Skön Söndag!!

Sov utan att ställa klockan..grymt skönt.. Frukost och sen lite städning här i Hovsta..
Hans har besök av några vänner och jag har varit och handlat lite mat tills ikväll. Älskar att gå och strosa på Coop:) Nu försöker jag få in bilder från telefonen till datorn.. Ska lägga in en annons på blocket om gamla telefonen tänkte jag och jag har ju fotat den.

Fick reda på att vi måste ändra lite i arbetet som ska vara inne på tisdag..lite stressad blev jag men det ska nog gå bra hoppas jag..


Min nya köksbordsblomma som råkade slinka med när
jag shoppade på Marieberg..


Och kakfatet och de fina te-muggarna.. Passar ju i mitt vita kök tänkte jag..


Snabb Bolivian!!



Ha en bra söndag, det har jag!
/j


Vad göra?

Har jobbat idag. Var lugnt som attan.
Sen kalas hos lillebror med massa gott fika..mmm...

Nu skulle det varit tjejmiddag hemma hos mig men min syster, som skulle varit värdinna, har blivit sjuk så det hela blev inställt.. Jättetråkigt.. Blir orolig för henne när hon är dålig♥

Är hungrig men vad ska man laga.. Hans jobbar, men jag hoppas han ringer snart och är klar och vill hitta på nåt med mig..iallafall få lite mat i oss:)

Shoppade loss på IKEA och Marieberg igår... blev både en matta (äntligen, efter tre år), en hylla och ett par klädesplagg..några nya blommor också..och ett kakfat:)


Sålde min ena telefon för ett tag sen. Har en kvar.. C902, alla tillbehör finns och ligger i kartong.. Bunden till 3. Är nån intresserad säljer jag den för 1100kr.


Trevlig kväll!
/j






Hur går det ihop!?

Jag tror jag ska plugga förevigt!
Har suttit nu och betalat mina räkningar och jag har mer pengar kvar än jag hade när jag bara jobbade!! Det är ju helt otroligt, vad glad jag blir! Kommer nog fixa det här!
Det kan ju bero på att jag jobbar extra och fick lite mer bostadsbidrag än jag hade innan.. Inte för att jag är rik på något sätt...men att klara sig en månad utan att ha 0 kr på kontot den sista veckan betyder mycket för mig. Klarade faktiskt av att behålla den lilla summan jag satt in på sparkontot utan att nalla av dem...

Idag ska jag fixa lite hemma, kommer ju folk hit på mat i morgon. Min syster ska bjuda på mat men det passar bättre att vi håller till här, så jag vill ha lite ordning iallafall, dammtussarna måste bort!
Ska hämta Ella på dagis innan lunch och umgås lite med henne innan hon ska på gymnastik hela eftermiddagen. Hon ringde igår och hade lite mamma-längtan.. det känns i hjärtat och eftersom jag är ledig idag passar det ju att jag har henne hemma en stund.

I eftermiddag blir det IKEA. Ska kolla på lite saker till vardagsrummet, hyllor och en matta kanske.. Sånt som är kvar efter min "home-makeover" i julas.. 

I morrn ska jag jobba, sen kalas för lillebror..  Skäms..glömde ringa honom igår på hans födelsedag..förlåt....

Skolarbetet är nästan helt klart, lite småfix bara.. Känns jäkligt skönt att släppa det i helgen och bara vara..
Livet är rätt skönt:)

I gårkväll fick jag höra att jag pratar annorlunda...? Att jag fått ett bättre språk (på ett positivt sätt) sedan jag började plugga.. Haha..känner mig jäkligt akademisk!! Har inte tänkt på det själv, tyckte det var roligt..


Ha en underbar fredag!!
/j

Dusch+jobb!

Japp, idag ska jag jobba på kontoret! Klockan är bara kvart i 8 på morgonen.. Ska duscha snabbt och sen iväg.. Tänkte få klart reklamationerna så fort som möjligt så jag kan fortsätta med skolarbetet sen. Började äntligen skriva på det igår iaf.. Men det är bara en början..mycke kvar..
Fick tillbaka både grupparbete och individuellt arbete i förrgår.. Godkänd! Utan kompletteringar! Känns så himla bra och skönt.. Fick massa positiva kommentarer på mitt enskilda arbete så jag är superglad!!

