Dag 3 - Mina föräldrar

Monica Iris och Per-Arne.. Det är min mamma och pappa det!
De var båda 19 år när de fick mig. De hade väl varit ett par sen de gick i sjuan eller så.. Tror inte jag var planerad :)
De gifte sig när jag var tio månader men sen skilde de sig när jag var runt två år tror jag.
Därför kan man säga att jag har fyra föräldrar. Två biologiska och två bonusar! För mamma träffade Göran och Pappa träffade Tina och de har funnits med i nästan hela mitt liv.
Och utan dem skulle jag ju inte ha mina syskon!

Mamma är kärleksfull och omhändertagande, vill väl och är faktiskt en liten curlingmamma skulle man kunna säga. Både till mig och brorsan. Hon är lugn och vill ha ordning runt omkring sig, hon vill ha koll på läget (undrar var jag fått den egenskapen från...hmm..).
Mamma är också väldigt pysslig och kreativ. Hon kan måla och sy och hon lagar fantastisk mat!

Pappa är lugnet själv.. Han stressar sällan och hans måtto är: "Det löser sig". Undrar hur många gånger han sagt just de orden till mig? Pappa ser positivt på saker och ting och ser sällan saker som problem.. Allt går att lösas! Gillar den egenskapen hos honom, för när man själv kan vara lite smånegativ så kan man prata med honom och han vrider till allt och får en att tänka på ett annat sätt. Ett konkret sätt! Pappa är en grym kock. Av typ ingenting kan han fixa till en underbar middag. Och alltid utan recept..

Tina är pappas fru och hon är alltid glad och positiv. Hon gillar fart och fläkt och något ska helst hända hela tiden. Hon är en människa man kan prata med..Om allt.. Hon har hjälpt míg genom många kriser. Massa stöd och råd genom livet har jag fått tack vare henne.

Göran är mammas sambo. Han kan upplevas som sträng och aktouritär.. Men i själva verket har han ett hjärta milt som en kattunges.. Hård yta men mjuk inuti. Han smälter för barn och djur och han har alltid ställt upp för mig när det varit något. Kanske inte den som pratar känslor men känner man honom så vet man vad han menar ändå :)

Är så glad för mina föräldrar, älskar dem så. De finns alltid där för mig och Alva & Ella. De älskar sina barnbarn och är stolta morföräldrar!!

Man kan inte välja sina föräldrar men kunde man det hade jag inte ändrat på något!!

Puss på er!
/j

Inte längre ljus..

utan väldigt mörk....




/j

Dag 2 - Min första kärlek

Jaha.. Min första kärlek, som jag minns var en rödbrun gosedjurshund vid namn Lady.. Henne hade jag jämt när jag var liten. Sov alltid med henne..
Hon finns faktiskt kvar. I en kartong i källaren. Har lovat barnen att jag ska ta fram och visa henne nångång. Hon betydde mycket för mig och har tröstat mig många gånger.

Om man pratar om kärlek till människor och inte till gosedjur så var nog min första kärlek när jag gick på lekis. Jag var 6år och ganska förälskad i en kille som hette Mats. Jag tror han var rätt kär i mig med för jag fick hans bästa leksak i present. En röd välandvänd brandbil. Det är väl typ det jag minns av det hela.. Vi brukade sitta berdvid varandra på samlingar och sånt..

När man blir lite äldre och lite mer medveten om vad kärlek egentligen är så var killen jag tittade i smyg på Tobias! Han var ett år äldre än mig och gick i 4:an när jag gick i 3:an.. Vi bodde på samma gata så jag brukade ofta cykla förbi bara för att få se en skymt av honom. Tyckte han var så söt. Och senare, tror det var när jag gick i 4:an eller 5:an så blev vi faktiskt ihop! Jättekär var jag.. Och han var alltid så snäll mot mig.
Det var på den tiden man gick på disco på fredagarna på fritidsgården och köpte dricka i glasflaskor och sura S-märken.. Han var den som bjöd mig på det de där fredagskvällarna.. Som alltid slutade med en tryckare. Låten som spelas i mitt huvud när jag tänker tillbaka är "nothing´s gonna change my love for you" med Glen Medeiros. Haha, det var tider det!!


/j


Dag 1 - Presentera mig själv

Dags för 30 sanningar! Med början av en presentation av mig själv....

Vem är jag?
Det undrar jag ju själv ibland :) Ska väl försöka reda ut det nu då!

