Spenatsoppa!

Jag och Ella är lediga idag. När vi är det brukar vi äta spenatsoppa.. För det tycker vi är väldans gott! Ska göra i ordning den snart. Sen ska Alva hämtas och efter det drar vi till Arvika:)
Ska nog kolla olja och lite sånt i Eno först..

Ha en trevlig helg!
/j



Vila kan man göra när man är död!

Tja!

Känns som en intensiv dag. Först hade jag lite problem med Eno som bångstyrade sig i morse..Han körde igång varnigsblinkerserna av sig själv och verkade inte helt nöjd.. Men det var visst nåt med låset.. Jag tror Eno trodde att nån försökte sno honom och drog igång nåt ljudlöst larm men vi har pratat ut om det nu, vi är överens om att jag inte får dra ut nyckeln ur låset när nyckeln är vriden, den måste liksom dras rakt ut..

Sen har det stödpluggats, jag har sparkat H i baken så han har kommit igång ordentligt med sitt arbete nu. Känner mig som en bra medhjälpare.

Barn har hämtats, vinterdäck packats ur Eno, matlagning, minidate med Ghina, ute och åkt lite, gjort matsäck till Alva, diskat, plockat o grejat.. Är precis klar med allt! Nu ska jag se hur långt jag orkar läsa på ett par rapporter vi ska ha läst till nästa vecka innan jag somnar. I morrn ska jag jobba på kontoret en stund.
På fredag drar vi till Arvika! Ska bli så kul och skönt att komma iväg. Pappa har bokat poolen o bastun hela lördan..Gött vi ska ha det!!

Gonatt
/j

Blå faran!!

Härmed är jag nu bilägare igen. Han heter Eno, blå faran.. 
Jag hoppas jag kan lita på Eno nu. En chansning när man köper bil och inte är så kunnig. Han är en Seat Cordoba,  nybesiktigad utan anmärkning och född 1999. Han har gått 20700mil. Han hade 4 vinterdäck som följde med, de funkar en säsong till.. En liten spricka i framrutan, lite strul med låset på förarsidan kom också med på köpet! En fungerande stereo kom med och en liten krockskada på rumpan.. Ingen är perfekt.. Lyckades pruta ner priset med 2500kr.. Första gången jag nånsin prutat tror jag!
Jag ska städa honom och polera honom så han blir fin och glansig, sen åker vi!
Nu ska jag ta tag i hemmet och sen kolla upp olika föräkringar, vilken som skulle kunna passa Eno. Hoppas vi kommer trivas tillsammans och att han vill åka med mig dit jag vill!
Jag är glad! Tjejerna också! Ella kom på innan hon somnade att nu kan vi ju göra utflykter, när vi har bil!! JA, det kan vi!!!! :)
Här är han, dålig bild..men ska visa sen igen när han är putsad:



Annars idag så har jag varit i skolan och lämnat tentan. Lägger den ångesten åt sidan för en stund. Lagade fläskkotletter till lunch som jag och Hans åt innan vi begav oss ut på biläventyr. Åkte till ett par bilhandlare och kollade vad de hade att erbjuda... Mycket fint, men dyrt.
Sen kom tjejerna, hängde lite hemma innan Eva kom och vi bjöd henne på mat. Sen följde hon med oss och köpte Eno.

Dags att ta tag i hemmet som sagt!

Ciao
/j

Det händer ibland...

...att man är lite nere..
Så kanske det är just nu.
Konstig vecka har det varit.. Gjorde "klart" hemtentan för 5 dagar sen, satt uppe till 02 på natten, gjorde ett par små justeringar igår. Tror inte jag kommer bli godkänd.. Men jag får ta det!
Har gått ca 3 mil i veckan räknade jag ut.
Var på partaj igår, sen strömpis.. Längesen man var där.. Kul? Nja..sådär..  Trött idag? Ja, ganska..

