är lika långt men inte lika lätt..

Morgonen började med en försovning-fan!! Fick slita upp Alva som skulle till skolan och slänga henne på min tröga idiotcykel och skjutsa henne. Ella fick stanna själv hemma o kolla på tv.
Sen hem igen, göra iordning mig och Ella, promenerade till dagis med henne. Sen gick jag vidare till jobbet för att säga hej då till Karin och önska henne trevlig resa. Hann säga hej till Therese också som varit hos barnmorskan för kontroll, hon är så fin med sin mage...
Gick vidare till Klippet för att handla, sen hem igen. Dammsög, plockade (att städa när barnen är små är som att skotta snö när det snöar) och åt lunch. Gick tillbaka till dagis för att hämta E (hon skulle ju bara vara där ett par timmar för att kolla teater) men hon var inte klar, de skulle fira ett barn som fyllde år och äta glass! Gick och hämtade A istället, som sa: Åhh...jag orkar inte gå ända till dagis...    Men det fick hon snällt göra, inte mycket annat att välja på..Själv var jag ju inne på andra svängens promenad och jag log fortfarande.. Gick från dagis och hem..ner i källaren och hämtade stjärnor och en ljusstake(är nog första gången jag tagit upp den innan första advent, klappar mig på ryggen).
Sen var det pyssel a la änglar- de blev så fina..
                                                                              

Sen hjälptes vi åt med maten, det blev en mysig eftermiddag.
Så är det ju simskola på torsdagar. Mamma körde oss dit- tack snälla! Kul att se att Alva lärt sig så mycket denna terminen. Hon hoppar ner i det djupa, ligger och flyter en stund på rygg sen simmar hon till kanten och upp igen!

När vi kom hem hann vi med kvällsmat och så gjorde vi varsin tomte i lera innan läggdags. Ella gjorde en hiphop-style-yo yo yo... Alva gjorde en bekymrad-har ni hört har ni hört....


Sen frös jag och kände mig låg, mycket i huvudet...
Ett hett bad och en kopp te gjorde inte susen.
Så är det ibland.... Man ler inte alltid...
/j

De finaste..


♥                                                                          ♥

Naked Santas....

Jo, jag har ju mitt årliga projekt på gång, har iallafall påbörjat det. Mina tomtar! Tror jag gjort tomtar av lera varje jul i kanske 14år..eller är det mer Tess? Det var mamma som började sen har det utvecklats.. Har suttit många kvällar med Tess och tillverkat och druckit glögg. De har varit ensamma, i par, med bebisar, på pinnar, på stenar, i korgar, hängandes och liggandes, de har getts bort och de har sålts på marknad.. nu är de nakna.. Ville inte bryta mönstret i år och har än så länge gjort ett ynka par.. Hur många ville du ha syrran? 5?
Skulle gjort några ikväll tänkte jag men jag är slut.. Så trött och sliten idag, förkyld också.

Ledig i morgon iallafall...skönt.. Ella brukar vara hemma med mig när Alva är i skolan men det är teater på dagis och den kan man ju inte missa:) Det betyder att jag blir själv ett par timmar i morgon på dan.. Ska styra hemmet lite.. Har en massa jobbiga måsten som hänger över mig, rensa i garderober och sånt..

På jobbet var det lungt, för lugnt.. Bättre när det är mycket att göra, då går dagen fortare.

Vad skönt det skulle vara att ha något att se fram emot, längta till.. som en utomlandssemester.. Skulle göra denna vintern lite lättare. Karin på jobbet åker till Thailand på fredag..inge avundsjuk.... Har iofs sushi-dinner på onsdag som jag ser fram emot och det är inte fy skam det heller! Är väl inget jätte-fan av sushi men jag kan försöka bli. Med hjälp av en sushi-expert och en like sushi-wannabe kan det ju inte gå fel:)

Däcka nu!!/j


Utan tvekan världens godaste..


Behövs inga ord...♥

Intensivt..

Det blir intensiva kvällar de veckorna jag har tjejerna.. Iallafall vardagskvällarna.. Idag har jag inte lika mycket energi. Klockan var 20 när vi åt mat..seeeent!! Men men, nu sover de gott och jag har fixat alla bestyr, bara skräpet kvar att gå ut med.
På jobbet är det extremt lugnt..sådär lugnt att det blir tråkigt, riktigt tråkigt...   Har på senare tid börjat fundera på vad jag ska göra..för nåt måste jag göra.. Känner att jag nån gång i livet skulle vilja slippa vända på varenda krona. Hade en sån period när jag började jobba på APK.. Då var jag ensam och utan barn, hade en rätt billig lägenhet och livnärde mig mest på nudlar..Då kunde man köpa mycket roligt!! Nu är ju inte det viktigste att köpa roliga saker.. Men ja..ni fattar..
Sen skulle det vara kul att göra nåt annat.. Mitt största problem och har alltid varit är att komma på vad.. Är inte alls främmande för att plugga..Skulle vara roligt faktiskt..Så tack ni som orkar lyssna på mitt ältande och velande fram och tillbaka..
Och pappa!! Vi ska definitivt prata i veckan, behöver dig och ditt kloka huvud...

Idag har iallafall Ella fått nya vinterskor- behövligt.. Nu kan hon åka pulka ordentligt på dagis.. Och så fick hon nya tajtsa jeans som hon kallar det..så nöjd var hon när hon stod framför spegeln och beundrade sin nya outfit:) Tur att läppglanset i håret har gått bort..hahaha..