Jag är nog en typisk storasyster som vill ha ordning och reda och koll på det mesta runtomkring mig. Om det blir för rörigt blir jag stressad. Vill ha snyggt och städat runt omkring mig. Fast jag var värre på sånt förr.. Har nog släppt lite på det där nu..
Gillar att pyssla och greja.. Är det inte tomtar i lera så är det tavlor eller något annat. Kreativt eller terapiarbete? Välj själva!!
Är sjukt frusen av mig, älskar därför solen och sommaren.. Värme!!
En bra egenskap som jag tror mig ha är att jag bryr mig väldigt mycket om andra, jag vill att folk i min närhet ska ha det bra och till min egen nackdel kanske jag bryr mig mer om andra än mig själv ibland.
Kärlek är ett viktigt ord för mig. Att älska och att bli älskad är liksom nummer 1.
Svag för god mat och lagar den gärna, men bara om jag får bjuda, lagar nästan aldrig mat till bara mig själv, det är så tråkigt. Älskar goda dofter (i alla former.. sköljmedel, parfymer, rengöringsmedel, schampoo, doftpåsar osv..).
Känslig skulle man kunna kalla mig.. På alla möjliga sätt.. Gråter till filmer, tv, dokumentärer. Gråter när jag läser böcker. Gråter när jag har dåligt mamma-samvete. Och så blir jag ledsen om någon trampar mig på tårna, visar mig orespekt eller leker med mina känslor. Känner otroligt mycket empati för människor, barn och djur...
Som de flesta vet är jag mamma till Alva och Ella. Det finaste jag har. Varannanveckamamma.. Tror jag vant mig vid det nu efter snart 4 år.. Klart det är jobbigt ibland, man saknar dem. Men man får försöka se det positiva i saker och ting.. De veckorna de är hos sin pappa kan jag göra egna Jennygrejer och skaffa mer energi till mammaveckorna.
Min kärlek är Hans, som jag flyttat ihop med nu i somras. Vi träffades för ja.. det är ett tag sen nu.. Först var det lite till och från men nu kan man väl säga att vi varit tillsammans i ca 2 år. Har kvar min lägenhet i stan, fast den hyr jag ut i andra hand. Bor ju i villa Hovsta nu :)
Något som jag märkt nu när jag börjat plugga (eller är det för jag blivit äldre?) är att jag lever mer och mer efter måttot: "Behandla andra som du vill bli behandlad själv". Tänker mer och mer på det sättet.. Att faktiskt vara så som man vill att andra ska vara mot en själv och det är också något jag tjatar på mina barn om.. En viktig sak!
Önskar ibland jag hade bättre självförtroende..eller kanske självkänsla.. Det känns lite svajigt ibland. Vissa dagar är det väldigt bra, andra inte.. Men det är sånt man får jobba på :)

Tänker inte ta så mycket om min bakgrund eller vad jag gjort tidigare..jobb och sånt.. Just nu pluggar jag och det är jäkligt kul! Om tre år är jag klar och då får vi se vad som händer:)

Lite om mig.. Men det lär ju komma fram mer om man ska skriva de här 30 sanningarna nu :)


Hörs/j

30 sanningar!

God morgon!


Sitter och dricker kaffe och lyssnar på musikhjälpen såklart..
Idag ska jag sola och kanske kolla på lite julklappar. Plånboken säger att jag inte kan köpa några idag, men man kan titta och planera.
Vaknade i morse av ett telefonsamtal från min frisör. Hon hade fått en återbudstid i morrn bitti och jag var välkommen då. Har en sån hemsk utväxt. Men nu har jag suttit och surfat runt och letat efter bilder på mörkbrunt hår.. Kanske jag gör det!! Är bara så rädd att det ska bli fult.. Är lite feg tror jag.. Men va fan!!!! Varför inte testa? Får väl bli blond till sommaren igen om det inte känns bra!!?
 
Tänkte jag skulle kopiera min systers ( www.soffansofie.blogspot.com ) lista med 30 sanningar. Jag gillar ju att skriva men ibland blir man tom och har inget direkt att skriva om. så jag ska göra denna listan, kanske hoppar över någon dag eller blandar om i ordningen, vi får se.. Börjar idag!
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 –  Vad är vänskap.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Saker jag saknar.
♥ Dag 15 – En vanlig dag hemma hos mig.
♥ Dag 16 – Min bästa resa.
♥ Dag 17 – Det här är jag bra på.
♥ Dag 18 – Favoritsaker.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 –Dåliga vanor och laster.