Har varit och hälsat på mormor idag.. Blir så ledsen.. Men jag tänker att om jag inte hälsar på henne nu så kommer jag ångra mig när det är försent sen.. Idag sa hon mitt namn när jag kom iallafall.. Då började jag gråta jättemycket och fick gå därifrån en stund..
Min älskade lilla mormor, du var alltid så pigg och stark, driftig till tusen, alltid något på gång.. Älskade att handarbeta, pyssla, lösa korsord.. Vi bakade och lagade mat tillsammans, vi hade våra "dejter" och hittade på en massa roligt, du tog hand om mig väldigt mycket när jag var liten och under hela min uppväxt, älskade att vara hos dig! Och din din koloni, din ögonsten, där du kunde påta o greja med dina blommor och odlingar.. Ingen hade så fint som dig, inte ett ogräs så långt ögat kunde nå..   Nu sitter du där och ser så liten ut, frågande, tyst.. Du äter inte så mycket och är så trött.. Jag älskar dig jättemycket och du finns i mitt hjärta..alltid.. Ska snart hälsa på dig igen...

Köpa bil!!  Det tänkte jag göra.. snarast! Kraven jag har är att den ska vara bensinsnål och besiktigad.. Inte en massa småfel helst.. Kollar på blocket hela tiden, hittade en idag som verkade jättebra. Ringde på den men då var den precis såld..  Runt 10000kr har jag tänkt mig..
Jag vet att jag bor mitt i stan och inte "behöver" bil.. Men att vara beroende av någon när man ska göra något, i synnerhet med barnen..jag pallar det inte längre.. Att bara komma på att man vill göra en liten utflykt, åka och bada i sommar, kanske åka till Eskilstuna djurpark eller Kolmården. Åka till Arvika...  Finns fler olika anledningar till varför jag vill ha bil.. Nu ska jag köpa en!

Och nu ska jag sova.. Promenera till skolan och skriva ut och lämna in tentan i morgon..
Hämta tjejerna i morgon eftermiddag, dags för mammavecka.. Har saknat dem..

Gonatt!
/j

Synd...

Synd att varmvattnet är avstängt och har varit hela dagen då jag igår promenerade över en mil och i morse promenarade ca 7km.. Fräsch tjej jag känner mig som.. men jag klarar inte av att duscha iskallt.. Synd också att jag inte diskat sen i söndags kväll. Ska jag koka upp vatten så jag kan diska? Troligtvis inte!
Synd att jag har en jättesvår hemtenta som ger mig stor ångest.. Synd att jag inte riktigt kommer igång. Gjorde jag det och blev klar kanske jag kunde vara ute och njuta av det fina väder vi verkar ha fått, äntligen!
Har aldrig ordbajsat så mycket som idag, skriver men får inget sammanhang, lösa ord och lösa spekulationer.. Sov ett par timmar förut och trodde jag skulle vakna och ha en bättre känsla, men nej, det funkade inte riktigt så.. Jag jobbar tydligen inte så.. Jag vet inte hur jag jobbar just nu. Trodde jag kunde fokusera och strukturera. Ge mig lite styrka!


/j



Kul!!

Beror på vilken humor man har..men detta tycker jag är ganska kul:




Haft en jättetrevlig eftermiddag med Sofie och lilla Viola♥
Nu ska jag fixa inför i morrn och den kommande hemtentan...  uhhhh, ångesten kryper på...


/j

Fiskat utan napp..

Men trevligt var det!
Alva var med en kompis på Gustavsvik igår, så Hasse, Ella och jag åkte till Karslund i regnet och metade. Hade röda maggots som bete, kaffe och chokladbollar som fika och ett gott humör!!
Men ingen fisk fick vi.. Inte ens ett litet napp..  Men som sagt, trevligt var det!


På kvällen mös vi bara i soffan..först somnade Ella sen jag..Alva sov hos sin kompis.

Idag har vi hämtat Alva, handlat, bakat osv..  Sen kom Maria med sina tre barn hit och fikade. Vi satt ute i solen och hade det gott. Jättetrevligt! Har ju nästan varit sommarväder..