Helgen med tjejerna var bra..väldigt lugn. De var hos mamma fre-lörd, jag jobbade på lördagen. Ettårskalas för Cornelia i söndags..Hon fick en käpphäst som kunde låta och hon verkade bli väldigt nöjd över sin häst eftersom hon pussade den och härmade den hela tiden:)

Var på bio igår, med mamma, brorsan och Carro. Vi såg Shutter Island, den var helt ok. Lite obehagligt läskig och den hade ett slut med skruv...

Ska göra det jag ska istället för att sitta här.. ska bara kolla blocket först om det kan finnas nån sekretär till mig.. Behöver ett ställe att förvara mina skolsaker på och ett ställe att sitta och plugga på..  En liten sekretär i samma stil som mina andra möbler i vardagsrummet.. nån som har en över?;)

Ha en underbar dag, det ska jag ha!

/j

 


Ibland...

..har man medvind..ibland har man motvind.. Hur man än vrider och vänder så blir det knas..  Idag tänker jag extra mycket på nån som jag tycker mycket om som har motvind just nu.. Men lyssna på Timbuk, "det löser sig".. Då kanske det kan kännas bättre för en liten stund.. Och så vet du att jag finns här..vad det än är..


Jaha..skolan då..
Vad ska jag säga?? Förvirring och ett enda stort ponnyläger!! Ponnyläger för att det till största delen är tjejer och gissa hur det låter när alla sätter igång!!
Alltså, det är kul, intressant.. Men väldigt svårt också. Har staplat upp böcker bredvid mig här i köket jag tänkte kolla lite i.. men det tar emot att börja såhär sent.. Men ska försöka..

Först lite te med en citronskiva i..mmmm....


/j





Kvällsnöje..

..eller inte...   Detta är vad jag ska göra nu iaf..  Har läst hela dagen, i skolan, på biblioteket och hemma, i soffan, i köket och i badet.. Är inte klar.. så jag fortsätter med denna:




Har väldigt svårt att förstå denna bok.. Så det är lite tungt..
Varför kan de inte skriva vissa saker med ett enkare språk? Jaja.. på´t bara..


/j

Supermorsa?

Sitter här i soffan med mina tjejer.. Det är läggdags snart, bara tandborstning först.. Känns skönt att ha dem här igen, har saknat..  Men vilken skillnad det är på barnvecka och barnfri vecka... Kan säga att tempot och intensiteten är mycke högre nu.. Mer att hålla koll på och mer att styra med.. Och det är nån som pratar HELA TIDEN :) 
Men har sån tur att jag fått låna bil.. Av Hans..han behöver den inte just nu. Och jäklar vad det underlättar vid lämning och hämtning av barn, handling osv.. Speciellt nu när vädret är som det är. Skillnad när man kan cykla.. Är väldigt tacksam för billånet♥

Har massor att läsa denna vecka.. Efter seminariet i morrn börjar projekt 1. Tills på onsdag/torsdag ska jag ha läst ca 11kapitel i olika böcker och en hel bok utöver det.. Bäst att sätta igång..
Köra en favorit kanske..hett badvatten, kaffe och läsa i badet? Ja, så blir de nog..





/j


Okej..det ÄR alla hjärtans dag..  En väldigt komersiell dag..  Jag gillar alla hjärtans.. men utan att överdriva.. Kärlek är ju aldrig fel..
Så..en mysig frukost på sängen kommer man långt med.. Sen har jag varit snäll och städat lite här i hovsta, det är också kärlek:)

Nu ska jag göra lite skolarbete och efter det laga en kycklinglasagne jag fått recept på, det ska tydligen vara grymt god!!

Måste bara säga att jag är sjukt nöjd med mina nya tekniska prylar.. Datorn funkar klockrent! Har även skaffat ett mobilt bredband som fungerar jättebra..och bara för jag ändrade om lite med abonemang och sånt på 3 så fick jag en ny telefon också..  Och den är ju också jättebra såklart:) Är inte van vid touchdisplay så jag håller på att lära mig men det kommer nog.. Så nu ska jag sälja mina två andra telefoner som också är helt ok. Om sågon är intresserad av sony ericsson C902 eller C905 så finns de här, bundna till 3, men sånt går väl att låsa upp?


