Förbereder...

Vilken härlig sommar det är! Vädret är strålande.. Försöker inte tänka på att jag ska stå inne och jobba i 4 veckor snart..
Idag kommer Alva hem! Ska hämta henne på bussen om 2½ timma. Ska bli kul att träffa henne och höra om alla upptåg. Sen får vi se vad vi hittar på, vill sola och bada men har massa annat som ska fixas nu, vilket också är kul. Vi ska flytta! I två månader ska vi bo hos Hasse i Hovsta. Ska hyra ut min lght till en kompis under tiden, han behövde den nu på en gång och det kom ju lägligt för oss. Skönt att bo i hus på sommaren :) Ska fixa kartonger idag och styra. Håller på och målar i Hovsta, ska måla i förrådet under trappen där vi ska ha våra kläder. Kasta massa skräp och fixa iordning. Kommer bli så bra!

Måste sätta fart och hopa in i duschen!

Ha en skön tisdag, det har jag!
/j

Veckan..

har varit väldigt bra..
Har jobbat som städerska och sålt skor. Ella har varit hos mamma ett par dagar. Sen var det midsommar. Åkte ut med båt till en ö i Väringen och åt lunch. Det blåste mycket där på ön, annars var det väldigt fint. Sen på kvällen var vi i Lillån och grillade.. Åt massa gott. Lugnt och trevligt.

Lilla Julia, så söt


Hans och Hugo


Coola Myra

Igår var det midsommardagen, visste inte när Ella skulle komma tillbaka från Mackan men jag började städa.. frostade av frysen, putsade fönster och rensade i skafferi.. Det var behövligt. Höll på hela dagen. Det blev så bra! När Ella kom åkte vi ut till Hovsta och sov där. Det var Alvas 9-årsdag igår också. Ringde till kollo för att gratulera henne. Hon hade inte tid att prata så länge.. De skulle leta efter kiosken!!? Frågade om hon hade hemlängtan. Men det hade hon inte alls.. "Jag hinner inte tänka på det" sa hon. De hade hajkat i skogen och badat massor. Känns som hon är trygg där hon är, han hade varit sjuk också, haft feber och så.. inte ens då längtade hon hem. Gissar att det finns nån som kommer vilja åka på kollo nästa sommar också:)


Is överallt.. Men nu är den väck!!

Idag var vi först i Stadsparken, men Ella tyckte inte det var så kul när inte Alva var med så vi åkte hem och käkade lunch och sen vidare till Hans jobb, där han är just nu. För där fanns en tjej i Ellas ålder och de lekte ihop, det var roligare än stadsparken. Jag solade lite och sågade några brädor :) Har äntligen blivit lite brun, så gött att det faktiskt är sommar. Hoppas det kan vara såhär fint väder länge nu, jag blir så glad!

Nu är det fotboll!
Ha en skön söndagkväll!

/j

Pinnen!

Det här är bävern "Pinnen".
Han bor i svartån.
Det är min och Ghinas nya kompis.
Hans armar är jättekorta.
Han gillar att sitta på en sten och gnaga på grenarna som han tapper försöker riva ner med sina armar från träden som hänger ner i ån.



/j

De va fint väääädeeer!!

Latin Kings låt som ofta spelar i mitt huvud när det är soligt och varmt.. 

Ska snart upp på stan och möta mamma som ska ha Ella tills i morrn, sen drar jag och städar. Gårdagen var bra, hade trevligt i Eskilstuna..

fråga mig inte hur jag fick plats där under...


Så söt... Hasse heter han!


Ha en fin dag!
/j

Underbara måndag!

Fint väder, ledig! Underbart!
Är ganska trött, men sova får man göra när man är gammal..
Örebrocupen är över och det har varit intensiva dagar på OP-skolan. Men det har varit kul, inga större problem har uppstått. Roliga ungar och trevliga ledare. Hasse och jag var ett bra team även om vi inte var riktigt överens om hur man skulle gå tillväga vid städningen :)

Igår var jag och hälsade på Alva på kollo. Det var roligt att träffa henne och se hur de bodde. Det bjöds på äpplepaj och man fick se foton och filmer på vad barnen gjort hittills. De verkar ha så kul. Det händer saker hela tiden! Sen får de ta ansvar för sina rum och sina saker. All personal verkade jättebra och verkligen engagerade i barnen. Var lite jobbigt i hjärtat att åka därifrån, tror Alva tyckte det också.. Men inga tårar. Jag frågade om hon haft nån hemlängtan men hon svarade att hon inte hunnit tänka så mycket på hemma.. Och det förstår jag, deras schema är fullspäckat och på kvällarna är de så trötta så de däckar i sängen!!

Idag skiner solen, Ella kom hit vid 07 i morse, jag tvättar ett par maskiner och ska göra mig ordning nu för att åka till Eskilstuna och parken Zoo. Hasse ska med också, han ska bara avsluta ett jobb. Han ringde förut och var så glad, han ska på anställningsintervju igen!