Nu är det lördagkväll och vi har landat i soffan.. Jag är lätt rastlös, man det är väl bara att gilla läget.. har kollat bilar på blocket också.. Önskar så att jag hade en bil. Har fastnat lite för citroen C3.. Tycker de är så fina.. Billån, skatt, försäkring och bensin...Klarar jag det?

Har förresten gjort klart tavlorna till Camilla, såhär blev de:




Hoppas alla har en bra helg!
/j

Farliga fåglar!

Jag vet, de har bebisar de vill skydda.. Men jag är rädd för dem och deras stirrande blick och väsande ljud.. Kan de inte förstå att man bara vill gå förbi utan att göra något mot dem?


En trevlig dag blev det.. lunchdate med min kära♥. Sen kom Tess & Mira och vi promenarade för att hämta mina barn och sen gick vi vidare till Stora Holmen och lekte och fikade. Väldigt trevligt.
Gick över stan hem, jag köpte taveldukar, ska börja tillverka nu tror jag, så Camilla får dem på onsdag när vi ska luncha..
Alva köpte solglasögon och Ella fick sig ett par ballerinaskor i guld.. Hon är salig av lycka..(tänk att ett par skor från H&M för 79kr kan göra underverk:)). Fick en go kommentar av henne när vi mös i soffan sen.. "Jag känner att du älskar mig mamma". Jag svarade med att "ja, det vet du väl att jag gör?" "Ja, det vet jag ju, men jag känner det också".....
Matlagning och lite slappande i soffan. Sen rök jag och Alva ihop precis innan bokläsning och läggdags.. Hon fick gå och lägga sig utan att höra boken, jag läste bara för Ella. Gissa om det var mest synd om Alva i hela världen..? Nånstans måste en gräns gå och idag gick hon över min gräns även om det inte var nåt väldigt allvarligt..  Jag tror hon lärt sig något av detta och det var det min tanke var..

Mera te nu och sen lite tillverkning


/j



Klen!

Känner mig ganska klen faktiskt.. Efter att ha jobbat 8år i butik, stått och gått hela dagarna har ju mitt liv ändrats lite sen jag började plugga. Rör inte alls på mig lika mycket.
Känner att det behövs, man mår ju så mycket bättre också.. Nu har jag tagit en lång snabb promenad, var så uppe i varv när jag kom hem att jag gjorde situps och armhävningar också. Det blev ju nästan löjligt, orkade inte alls mycket. Nu är det skärpning och mer diciplin på sånt!

Vaknade innan 07 av att dörren öppnades och någon kom och kröp ner bredvid mig i sängen, underbar överraskning. Käkade frukost, barnen iväg till skola och dagis, jag snikade en tvättid idag istället för i morrn och nu blir det kaffe och dusch. Sen lite plugg, det sista bara..

Skön dag, solen skiner.


/j

Bra och Dåligt!!

Det hinner hända en del saker på en dag, både bra och dåliga, konstiga och roliga..

Låt oss börja från början:
Försov mig.. Har jättesvårt att gå upp när klockan ringer. Bara mitt fel. Tyvärr blir jag stressad och då irriterad på barnen som får ut för det. Men i morse fick jag be om ursäkt, de gjorde ju precis det de skulle. Och Alva har börjat gått till skolan själv på mornarna så hon kommer iallafall i tid. Ella hann precis till dagis också, innan de skulle dra iväg på utflykt. Det är så jäkla mycket att tänka på ibland, idag skulle matsäck med, matlåda till mig, frukt till Alva, mina böcker och datorn..Ett jävla släpande.. Känner mig verkligen som mamma Taikon när jag cyklar omkring helt fullastad med saker överallt, tokstressad.

Vidare till skolan. Trodde vi skulle få sitta med denna rapport varje dag denna veckan. Men.. VI ÄR KLARA!!!! Så otroligt skönt. Är nu ledig fram tills på måndag då vi får hemtentan.. Ska bara läsa igenom rapporten, dubbelkolla så allt är ok och om vi behöver lägga till eller ta bort något. sen ska den bara skickas iväg till gruppen som ska opponera på oss. Ska bli spännande att se vad man får för kritik osv.. Likaså att granska en annan grupps rapport, ska bli kul faktiskt!