Nä, plugga nu..

/j


Jobbat!

Det har jag gjort idag.. Gick bra, väldigt lugnt.. Men underbart att få jobba med Therese:)
 Sen fikade jag på Bara Vara med Pia, riktigt trevligt!!

Igår var också en bra dag. Fick nästan hela arbetet klart i skolan, bara lite kvar.. 

Bra känsla..


Trevlig lördag!
/j

Det är så skönt att skratta!

Känns som jag har gjort det ganska mycket på sista tiden. Underbart! Särskilt när skrattet sprider sig och fördelar sig fint över dygnet.
Bra dag igår, bra dag idag!

Igår började jag med att fixa håret, klippte och slingade. Välbehövligt och skönt. Nu är utväxten borta. Sen gick jag över stan och gjorde några klädfynd. Bl.a jeans för 49kr!! Guld! Sen gick jag till jobbet och sa hej.. Saknar ju dem..  Men på lördag ska jag jobba, det blir bra. Efter det gick jag hem och gjorde klart mitt arbete. Hade bara tre frågor och referenslista kvar. Hade ångest innan men det flöt på fint och jag blev nöjd! Fan vilken lättnad man får i kroppen efter man avslutat något som känts lite jobbigt..

Idag, seminarium som gick bra och sen fick vi tillbaka grupparbetet, godkänt och utan kompletteringar!! YES!!
På eftermiddagen hade vi föreläsning om studieteknik som var ganska givande men kom inte hem förrän 19. Drack lite te med Ghina sen gick vi en promenad till brorsan och hämtade min nya lilla dator som han fixat. Tack undrebara du!!

Nu har jag duschat och satt på mig pyjamas, ska läsa ett kapitel i en bok tills i morrn. Nu handlar det om barnperspektiv, barns rättigheter osv.. Jätteintressant ska det bli!

Måste bara meddela att jag lagt skorna på hyllan..  Haha.. Träffade en gammal vän idag som sa, utan att tänka sig för tror jag, "jaha så du har lagt skorna på hyllan?". Det har jag ju gjort i dubbel bemärkelse:)
Och det är jag ganska glad för tror jag.. Är glad för jag får så fint stöd från nära och kära..massa bra pepp. Jag känner mig rätt stolt som har vågat gjort detta. Har ju tagit några år att komma fram till.. kanske borde gjort det tidigare för att vara efterklok.. men nu är jag här och det känns bra!!


/j

Tupplurar!!

Att ta en tupplur mitt på dagen hör inte till vanligheterna för mig. Idag hände det!! Var uppe till efter 02 i natt och hade flyt i mitt skrivande och ville inte avbryta.. Det resulterade ju i att jag för det första försov mig i morse när Ella skulle iväg till dagis och Alva till tandläkaren (men vi hann) och dels i att jag var svintrött efter lunch. Somnade i Hans säng och sov drygt en timme. Väldigt skönt men lite ångest. Nu är jag hemma igen och ska ta tag i en av böckerna..

Alva ska få tandställning och idag hos tadläkaren fick hon två gummipluppar intryckta mellan två av sina tänder för att vidga mellanrummet mellan dem så de får plats med en metallring där sen. Hon ringde mig nu på eftermiddagen och klagade på att hon hade ont.. det tar väl tid innan munnen och tänderna vänjer sig vid sånt antar jag. Men hon är tapper min lilla tjej, och fin blir hon i munnen när det är klart!!





Mera kaffe?? Ja, snart...


Hörs
/j

Roddar!!

Söndag. Kalas hos lillayster vid lunch. Fick god sallad och fika. Arvika var där och det var kul att träffa pappa, Tina och gänget. Alva blev kvar med dem och följde med och kollade på Robins hockeymatch.
Nu har jag roddat tjejernas grejer för kommande pappa-vecka, fixat skjuts till Alvas tandläkare i morrn, fixat pluppen och lagt fram kläder tills i morrn, plockat ordning och dammsugit av..Var kommer allt jävla damm ifrån??
 Ella leker med en kompis och Alva kommer senare.
Nu ska jag sätta mig med skolböckerna en stund. Är jättestressad över att jag inte fått så mycket gjort i helgen som jag tänkt.. Har tills på onsdag morgon på mig men det är mycket att läsa som vanligt..