I morrn väntar lite städjobb, Ella ska vara hos mamma. Onsdag blir det jobb på kontoret. Sen är det ju snart midsommar.. Fan va fort tiden går!


Ha en bra dag!
/j

Grattis!



Grattis till min lillebror som är nyexaminerad polis. Och välkommen till Örebro!

G!!!!!

Jorå.. Jag trodde det inte men jag är GODKÄND på sista tentan!! Känns fantastiskt skönt att kunna ta sommarlov på riktigt! Jag har 30 högskolepoäng nu!! Glad glad glad!!

Jobbar inte så mycket på Helges nu på ett par veckor, har lite andra jobb vid sidan av..hehe..  Igår var jag städerska, idag har jag lärt mig hur man mäter med laser när man sätter bjälklag till ett soldäck och i morrn börjar Örebrocupen! Ska vara skolvärd på OP-skolan tillsammans med Hans. Start i morrn och slut på söndag. Ska bli ganska kul faktiskt. Har en kiosk och kaffeservering bla, sen ska man se till att de lagen som ska vara inkvarterade på skolan kommer tillrätta och får all info de ska ha. Lite att hålla reda på men Hans e rutinerad så jag får se och lära! Han hävdar att han är min chef.. Jag hävdar att vi jobbar tillsammans!!! :)

Har haft Ghinabesök en stund nu på kvällen, de var trevligt. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa bok.. Inte en skolbok för en gångs skull. Grymt gött!!



Idag åkte Alva på kollo..  tror hon kommer ha så jäkla kul!
Här är mina tjejer på skolavslutningsdagen förra veckan!



Hörs
/j




Shopping!!

Idag har min och tjejernas dag bestått i att tvätta (det var mest jag som tvättade, de skjutsade varann i tvättkorgen dock..och plockade ner torr tvätt från klädstrecket). Men totalt 10 maskiner!!
Och så har vi varit på Marieberg i flera timmar. Det var både kul och jobbigt. Kul för att vi hade trevligt tillsammans och fick uträttat det vi skulle. Jobbigt för att vi var där så länge och jag blev lite trött och stressad. Lite stressad över jättehög musik i butikerna, samtidigt som jag provar nåt klädesplagg och försöker föra en konversation med nån av tjejerna.. Jag börjar nog bli gammal på riktigt, har aldig stört mig på det tidigare!
Vi kom iallafall hem med bla: saker Alva behövde till kollo som gummistövlar, solcreme, schampoo, alvedon, hårborste,  ett par klädersplagg.. Ella fick en klänning och en fin jumper med leggings till och så köpte hon sig ett diadem för egna pengar som hon ska ha på ett kalas på söndag.
Jag köpte bla brassestolar till Hans, en kjol, en tunika och en annan jumper. En liten termos och en hålslag från Clas O råkade också följa med:)
Båda tjejerna blev klippta hos frisör och blev så fina så!
Nu ikväll har vi bara varit hemma, tjejerna har gjort armband och pysslat lite. Jag har mest vikt tvätt och lagt in.
Har alldeles för ont i magen, borde gå till läkaren. Men ska väl kanske prova nåt receptfritt först.. Galet! Ska dra ner på kaffet rejält, inser att jag måste..

Summan av dagen är iallafall bra. Vi har haft jättemysigt. Men nu när de sover känner jag mig lite ensam. Va ska man göra liksom? Skit på tv..

I morgon är det frukost på Java, ska bli jättetrevligt, längtar! Lillebror Erik flyttar hit nu ikväll så vi ska förbi honom i morrn, pappa och alla är där och hjälper.
Sen blir det nog en sväng förbi mamma också.
Hoppas på mer sol än idag..

/j

Bättre bilder!

Eva hade bättre bilder på Timbuktavlan.. De gör sig mer rättvisa här:







som sagt..grym!!

Förresten så spelar Timbuk tillsammans med Helt Off på stadsfestivalen i Västerås snart.. Då ska jag banne mig dit!!


/j

Examenspresent!!

Måste ju visa vad min Hans fick i examenspresent förra veckan!
En specialbeställd tavla på Timbuktu (från skivomslaget: "alla vill till himmelen men ingen vill dö") sydd, ja på sant den är sydd, av bästa Eva Hjortsberg ( www.deermountaindesign.com ). Visst är den fantastiskt snygg!!?








Skolavslutning!

Min stora tjej slutar andra klass i morrn! Klänningen ligger framme och picnickorgen vi ska ha i stadsparken är förberedd.. Shit vad fort tiden går.. Andra klass.. minns själv när man gick i låg och mellanstadiet och hur det kändes inför en skolavslutning..fjärilar i magen..