Jobbar hårt med matlådor, kaffe, godis, böcker och papper överallt!

Sen vidare till dagis och skola och hämta barn. Det var så soligt och skönt så vi satte oss på Stortorget och tog en glass.
Efter det matinhandling. Tycker jag kört fast så i matlagningen, det blir samma samma.. Men nu har jag hämtat lite ny inspiration och har lagat två nya rätter på två dagar, barnen åt och var glada och jag med!! Idag blev det thaikyckling med kokosmjölk, grön curry och minimajs, till det risnudlar...mmmm...

Sen fick vi ett litet besök, ville inte ha massa barn (andra än mina) hemma idag, för vi skulle göra läxor och fixa lite annat.. Men kolla här, denna lilla gäst ville tvätta händerna hos oss iallafall och lyckades göra det lite halvdant.. Snyggt va?

Har bokat tvättid...

Fick ett sorgligt samtal från den jag håller kär.. Hans bil har pajjat.. Den köptes i december och har genomgått en del reparationer redan.. Så surt.. Fan ta den bilen.. Önskar jag kunde göra något..

Nu ikväll har jag och Alva suttit med hennes läxa. Bara hon koncentrerar sig går det ju galant, men det är just det här att komma igång som är hennes problem.. Hmm, kan hon ha ärft det från mig? När man väl har börjat flyter det ju på..men innan.. Jaja, nu är den gjord och hon behöver inte tänka på den förrän nästa vecka!

Sen beställde vi några sommarkläder på nätet till tjejerna. Varisn klänning, flipflops, shorts och linnen. Så nu är sommargarderoben uppdaterad. Kollade på kläder de hade förra året, shit va de växer!! Några grejer kunde de ha men mycket är urvuxet..
Så nu är man inte rik direkt, betalat kollovistelsen för Alva också..  Bara 9 dar till barnbidrag.........  Var är guldbyxorna när man behöver dem??

Och nu, sitter jag här i köket, har fyllt i viktiga dagar i kalendern, typ föräldramöten, utflykter och sånt.. Det som är kvar nu är att göra en kopp te, läsa igenom fältrapporten en gång och ringa godnattsamtalet till Hans.. Han sitter ju där han sitter just nu :(

I morgon lämnar jag barnen i vanlig tid, sen tänkte jag faktiskt ta mig en lååång promenad till Naturens hus och runt där, den rundan blir ca 7-8 km.. Hoppas bara på ok väder. Sen ska jag sitta hemma och plugga lite (bara lite) och sen hämtar jag tjejerna efter lunch nångång..sen är vi leeeedigaaaa!!

Dags för te...


/j

Lång måndag..

..verkligen..

Var trött när jag vaknade..men skulle ju jobba, så det var bara att pallra sig upp och iväg. Lite halvseg dag på jobbet. Förstår inte varför jag blir så trött på kundernas frågor när jag jobbar så sällan..
Sen iväg och hämta barnen, cyklade hem och blev mött med en låda vin som tack för hjälpen med Pilo. Gud så snällt, det hade ju verkligen inte behövts..honom har jag så gärna ändå..

Sen har jag lagat mat, gjort matlådor, packat upp diverse väskor, fixat med tvätt, diskat, lagt barn, läst fältrapport och druckit en massa kaffe..

Nu sitter jag här och ska beställa lite sommarplagg till barnen tänkte jag, flipflops och nån klänning kan ju vara på sin plats..
Så älskar jag ju överraskningar, sitter här och planerar en liten, men den kan jag inte skriva om ;)

Lägenheten jag kollade på blev inget med, men det gör inget..Min är fin och bra fast det är trångt ibland..

