Sitter här och är lite pirrig..

Ska iväg och provjobba snart.. Eller gå brevid kanske det heter..
Har kollat lite info om miljöterapi som de använder sig av, kollat info om HVB-hem samt beställt en bok som ska vara bra att läsa om man arbetar med ungdomar i kris.. Ska bli intressant :)
Börjar kl 15 idah och slutar kl 23..

Varit i skolan på förmiddan och börjat strukturera upp vår B-uppsats. Vi ska göra en enkätstudie och ta reda på om valet av gymnasieutbildning har att göra med varifrån man kommer.. Vilken sammhällsklass osv. Samt vad de har för tankar om framtiden.. Om det finns samband mellan socialt utsatta områden och valet av kanske ett "enklare" gymnasieprogram eller ett mer yrkesinriktat än tex naturvetenskapliga programmet. Ska bli kul att göra. Idag har vi letat forskning vi ska läsa igenom så vi har lite mer kött på benen. Nästa vecka ska vi göra enkäten och åka runt till några klasser så de får fylla i den..

Hemma går det framåt.. Tror kylen och frysen kommer idag!! Helt underbart ska det bli med ett kök igen. Har jag någonsin längtat så mycket efter att öppna en kyl och plocka ur grejer för att laga mat...?

I helgen är det jobb.. Helges på lördag och HVB på söndag. Däremellan har jag två kalas att gå på.  Hans åker till Sthlm till en vän plus att han ska hämta sina syskonbarn som ska bo hos oss i fem veckor från och med söndag. Två barn blev fyra :) De är i samma åldrar som mina barn så de kommer nog ha kul ihop. Ska bara organisera lite sovplatser så vi pår plats.


/j


Dag 8 - Ett ögonblick

Vad skulle det vara.. ett ögonblick i mitt liv som jag ska skriva om?
Har funderat på det ett par dagar nu och kommit fram till att det finns många.. många ögonblick av glädje men även ögonblick av det tråkigare slaget..
Ett litet ögonblick kan förändra så mycket.. Det kan vara en gest eller ett ord som gör att mycket så förändras.. Ett stort ögonblick kan vara när man fött sitt barn och får det i famnen för första gången. Då förändras hela livet, i  just det ögonblicket!

/j

Resultat!!

Kolla kolla:






Idag var jag och tjejerna på Bauhaus för att kolla lite klinkers till hallen.. Smet in på Marieberg en aväng och på Lagerhaus hittade jag två små burkar med doftljus på rea! Kunde inte motstå.. de små blommorna kommer passa fint i köket och stilen där..




Godnatt
/j

Dag 7 - min bästa vän

I mitt liv finns det många bra vänner. Har svårt att nämna en som "bästa" vän..
Mina bästa vänner, som jag kan dela mina innersta tankar med är kanske inte dem jag pratar med varje dag.. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg, man vet att de finns där ändå. Och likadant åt andra hållet, jag hoppas de vet att jag finns där för dem..

Maria B! Underbara människa! På högstadiet gick vi i samma skola, dock inte samma klass. Du var den lite coolare tjejen enligt mig. Du hängde med lite häftigare kompisar än vad jag gjorde :) Vi lärde väl aldrig riktig känna varann där på Mikaelskolan. Vi visste bara vilka vi var, till utseende och namn typ. Sen var det en gång nån jul.. Du ville låna ett par vita strumpbyxor av mig som du sett jag haft på mig, för att ha dem när du var tomtenisse i ett luciståg. Var det inte så Maria?
På gymnasiet hamnade vi i samma klass. Där började vi umgås. Efter studenten båtluffade vi tillsammans i 6 veckor. Kan ha varit den bästa tiden i mitt liv.. Sen följde du tillochmed med mig till Belgrad när jag promt skulle dit, fast det var krig... Sen blev vi sambos. Du flyttade in i min lägenhet och vi bodde ihop ett bra tag..  Ända tills du åkte till Thailand och sen vidare till Göteborg.. Jag är glad att du träffade Harri och flyttade hem igen!
Du är en fantastisk vän. Du har förgyllt många av mina dagar. Vi har haft så kul ihop. Med dig kan man prata om allt, du lyssnar så bra :) Du är en helt underbar mamma också, beundrar dig för det du gör. Hur du får ihop allt.. jobb, barn, samboliv... Älskar dig ♥



