Love is in the air!!

Ja, någonting är det iallafall..
Detta har hänt: Alva och en kille i hennes klass verkar ganska förtjusta i varandra.. Förra helgen var de på bio tex..men då var det fler barn med också. Hon pratar även väldigt mycket om denna godbit..
Jag hade bestämt att vi skulle bowla i morrn, tjejerna blev jätteglada när jag berättade.. Hade även denna kille i bakhuvudet, han kanske ville följa med...? Men Alva hann fråga mig innan jag föreslog det..hihi...  Så hon ringde honom och frågade, och såklart ville han! En dejt alltså, med mamma och lillasyster;)
Och vad som ikväll har pågått i min tjejs huvud vet jag inte riktigt.. men hon har duschat, lagt fram kläder tills i morrn och storstädat i rummet!!?  Det blev så fint! Sen fixade hon även nån slags efterrätt med godis i och bjöd lillasyster på.. Lillasyster hade lite pappa-längtan och var ledsen..

Jag har gjort det mesta bakvänt idag, men det funkar det också.. Skulle till att börja med ha läst ganska många sidor i en bok.. Jag har läst en mening.. Sen har jag fikat.. Ella hade med sig en kompis hem från dagis, då var det livat och de skulle ju ha mat, så det är mest sånt jag styrt med idag..Och när Alva fick städrycket så fixade jag med gardiner i deras rum och sånt.. Skolböckerna finns kvar......

Nu är jag helt slut.. Ska gå och däcka i soffan!!

ciao
/j

Snart vet jag!



På tisdag morgon vet jag om jag behöver sånahär... Eller hur ska de se ut??
Inte såhär men ja vill ju se cool ut ;)


Skulle egentligen plugga nu.. Men Boken var inge lockande..
Tess o Mira kommer och fikar!! Nice!


/j

Påskpynt!!

Är inte min starka sida..  Men lite fint på bordet har väl aldrig skadat eller ?






/j





Glasögon...- Jag?

Men herregud..är det inbillning eller ser jag sämre.. Jag vill inte tro det.. För det är väl ett ålderstecken??
Jag måste i vilket fall som helst gå och göra en synundersökning för att få svar. Antingen är jag bara så ovan att läsa och koncentrera mig så mycket som jag gjort de senaste månaderna..annars är det ett faktum, min syn har försämrats.. Återkommer om det när jag vet.. eller..om ni ser en orm med glasögon och en bok framför näsan så är det jag!!

Ja, nu var det ett tag sen igen.
Helgen var bara bra, fredagen mestadels i bilen. Arlanda, Enköping.. Fönstrena jag hämtade var jättefina, de behövs fräschas upp för de är slitna, men kommer bli en tjusig inglasad farstukvist nån gång.
Fredagkvällen spenderades hos Therese och Kim. Syrran och Robin var också där. Fick god tacopaj, blåbärspaj och trevligt sällskap.
Lördagen började med frukost på Java, alltid mysigt. Sen jobb. Sen lite fix hemma och iväg till Ghina för vin o tjejsnack. Gick till Ritz och minglade lite. Jag vill ju alltid dansa mer än henne så vi fick göra en liten kopromiss.. Det var helt ok ute även om jag känner mig lite felplacerad i vissa lägen. Tror jag var för nykter, man lägger märke till alldeles för mycket..
Söndagen var seg, gick upp, åt frukost, tillbaka till sängen, upp igen och plockade lite, tillbaka till sängen.. Sådär höll jag på till till eftermiddan, då fick jag mer fart och städade, handlade och åkte sen ut till Hans i Hovsta.

Igår kom tjejerna igen. Mys. Och så började delkurs 2 i skolan. Verkar lite krångligt och ännu mer att läsa nu.. Men det blir nog bra när man kommit in i det. Nya grupper också. Känns bra!

Ska nu gå och läsa ett kapitel i en bok..Sen blir det natta!



Hejdå på Arlanda... Ha så trevligt i Thailand!!


fönster.. massor..


fina...





Höres
/j

JAAA!