Här är när hon fortfarande gick på dagis..


maj-2010
Älskade hjärtat.. Och snart åker du på kollo i två veckor...Stora tjejen..


Ännu en dag med magont.. Ghina kom och berättade (fast ja redan visste men "glömt") att man ju inte ska dricka kaffe när man har magkatarr, inte kolsyrat heller..ja hade precis varit o köpt en dricka och stod med en kopp kaffe i handen..  Man kan inte leva utan kaffe! Det går bara inte..
Alva fixade mat idag, tortellinigratäng, jag hjälpte bara till litegrann..sen plockade hon in disken också, på eget bevåg! Framsteg!! Tror min änding och strategi av regler och vissa andra saker börjar ge resultat.
Pratade med mamma förra veckan om att vara curlingförälder... Både hon och jag vet att hon varit det till viss del, stor del ibland.. Och jag förstår att hon gjort vissa grejer i all välmening.. Men jag tänker att jag inte ska "curla" så mycket.. men visst är det svårt.. Ibland föröker man underlätta...ibland vill man att saker ska gå snabbare.. Men vem hjälper man??  Inte barnen iallafall!!

Har nyss kollat i kalendern o förökt komma fram till lite sommarplaner.. Blir nog ett par dagsutflykter, Stockholm, E-tuna och Kålmården. Sen Arvika såklart! Är grymt sugen på att ta en sista minuten i år igen.. I slutet av sommaren.. Vi får väl se:) Jobbar Hans så mycket som han gör nu hela sommaren så lär han ha råd iallafall..haha!


Gonatt!
/j

En sak är säker!!

Att även fast det är skönt att vara ledig från skolan ett tag så är det nog ändå bättre att plugga.. Jag har jobbat i två dagar nu och hade nästan glömt bort hur drygt det är att sluta kl 18.. då ta sig till fritids o dagis och hämta barn, sen handla, sen laga mat osv..  idag var klockan 19.50 när vi ätit klart. Alva skulle göra sin läxa= läsa högt för mig en kvart. Gissa om jag somnade? Likadant igår.. Helt slut.
Jag gillar mitt jobb, det är inte det. Och mina kollegor är bäst! Men jobbiga kunder och arbetstid till 18 när man har relativt små barn..  det går bort.. Iallafall för mig!!

Nu har jag kollat lite på fältrapporten IGEN.. den ska in för sista gången nu när vi rättat och fixat efter opponeringen.. Orka! Sen vet jag inte varför men jag drog ihop en kladdkaka! Har fått så sjukt ont i magen, jätte-magkatarr!! Har inte haft såhär på länge och jag har inte gjort nåt konstigt alls, det bara kom. Har mått illa fan hela dan, känt mig konstigt hungrig med det där äckliga magkatarrsuget.. men inte kunnat äta som jag borde. Men va bra, då gör vi en kladdkaka kl 23 på kvällen, det hjälper säkert!!

Gonatt!
/j




11

Elva dagar sen jag skrev nåt här.. Ska uppdatera lite.

Ja, vi var ju som sagt i Arvika. Det var hur bra som helst. Eno funkade hela vägen och tillbaka, men han låter väldigt högt har jag märkt.. Kanska för den bakre delen av avgasasystemet är "hemmafastsvetsat" och inte orginal. Sen har tappade han låset helt.. Det gjorde mig lite ledsen, måste försöka lösa det ganska snart.
Barnen badade i poolen. Vi tog det ganska lugnt, åt god mat och pratade.

Förra veckan var sista veckan i skolan. Nu har jag sommalov!! Otroligt skönt att inte ha en massa "måsten" som tung litteratur att läsa eller saker att skriva.. Nu är det "bara" jobb och vara mamma som gäller. Jobbet kan man ju lämna när man går hem.
Jobbar denna veckan, som vanligt i butiken. Nästa vecka ska jag jobba på Örebrocupen igen och vara skolvärd på OP-skolan. Har varit skolvärd förr men det var läääänge sen. Men det ska nog gå bra, jag och Hans ska hjälpas åt.
Hans tog byggingenjörsexamen i torsdags. Var i aulan i skolan och tittade när han tog emot sin blomma, det var fint, sen var det mat hos mamma och syster Espinoza.

Alva åker på kollo nästa vecka.. I två veckor! Hon kommer ha så otroligt kul tror jag men två veckor.. det är länge..

I helgen var det bröllop. Jenny och Henrik, kompisar till Hans och gänget. Det var fint och roligt. Dansade massor! Fick frågan om jag var danslärare av en tjej jag inte träffat tidigare..haha.. Inte riktigt va!! Men jag tog det som en komplimang och blev glad. Otroligt trött och sliten på söndan, men sånt får man ta ibland.


GRATTIS!!!!







M&Y




Danne & Ante


Nettan & Yalu


Nu ska jag rusa till jobbet!
/j

RSS 2.0