♥ Dag 22 – 10 saker du inte vet om mig.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – Mitt hem.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 –  Den här personen betyder något alldeles extra




/j

Lucia, Sjuk, Jason, Stress, Loppis, Överraskningar, Klar....

Ja, ska försöka sammanfatta vad som händer runt mig nu..

För det första så är det igång, Musikhjälpen i P3.. Lyssnar så mycket jag kan. Idag ska jag skänka pengar till att barn inte är till salu, som är ämnet för iår och samtidigt ska jag önska en låt.. Håller på att formulera en bra motivering bara:) Just nu tror jag Jason sover för jag hör inte hans röst i radion, men han kommer nog tillbaka snart :)

Sjuk ja... Jag vet inte vad det är för fel på mig.. Har haft så ont i huvudet.. Fick spy i söndags. Hängig och inte alls pigg.. Nu sitter jag och nyser så nu kanske det bryter ut nåt jävulsskap!! Bara för att jag är ledig ett tag!? Blev i stort sett klara med vårt arbete i skolan igår, lite finslipning kvar bara kanske. Vi har gjort en social utredning och förslag på insatser som skulle kunna passa en strulig 16-årig kille. Ärendet ska upp till nämnden för bedömning och beslut om han kan få den hjälp vi vill ge honom. Allt är såklart påhittat.. Men själva redovisningen innebär att vi ska sitta och försvara vårt "fall" så våran ungdom får den hjälp han behöver.. Ganska kul har det varit men lite jobbigt ibland såklart. Sen har jag ju en hemtenta mellan jul och nyår.. Sen är denna terminen klar!

Min grupp: Nermin, Lena och Erika!



Har haft tjejerna i veckan och igår var det dags för pappavecka igen. Jag tycker mest jag skällt på dem.. De har lite svårt att lyssna och hjälpa till ibland.. Sen ibland är de helt underbara och så får jag så jävla dåligt samvete för jag är så sur.. Men i fredags kämpade vi tillsammans, jag och tjejerna.. Vi bar saker, organiserade och packade upp och packade ner.. Vi skulle nämnligen stå på loppis i lördags! Väl på plats och när vi plockat upp sakerna på bordet var tjejerna spända av förväntan.. "kommer vi få så mycket pengar så vi kan åka till thailand?" Massa människor stod i kö för att komma in när klockan slog 10.. Och jäklar vad folk det vällde in.. Tror tjejerna tyckte det var kul första timmen, att folk köpte våra saker och leksaker liksom.. Sen blev det lite långsamt för dem, men de var så duktiga..  Fick tyvär inte så mycket jag hade önskat.. Massa grejer med hem igen och 1800kr rikare, som nu ligger i semesterburken..




Igår var det Lucia. Var och tittade på Ellas luciatåg på skolan. Får alltid en så stark känsla när tjejerna är lucia eller tärna eller vad de än är.. Men det Luciatåget får mig alltid att börja gråta.. Det är så fint..



Snart jul.. alltid lite stressande känsla.. På julafton åker jag och tjejerna till Arvika. Hans åker nog till Säffle. Har fixat ett par överraskningar:) Kommer inte köpa så mycket julklappar iår. Har inte råd.. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt..

Nu ska jag fixa mig och hämta Alva för att ta henne till tandläkaren, hon har en tand som kommer upp där den inte ska!! Efter det blir det lunch med Therese!


Kram/
j

Renovering!

Jahopp, nu har det börjats.. Hela förra veckan ägnades åt skolarbete och packning. Packa allt som finns på en nedervåning i ett hus tar tid. Men nu är det gjort och i lördags började det rivas. Danne kom från Stockholm och hjälpte till och nu känner man inte längre igen sig..
Kommer bli så sjukt bra :)


Hemmet just nu - blivande kök!


Bryt & Bänd!!

Nu när det inte finns något kök måste vi bo nån annanstans, så nu ligger jag och tjejerna nerbäddade hos mamma och Hans är hos sin bror.. I morgon drar vi allihopa vidare till min brors lägenhet och där stannar vi i två veckor medans de har de gott i thailand..

I skolan går det bra, klarade salstentan och idag hade vi sista seminariet för terminen.. Nu är det bara ett arbete och en hemtenta kvar. Då har jag gått ett år i skolan! Shit vad fort det går..

Och jag räknar ner.. om tre dagar börjar Musikhjälpen i p3 och som jag längtat!! Har fixat hörlurar till mobilen så jag inte missar nåt :) Rekommenderar alla att lyssna och även titta på programmet på tv.

Gonatt
/j


RSS 2.0