Jag är klar med hemtentan! Har precis varit och lämnat in den!
Känns otroligt skönt.. Har blivit sjuk nu i veckan och inte sovit på två nätter.. Bara snurrat i skallen och tänkt på det som ska skrivas.. Vet inte hur det kommer gå, hoppas på att bli godkänd bara, då är jag nöjd..
Har varit lite konstigt med maten denna veckan, har mest druckit kaffe och te.. Inte så bra. På vägen hem från skolan nyss så slank jag in på MAX.. Tyckte jag var SÅ värd det här:


Underbart goda chili cheese och en krämig chokladmousse...mmmmm...

Inte det nyttigaste men väldigt gott!

Nu ska jag strukturera upp mitt hem och mitt liv, ska plocka bort alla böcker och papper som ligger överallt, fylla i schemat i kalendern för nästa delkurs (start på måndag), ev beställa litteratur, fylla i semesterlapp till dagis, städa hos Pluppfan, dammsuga av och vattna, gå och handla och sola.. antagligen köpa fina lösnaglar och sätta dit efter badet ikväll. Blir nog att hyra en film också och bädda ner mig i soffan och bara vara.. Pappa och Tina kommer ikväll också, ska köra dom till Arlanda i morrn, de ska till Thailand..
På vägen ham ska jag förbi Enköping och köpa fönster till Hans, han är i Sälen i helgen och kan inte följa med själv..
I morrn kväll vet jag inte vad som händer men lördag morgon är det mysfrulle på Java, jobb och på kvällen ska jag och Ghina dricka vin.. Blir bra det.

Dricka upp kaffet och ta det sista av moussen, sen sätta igång...

Glad o nöjd
/j

Familjesöndag...

Dagen började med att Alva styrde frukost..gött, var rätt sliten i morse.. Sen ringde en klasskompis som var bakis och ville ha lite medlidande och kaffe...så jag bjöd över henne på det, stoppade i henne lite lunch också..morsig som man är!
Sen kom syrran och Robin över och Robin styrde två stora plåtar med lasagne som vi packade in i bilen tillsammans med oss allihopa, sen åkte vi ut till farbror Gunnar och Agneta och hade söndagsmiddag. Väldigt trevligt!

Tjejerna sover hos syrran och Robin inatt..så jag blev själv denna söndagskväll... Borde börja plugga.. Ska iallafall plocka fram litteraturen jag ska använda mig av, sen sätter jag igång på riktigt imorrn efter jobbet!
Nu har jag spolat i badvatten och bäddat rent i sängen, längtar tills jag ska krypa ner där sen.
Tänkte göra kaffe och kolla på Wipe Out och Ballar av stål också...roliga program!


Hoppas ni har en bra söndag!
/j


Känner ni Shaun??

Jag älskar denna killen, störtskön är han.. Visas som barnprogram på barnkanalen nästan varje morgon.
Jag har tillverkat honom i lera. Det blev en present till Hans, eftersom han är lika förtjust som jag.. Men jag har bestämt att jag ska tillverka flera "Shaunar" i olika positioner.. Ska bara köpa hem mer lera först!

Fin va?






/j

Redovisning av Projekt 2 = KLART!!!

JA!! Projektarbetet är klart, inlämnat och redovisat. Har varit lite mycket fokus på det i veckan, därav den dåliga uppdateringen här på bloggen.
Men igår hade vi vår presentation som handlade om "Barn till våldsutsatta kvinnor". Hur socionomen arbetar med dessa barn, vad för hjälp de kan få, hur de blir hjälpta osv. Mycket intressant ämne. Oftast kanske man tänker på misshandle kvinnor och även misshandlade barn.. Vårt arbete berörde alltså barnen som bevittnat våld i hemmet. Kanske sett sin mamma blivit fysiskt (eller psykiskt) misshandlad i flera år. Barnet påverkas väldigt mycket av detta.
Visste ni att i varje klass så har minst ett barn bevittnat våld i hemmet? Ca 200000 barn per år i Sverige.. Hög siffra!

Jag var väldigt nervös innan och blev tvungen att läsa lite innantill.. men det gick bättre och bättre ju längre det gick. Fick väldigt bra omdöme av läraren efteråt och även av klasskompisarna som gjorde en skriftlig bedömning på vårat framförande. Vi hade fått med det vi skulle och hade en fin powerpointpresentation. Är grymt nöjd!!