Therese H! Också en helt underbar tjej. Lugnet själv.. Trygg och stabil. Man kan verkligen alltid räkna med dig, du är en klippa. Vi blev vänner i gymnasiet, samma klass. Det var väl egentligen resan till London som gjorde att vi blev vänner. Våra galna upptåg! Och du rökte i hotellfoajén..haha Första och enda gången jag sett dig röka:) Vi har också gjort en himla massa roliga saker ihop. Minns du alla nudlar vi tryckt i oss efter krogen? När vi jobbade tillsammans på K J-in? APAN? Herregud så många nätter vi slitit på det där bageriet.. Men så mycket vi hann med vid sidan av också. Tack vare att du gav mig det du gjorde den där natten på jobbet gjorde att jag kom helskinnad ur ett hemskt förhållande som kunde ha slutat mer illa om det inte varit för dig. Har jag nånsin tackat dig för det? Alla tomtar vi gjort, marknader vi stått på. En underbar tid. Alla nyårsaftnar vi hart våra "parmiddagar" med spel och dåliga förlorare och dåliga vinnare.. Den tiden är förbi, det är nya människor i våra liv nu. Men jag minns tillbaka med ett leende. Tack för att du funnits där. Älskar dig ♥ 



Therere E! Finns det någon mer positiv människa än du, någon som utstrålar mer glädje och energi? Jag lärde känna dig för åtta år sen, när du började på Helges. Tror vi fann varann ganska snabbt där, även fast jag fick barn och var mammaledig ett tag, så hade vi ändå hunnit bli vänner. Du betyder väldigt mycket för mig. Du fanns närmast mig under en period i mitt liv när jag var i en kris.. Du stod där bredvid som ett stöd under en sjukt tung tid. Vet inte vad jag hade gjort utan dig.. Att komma till jobbet och mötas av dig varje dag när man mår kasst.. ja då kan man iallafall inte låta bli att le.. Och vilka galenskaper vi gjort, så mycket vi skrattat.. Och vi är så jävla bra på att renovera på jobbet, verkligen extreme makeover!!
Du är en väldigt generös människa, du bryr dig mycket om andra och vill att de ska ha det bra, det är skönt att prata med dig när man är ledsen. Du får en att må bra helt enkelt:) Älskar dig ♥



Ghina H! Du har kommit in på senare tid i mitt liv. Det är jag glad för. Vi kanske inte alltid hafr de muntraste kvällarna hemma i min soffa.. Men tror de haft en mening. Du vet vad jag menar, man ska gå igenom många saker innan man kommer ut hel på andra sidan.. Men vi har haft kul också:) Tänk bara när vi jobbade som sjukvårdare på Arvikafestivalen!! Du var som klippt och skuren för det jobbet..jag var mest feg..haha.. Underbar tid! Är glad för att du pluggar det du gör, du kommer bli klockren!! Tror verkligen på dig, du -r så mycket starkare än du tror många gånger!
Och fast du inte gillar att dansa så mycket så.. Älskar jag dig ♥





/j


Så långt...

Såhär ser det ut hos oss nu..  Snart hela golvet klart och gips är på G att täcka taket. Blir mer och mer likt ett rum. Idag kom även bänkskivor hem... 
Åh.. längtar så..




Fina trägolv...snart ska du bli vitt!!



/j

!!TTÖRT

Efter att ännu en natt ha sovit i soffan halva natten och i sängen resten av natten vaknar jag och inser att jag är förbannat trött. Mår illa.
Har gjort varm choklad till tjejerna, de har "Sture-Vasan" idag.. De har dock inga skidor så de får promenera runt. Har ringt  på flera annonser på Blocket för att jag ville köpa skidor, men utan resultat, slut överallt. Och för att de ska åka skidor en gång på ett år så köper jag inte nya.. Inte en chans, eller det är ju inte ens möjligt..
Hasse kör dem till skolan och jag ska ställa mig i duschen och sen börja plocka lite i bygget, sortera skräp o sånt tills han kommer hem. Han skulle till Bauhaus och köpa det som saknades på golvet och ev gipsskivor..