Hämtade datorn i fredags, nu ska brorsan få ta hand om den och installera lite nödvändiga grejer. Den är jättefin, längtar tills jag kan börja använda den. Ska formatera om den här så det blir ordning på den också.

Okej, mer kaffe, nya tag!!

/jenny

Sjuk...eller bara kaffe?

Svårt att svara på..
Men idag har jag inte mått nåt bra. Mått illa, ont i magen och skakis.. Kan vara en bacill nånstans i mig eller så upplever jag bara effekten av för lite sömn, för mycket nya intryck och information, stress och alldeles för mycket kaffe!!?



Lång dag idag.. Först seminarie i morse. Gick helt ok, vi förde en del diskussioner och lämnade in grupparetet. Fick även tillbaka det individuella som vi lämnade förra veckan. Fick godkänt:). sen lite plugg i biblioteket och efter det föreläsning om "att tala inför andra". Var inte hemma förrän efter 18..
Dags att börja på nytt, "etik och makt". Har spolat i vatten och ska hoppa ner i badet med nån av böckerna nu. Tjejerna sover och allt annat praktiskt är klart, det är diskat, Plupphelvetet har fått nytt spån, kläder framlagda tills i morrn, Alva har gjort sin läxa och jag hann både dammsuga av och vattna blommorna.

För övrigt så hade jag hoppats på att de skulle ringa och säga att min nya dator hade kommit idag, men icke!! Håller tummarna för imorrn då...


/j




Vill gratulera och säga välkommen!

Till min lillebror som flyttar till Örebro i juni och gör sin Polis-aspiranttjänst här! Fan vad kul!! Då blir en till i familjen bosatt här!!
Verkligen jätteroligt lillebror! Puss

/j


Det svänger!

Igår grät jag för jag inte fattade nåt. Idag fick vi arbetet klart och jag ler.
Ser att det innehåller vissa brister och slarvfel men det gör inget! Vi kan ändra det sen..

Så man kan säga att mitt humör och min tro på mig själv är väldigt skiftande just nu. Ikväll känns det bra iallafall.
Men trött som satan, började dagen med att dra barn på en bob, bärandes på väskor (tunga, fulla med böcker), stressad som vanligt.. för att hinna i tid till Alvas skola och min skola därefter. Bil, bil, var är du? Önskar verkligen jag hade råd med en bli....

Nu ska jag slappa i soffan, först te-påfyllning!


Natti
/j

Ny vecka!

Jävlar va kallt det är, och så mycket snö!! Sommaren känns väldigt väldigt långt borta...


Ska till skolan snart och träffa gruppen. Ska göra ett arbete som ska vara klart på onsdag. Hoppas det går bra. Försökte läsa lite igår men det gick inge vidare. Kunde inte koncentrera mig. Sen var jag så trött och lite bakis. Var på Emmas fest iallafall i lördags, det var trevligt. Sen blev det Ritz. Väldigt mycket folk. Vet inte vad jag tycker om det där stället egentligen.. eller om det bara är själva "gå-ut"-grejen som inte är nån höjdare.. Ah, jag vet inte.. inte bästa kvällen iallafall.. Inte bästa söndagen heller, men ju längre dagen gick desto bättre blev den, och tur var väl det!

Hade Ella hemma några timmar igår. Det var mysigt, vi låg i soffan och kollade på "Fåret Shaun". Skön kille det där!!

Ny mamma-vecka idag också. Kräkjukan är här, Ella hade det to-fre. Hoppas Alva klarar sig. Känns som jag inte har tid med sjukdom just nu. Men man kan tyvärr inte välja.. Och blir det så att de blir sjuka så finns det inte mycket att göra, sånt är livet!


Nä, duscha och packa väska nu!

Hörs
/j





RSS 2.0