Har idag också konstaterat att jag saknar Arvika och familjen där.. Nu var det längesen.. Får sån ro när jag kommer dit..
Men på annandan, äntligen!! Då blir det MixMix och Vero också, alltid...

Nä, nu blir det skräpkastning, dusch och te


 
Längtar hit...

Ciao/j



Kallt..

Mindre tid men lite mer energi..
Blir ju inte så mycket tid kvar när man slutar jobba kl 18..sen ska man hämta barn, trötta och hungriga..  Hem och fixa mat (idag fick jag lite hjälp..tack♥), hjälpa Alva med ev läxa, prata om vad som hänt under dagen, fixa kvällen och natta dem, kanske läsa en bok och killa på ryggen..  Efter det är jag helt slut oftast. Men då ska man diska, plocka undan lite, se till att Pluppjäkeln har det ok, lägga fram kläder till morgondagen..
Ikväll var jag nere i källaren och hämtade varmare kläder till tjejerna, för nu är det kallt.
Kallt i lägenheten också, inga 16grader men inte 24 heller..brr...
Och trots att jag borde vara tröttare så har jag lite mer energi idag..var kom den ifrån??

Hade förövrigt en trevlig kväll igår..förutom mötet med spindeln. Den största spindel jag någonsin sett som inte bodde i ett terrarium, denna bodde i ett skåp! Helt sjukt vad stor den var..jag blev rädd. Men herr spindel lever inte längre, han har brunnit upp..

Måste nog sova nu..
Natti/j

A+E

såhär fina var de när de kom
bakar
blir många lamm och grisar

I dag...

God morgon.
Jag gillar listor!

Idag ska jag:
- Baka pepparkakor med A+E♥
- Fika med mamma och Benjamin
- Lämna tillbaka tjejerna till M
- Dammsuga och torka lite
- Göra en matlista för kommande vecka
- Lägga över kort från mobilen
- Kolla statusen på kontot-gillart inte
-
Rasta Pluppen-hatkärlek
-
Ev sola
- Kanske promenera-glädjekalkyl?
-
Förhoppningsvis laga och äta nåt gott
- Krama någon jag tycker om

Hej så länge/j

Skön..

 Min eckebrolla..  Jag älskar denna bild och skrattar lika mycke varje gång jag tittar på den.. Så sjukt roligt ansiktsuttryck också..enjoy..

En bra kväll...

 

Ännu en dag är snart slut..fan vad fort det går.. Om 32 dagar är det julafton-panik!!
Tycker oftast att tiden går för fort, man hinner inte allt man vill och tänker sig hinna med - omprioritera?
Men men, den här kvällen blev ju bra. Tjejerna kom och vi pysslade. Riktigt fina grejer blev det, kan ju inte avslöja för mycket eftersom de ska ges bort..
Sen kom blivande mamma T och drack glögg med oss och mös i soffan..trevligt trevligt :)
Ella sa: TYST, jag vill sova!! Sen somnade hon i soffan. Hon är så skön min unge! Så blyg och försiktig men så bestämd ibland. Ja, ni som känner henne vet...
Alva var sugen på att läsa så hon satt bredvid mig i soffan med en bok, sen sa till och med hon att hon ville sova och gick till sängen av sig själv, utan att jag behövde säga till!! När hände det sist??

Jaha..nu då? Blev lite tråkigt själv här.. Är inte så trött än..  Men en varm dusch, en kopp te (champagne-cream..så gott!!) och ett telefonsamtal borde göra susen!! Ja, så blir det..  Längtar ju lite tills i morrn av olika anledningar och ju fortare jag somnar desto fortare blir det nästa dag:)  Haha, var det jag som började mitt inlägg med att skriva att tiden går för fort?? Snurrigt...

God natt/j

Väntar..

Försov jag mig i morse? Ja, lite... men det var lugnt, hann dock inte ut och gå..   Undrar hur många gånger jag ställt klockan för att vakna tidigt och ta en promenad men inte lyckats... Måste skärpa mig!!

Har barnledig vecka men saknar dem.. Så snart kommer mina tjejer och sover här över natten,,whhheeeeyy:)
Har gjort jättemysigt, tänt ljus och fixat fika. Vi ska pyssla!! Tjejerna brukar alltid göra lite egenskapade julklappar och ge bort till far och morföräldrar, sånt är ju uppskattat..sååå tänkte jag, varför bryta den trenden? I morgon tror jag vi ska baka lite pepparkakor innan de ska tillbaks till M igen.

Hörs/j

Ett försök...

Ok, blev inspirerad av Fru Lindgren (hoppas du inte misstycker vännen;))... Och jag gillar ju att skriva, har tänkt på att göra detta tidigare...  Problemet med att blogga är väl att man inte vet hur mycket man ska (våga) skriva, dels för sin egen del, vill ju inte vara för utlämnande, dels för andra i ens närhet som kanske inte gillar att bli omnämda.. Men jag ska försöka hitta en bra balansgång. Ger det ett försök, kan ju vara kul vettja..
Klockan är egentligen alldeles för mycket och jag hade ju tänkt komma upp tidigt i morgon för att gå ut och gå innan jobbet.. Risk finns ju att jag försover mig nu och blir utskälld igen av min bästaste gravida vän och kollega.. Ska lägga telefonen långt bort i rummet så jag måste gå upp och stänga av den när den ringer.. 
Men fan, välkomna då, ni som läser:)

Gonatt/j

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0