Idag var det två grupper kvar att redovisa och efter det fick vi vår hemtenta utlämnad... Så en vecka framåt ska jag göra tenta! Ska analsera ett fall utifrån teorier och metoder vi lärt oss på denna delkursen. Förklara fallet utifrån olika perspektiv och infallsvinklar. Har läst igenom fallet två gånger och visst verkar dt svårt.. Men det ska bli riktigt kul!!

Först... Ska jag ta helg!!

Nu ska barnen hämtas och vi ska åka och hälsa på mormor på hemmet i Adolfsberg.. Lilla mormor....

/j

Vårtecken!!

Först vill jag bara meddela att våren kan vara på ingång..
Tack Ghina och Ella för dessa fina vårtecken som stod på bordet när jag kom hem igår!!





/j

Seghuvud!!

Jag är ganska snurrig känner jag..  För lite vätska idag, mest kaffe...  stress och lite ångest för vårat projekt.
Satt verkligen i skolan hela dan och fick inget gjort.. Frågade andra om hjälp och tips men blev bara mer förvirrad..
Har försökt skriva lite nu ikväll, får se hur det går i morrn när vi ska sammanställa. Vi ska redovisa inför klassen i 60 min på torsdag, så vi lär förbereda redovisningen också...

Helgen i Säffle var lugn och skön, god mat och massa fika som alltid. Kom hem igår kväll och hade söndagsfilmmys i soffan.. Filmen i sig var inte så mysig, handlade om stening som straff i Iran.. The Stoning heter den.

Hämtade tjejerna idag, blev glad att se dem igen.. Jag och Ella var och handlade medan Alva var hemma och lyssnade på musik. I affären smugglade Ella ner två små tetror med pucko i korgen.. Hon hade inte glömt att jag en gång tidigare sagt att vi skulle köpa såna nån gång.. Jag skrattade åt hennes metod, hon är rolig:)

Har hemsk huvudvärk nu. Ska lägga mig och försöka läsa lite innan jag somnar.. Att somna blir nog inget större problem idag.. Ganska sliten..


godnatt
/j

Såhär blev det!

Har målat denna grupp som innan var i klassik furu..inte så fint.. Även klätt om (med hjälp av 3 Bolivianer av manligt kön, med mycke tyck och tänk) med detta fina tyg...
Kolla nu:




Skrivbordet var innan målning i mörkbetsad björk.. Nu vitt och fint:




/j

Ohyra!!

Kan nån berätta vad detta är som jag hittade på min spis förra veckan?
Uääääk!!!





/j

Bra jobbat!!

Är på jobbet och säljer skor.. Känns som det var längesen jag var här.. Lite skum känsla faktiskt. Ganska mycket folk.. Kan det vara solen som lockar fram alla?

Veckan som gått har jag som sagt målat..målat och målat.. Bilder på resultatet kommer senare. Blev väldigt bra!
Sen har det varit skolarbete. Har inte fått gjort allt jag tänkt men har helgen på mig.. Fick tillbaka första projektarbetet igår med gott resultat. Så glad!!

Snart åker vi till Säffle för 3-årskalas, ska bli trevligt att komma iväg lite..

Jobba klart först!

Trevlig helg!
/j


Fokus nu!!

Måste måste måste sätta igång och skriva nu.. Har gjort två intressanta studiebesök denna vecka, ett kvar i morrn.. Sen ska det skrivas, eller jag ska börja nu.. Men var är mitt fokus? Har hundra andra grejer i hjärnan som stör..

Ska upp på stan sen och kolla efter tyg till pinnsoffan jag snart målat klart i Hans systers hus.. Det blir så fint! Shit vad det hänt gjejer där denna vecka.. Väggar har målats, lister och dörrar, möbler.. Stor skillnad! Hans har varit så trött på kvällarna att han somnat helt ovaggad.. Helt omedveten om vad som händer runt omkring..

Har ju glömt sladden till datorn också, så batteriet håller väl inte hur llänge som helst... därför kanske jag borde använda batteritiden till att skriva skolarbete istället för att skriva här och slösurfa..Hmm..



/j


Mera måleri!!