(Helena, kakorna heter tydligen Merlington)

Har några tavelbeställningar att göra också och lite nya ideér på hur jag kan göra tavlor med lite annorlunda text, bilder kommer när jag gjort den första..
Såhär blev Theos doptavla..Ni som sett mina tavlor lär ju känna igen stilen..



I morgon väntar heldag i skolan..Ska försöka få så mycket gjort som möjligt.. Borde sova snart så jag orkar vakna i tid..

Ciao
/j



Mina hjärtan...

...saknar er....
Men imorrn är det måndag..Då ses vi♥


Varm av solen...

Har suttit ute i solen en stund, den värmer gott mot en vägg där det är lä.. 

Pluggat klart för idag också, ska ju jobba i morgon och sviker därmed min grupp och vårt arbete så jag försökte bidra med lite nu ikväll. Vår rapport ska ju handla om fattigdom och nu har jag letat info om sms-lån och avgifterna för sådant...Hutlöst!! Inte konstigt att folk får problem med sin ekononomi..

Varit på Theos dop också, fint och trevligt. Tack snälla för kakorna jag fick med i en doggy-bag.. Alltså, jag är inte oförskämd, jag fick dom faktiskt och det kan vara de godaste kakorna nånsin...
Vi, "gamla tjejgänget" planerade även för en kommande frulle på Java, dags för det snart och ev en lunch me de som är mammalediga fortfarande om ett par veckor när jag sitter med min hemtenta. Bra att ha lite saker att se fram emot.

Nu är jag sjukt hungrig, har bara ätit fika till lunch.. Har handlat hem för att tillaga tacogratäng.. men min arbetande Bolivian har inte kommit hem än så jag måste nog ta en smörgås eller nåt i väntan på honom..  Kanske kolla film sen.. Ska man se Avatar eller? Är man konstig om man inte sett den?

Hörs
/j

En snabb update..

Först..kolla vilka fina blommor som finns i trädgården= snart sommar, lite svårt att tänka så med tanke på vädret idag..men snart..snart...






Längtar verkligen till sommaren och värmen...

Veckan då..  Har varit mycket i skolan, känns som en tjatig mening som jag skriver ofta.. Men snart är det klart.. En fältrapport som ska vara klar på fredag, sen en hemtenta.. Tänk det har snart gått en hel termin, fan va fort det går..

Jobbade på kontoret igår, i butiken idag och ska jobba hela måndag också, bra med lite extrapengar..

Har varit hundvakt åt lille Pilo. Han är rolig den lille killen.. Fast han nästan är lika liten som en råtta så vaktar han, sitter i fönstret och morrar om nån går förbi utanför..


Sen har vi lille Hugo.. Han har bestämt döpt om mig till "Lappo"!! Varför vet jag inte, men Jenny dög inte så Lappo är mitt namn enligt honom..


Dop i morrn, lille Theo ska döpas. Ska bli trevligt att träffa alla vännerna :)

Nu ska jag slänga in mer ved i brasan för fy vad kallt det är och sen göra en liten pluggansträngning...jo, jag vet, det är lördag, men dagen är inte slut än:)


Hörs
/j

Cirkus!

Det har vi varit på idag.. Det var inte som när man själv var liten.. Då kändes allt så stort och det var mycket mer och fler olika djur.. Nu hade de några hundar och några små hästar, det var allt.. Samt en knäpp clown och några akrobater med ölmage!! Vad har hänt?
Jaja, barnen tyckte det var roligt, och då är jag också glad:)








Jaha..söndag..  ganska trött...men har en hel bok att läsa tills i morrn.. kommer somna bara jag börjar.. Men ska göra ett tappert försök nu, egentligen är det mer än en bok att läsa.. tills på tisdag är det massa mer vi ska ha gjort, känns som jag ska kräkas ibland..  men i fredags jobbade jag och när jag stod där så undrar jag hur jag kan ha varit där i 8 år!!
Har fått ett kvitto på att jag gjort rätt som valt att plugga iallafall, det känns bra!

Har varit och kollat på en lght idag, men det är så osäkert än, så jag återkommer om det..

Hörs
/j



RSS 2.0