Men först en kanna kaffe!


/j

Lite låg...

...men inte så farligt..
Kände idag när jag var klar med den individuella skoluppgiften och stressade iväg för att hämta barn, handla och laga mat att det blev lite mycke.. Har "glömt bort" mig själv.. Vill göra något kul..behöver inte vara nåt stort..men typ bara ta en fika nånstans eller gå på bio, sola.. vill iaf se lite piggare ut...

Till råga på allt fick jag en jälva helvetes p-bot på 400kr, bara för jag skulle skynda in till affären.. Snabba jävla Q(uk)-park!!!

Bättre dag i morrn, då ska jag vara med och lägga det sista på golvet!

/j


Dag 6 - Vad är vänskap?

Dags att fortsätta med mina sanningar kanske..?

Vänskap, vad är det?

För mig är det att veta, att trots att man inte hörs jätteofta eller med så jämna mellanrum så finns de där. Man kan ringa varandra och prata eller ses över en fika och börja precis där man slutade sist.
Vänskap är också att kunna lyssna. Att kunna skratta eller gråta tillsammans. Dela minnen eller tankar om framtiden, problem eller glädjeämnen.. Att ärligt bli glad för en väns skull, det är också vänskap..

Att prata skit om någon, vara ointresserad när någon pratar eller att inte glädjas över någon annans lycka eller framgång... Det är allt vad vänskap inte är...


/j

Telepriskollen!!

Alltså, hur skön är det svarta fåret i reklamen när han ska säga "telepriskollen.se". Hahaha.. vi garvar lika mycke varje gång vi ser det!!






/j

Men herregud... Sofias Änglar...

Ja, jag är en väldigt känslig människa..  Blir lätt rörd av filmer, tv-program osv.. Nära till tårar helt enkelt..
Nu har jag sett ännu ett avsnitt av Sofias änglar på tv och vad säger man...? Lider så med människorna som har gått igenom och lever med sån sorg, men att de ändå är så starka och försöker gripa tag i strimmorna av lycka och glädje som kommer till dem då och då. Man tänker sig in i situationen och blir ännu mer berörd. Sen Mattias, Johnny och Sofia.. Fan vilka sköna människor, så härliga och helt "vanliga".

/j

Mera slang på plats..

Ja, idag var det lite mer golvvärme som skulle komma på plats.. Först dammsuga golvet noga sen lägga ut plåt i spåren som ska reflektera värmen och fördela den jämt över golvet. Sist i med slangen.. Jag och Hans la hälften tillsammans sen åkte jag iväg och hämtade barn och lagade mat och när jag kom hem var allt klart! Gött!
Nu sitter jag med Alva som gör läxa, Ella kollar TV. Ella fick tydligen häftmassa i håret idag så hon klippte bort det själv.. Inte så snyggt... Tanken var väl bra men resultatet mindre bra. Måste jämna till det lite sen. Hmmm... Iallafall inte lika illa som när hon var 3 år och klippte massor på båda sidorna av håret plus hela luggen..

I morrn lämnar jag in tentan.. Har ju en dag till på mig men nu skiter jag i det..

Just det, alla hjärtans dag idag.. Har fått fina hemgjorde kort av barnen. Hans fick vita tulpaner och godis av mig. Jag brukar vara mer förberedd och kanske ha ordnat nånting mer. Men iår fick det bli såhär. Det ligger kärlek i luften iallafall :)

/j

Avslöjande!

Det är inget allvarlig..
Är bara ganska glad.. Har varit på intervju på ett HVB-hem. Ska få provjobba vid tre tillfällen. Gå bredvid och se hur det är, om jag passar och så.. Ska bli jättespännande! Funkar allt så får jag antagligen tim-vik där...

Ganska lugn söndag har det varit.. Slappade i soffan på förmiddagen. Åkte till Kristinehamn på eftermiddagen och hämtade barnen som varit hos morfar och Tina i helgen. Sen var jag hos mamma och lagade mat till mig, Hans och Karl-Erik som åt med oss idag, blev färsk pasta med ost och laxsås. Söndagsmys!

/j


Kran!

Kolla vad fin!