Ja, denna vecka består av skolarbete med 3 inbokade studiebesök och att börja skriva fältrapport.. Sen ska vi måla i Hans systers hus.. Det ska säljas och piffas upp, så medan de andra målar väggar och sånt målar jag möbler.. Köksbord, stolar, kökssoffa och skrivbord b.l.a..  Vilken färg? Vitt såklart! Kommer bli jättefint.. Älskar att hålla på o fixa o pyssla sådär.. Så kul att se resultatet sen!
Sen har jag ett par beställningar på tavlor jag bör göra också.. 
Mysfrulle med tjejgänget på lördag och därefter jobb.
Men främst är det skolan som gäller såklart.. Måste få igång detta projektet nu, det ska vara klart om 1½ vecka. Känns skönt att vi har handledning med läraren i morrn..

Ska visa lite bilder från mitt hem där hyllor på ena väggen i vardagsrummet äntligen är på plats... Tycker det blev fint. Saknas bara ett par foton. Måste hitta ramar först som passar i storlek.. Har ju nu fixat gamla svartvita foton på mina mor och farföräldrar, så fina.. De ska såklart få stå på hedersplatsen:)







godnatt
/j



Fina Killen!!

Måste ju visa denna goding som vi var och firade i lördags.. Eller först och främst vill jag tacka min syster för hon har lagt ner så mycket av sin tid och sig själv för att få denna festen att bli av.. Du är så bra lillasyster!! Jättetrevlig och rolig kväll...

Ja, Robin blir alltså 25 år... Fin va? Temat var åttiotal..
På vissa syntes det mer.. på andra mindre..



Min bästa bonusmamma!!

/j

Här är min cykel!!



Och här (under) är Alvas


Varför gör man såhär när man skottar? Varför inte säga till innan så man kan flytta
på dem? Undrar hur skeva våra däck är när den här snön smält bort...??


/j

Jag kan en del!

Ja, lite av varje faktiskt..  Tex så kan jag montera bort vattenlåset under handfatet när mitt bästa örhänge åker ner i hålet och fiska upp det.. samtidigt passa på att göra rent! Inte fy skam...

Nu ska jag iväg på studiebesök på familjeenheten. Sen blir det målning.. Inte hos mig denna gång..

Lite stressad, återkommer!






/j

En mil..

..känns det som jag har gått idag.. 
Till skola och dagis, hem igen..skjuts av syrran till skolan tack o lov..  gick till willys och vidare hem, upp till biblioteket och hem igen, gick till dagis och hämtade Ella sen hem.. Lite senare gick jag och hämtade Alva hos en kompis och sen hem igen...
Så nu är jag förtjänt av onsdagsmys :)

Funderar lite hur det kan komma sig att fast jag bara har två barn..att det ibland känns som jag är mamma till fler... (Inte du Hans ;)) Jaja.. Allt löser sig..

Tänkte skriva lite mer men min äggsmörgås o mitt te kallar på mig, får bli i morrn!!

/j

Känslig, överreagerande och i behov av viss kontroll??

Jag?
Jo...jag är väl det.. Ibland iallafall..
Som i morse tex..  Ber om ursäkt till ev berörda att jag tog till tårar.. Kan ju tyckas lite barnsligt, men ibland rinner det över och jag kan inte hjälpa det.. Det som hjälper mig då är en stor hård kram.
Vaknade ju i morse av att telefonen ringde. -Var är du, kommer du inte?
Åh, hade helt glömt bort Ellas utvecklingssamtal 07.45, dagen och tiden som JAG bokat med fröken.. Tur Mackan var där iaf, så nån förälder var på rätt plats!
Sånt kan få mig ur balans.. låter ju löjligt men jag blir så arg på mig själv när jag missar och glömmer.
Sen hade jag ju glömt Alvas tandläkartid idag också.. Men det löste sig också med snäll skjuts.. Allt ordnar sig tillslut:)

Handlade, fick hem barn, badade barn, gjorde läxa med barn, åt semla med barn, lagade mat till barn, diskade, städade hos Pluppfan, kramade barn, nattade barn, drack både te och kaffe, gjorde klart skoluppgiften...  Nu andas jag ut..
Tänkte sova snart, får absolut inte försova mig i morgon.. Då blir det strul till max... Måste hinna gå till skola och dagis med tjejerna för att sen hinna till min skola och skriva ut arbetet innan redovisningen. Lite nervös är jag men det ska nog gå bra. Tror jag är tillräckligt påläst.. Hoppas bara det vi skrivit är tillräckligt också..

Godnatt!!
/j


RSS 2.0