Denna ska vara vid köksön:


Allt går om man vill + mascara-rinn!!!

Har ett nytt begrepp här hemma: mascara-rinnigt ansikte.. Återkommer till det snart..

Nu var det dags att skriva av sig lite igen.. Kollade mitt sista skrivna inlägg och insåg att det var läängesen nu.. Vad har hänt? Alva kom in på K-J. Jätteglad är hon för det!
Annars ser veckorna ganska lika ut.. Plugg, husjobb, matlagning och tvätt hos mamma, barn, lite jobb...  Inte mycke annat runtomkring som hinns med.. Träffa vänner, vad är det? ;) Insåg också att jag var ute på krogen senast i september.. herregud vilken kärring!! Haha..

Okej, den här veckan som gått var det föreläsningar må-ti. I onsdags kom hemtentan. Tentan från helvetet.. Uträkningar, tabeller, samband, principer, chi2-test och fan och hans moster!! På en fråga kan man få 24 poäng. 24 poäng!!! Förstå.. Inte ok. Missar man den är man körd typ.. Hoppas iallafall på att få hälften på den frågan. Här kommer mascara-rinnet in i bilden. Tjej som man är så är det ganska lätt att ta till tårar när man blir frustrerad och inte förstår eller kan.. Jag blev konstig, skrattade och grät samtidigt.. Hans blev rädd tror jag.. Kan bara säga att utan hans stöd hade detta inte gått.. Hade inte gjort tentan om han inte suttit där bredvid vid de mest kritiska stunderna..haha..

första kladden och försök till att göra en tabell...

Men nu idag, lördag anser jag mig som klar med den jäkla skiten.. Tror det kan bli riktigt knasigt om jag håller på och försöker ändra och göra om en massa. Tror det finns en hel del begrepp jag inte tagit med.. men jag är rädd att de blir fel om jag föröker peta in dem nånstans eftersom jag inte förstår dem. Då kommer den som rättar undra om jag är frisk!! Sen tror jag på magkänsla.. Har vissa grejer jag är osäker på.. Men har ändå en känsla..följer den så får det bli som det blir..

Allt går om man vill! Ja, så är det.. Nu har vi bott utan kök en längre tid.. Renoveringen pågår och idag skruvades de första skåpstommarna upp.. Känns som man närmar sig målet.. Det är meckigt att inte ha kyl eller nånstans att diska eller laga mat.. Men vi har en micro, kaffebryggare och vattenkokare. Och vem har sagt att man inte kan diska i handfatet?? Funkar skitbra! Funkar faktiskt ganska bra att åka hem till mamma efter skolan och laga matlådor som man värmer hemma sen. Lite mer planering än vanligt kanske för att få det att funka.. Men rätt tjej på rätt ställe så ;)
Idag jobbade jag, sen åkte jag hem och skrev det sista på tentan.. Orkade inte åka in till stan igen och laga mat så jag löste vårat lördagsmys såhär:

Middag med vin :) Notera "vinglaset"!!!


Efterrätt deluxe...

Alltså, allt går... och om jag tänker på hur jäkla bra och fint det kommer bli här snart..Ja, då blir ja så glad och glömmer det jobbiga lite...

Imorrn bitti åker snickarbyxorna på igen.. Ska försöka mig på golvvärmen på den delen det inte är lagt.. jag och Hans la ju den på ena dalen av huset för två veckor sen..dags för nästa del nu.. Trägolvet är lagt på hälften och shiit vad fint det kommer bli! Längtar tills jag får måla det vitt.. Gips på väggarna också. Det händer grejer! Och idag kom den fantastiskt fina kaminen hem.. Den ska stå i köket och förgylla våra dagar. Blev kär när jag såg den.. Så vacker. Blev kär i kranen vi ska ha i köksön också när jag såg den i verkligheten, har inte tagit kort på den än men ska göra det i morrn.



Kärlek...



Detta blir så bra!

Nähä.. skulle kunna skriva mycke mer.. har lite på lager.. lite avslöjanden och så.. men tror jag sparar det tills i morrn.. och lite bilder också. Kan ju inte ta allt samtidigt;)

Gonatt!!
/j


RSS 2.0