Va bliire?

Måndag.. måndag...

Lite trött..
Alva fortfarande inte bra. Hon är i skolan dock. Pratade med henne i morse och hon klagade på ont i örat. Men jag tror hon pjåkar sig lite...tyvärr.. Nu ringde fröken och sa att hon klagade på ont i magen och illamående. Jag bad henne avvakta och höra av sig om det blev värre.
Elak mamma?

Helgen var bra. Ätit massa mat och fikat typ hela tiden... Kom hem från Säffle igår kväll och hade en sån där skön lugn söndag i soffan med TV, korsord (massa vuxenpoäng) och varma smörgåsar..

Jobba nu!!

Dagens ord: Ovisshet.
oviss 1 osäker, oberäknelig, oförutsebar, otrygg, oklar, vag, svårbedömd, opålitlig 2 villrådig, tveksam, obeslutsam; tvistig, svårlöst, oklar

Varför? Jo, för jag tycker inte om ovisshet!!


/j


"You you you you make me happy...."

(Citat fr filmen Tropic Thunder...)

Blev tyvärr ingen fikadate igår pga sjuk vän..

Men det gör inget, vi tar det en annan gång.. Trots det så hade jag en helt underbar eftermiddag och kväll igår.
Jag och Hasse åkte till Rusta, Bauhaus, Marieberg, IKEA och Coop.. Och där har jag ju inte varit sen Hjälmaren brann (på Marieberg). Eller iallafall inte på 3 år.. Inte sen de byggt om. Kände inte igen mig, allt var helt nytt och fint! Det shoppades en del. Både jag och Hans hus fick en liten make over.. Bilder kommer sen.. Iallafall på huset.. 
Känner mig jättefin idag! Tack♥
 Höll på till sent sent igårkväll och skruvade, städade och gjorde fint.. Vit matta och vitt bord..blev så jäkla snyggt!! Avslutade kvällen med att kolla gamla avsnitt av lyxfällan..hehe..


Trevlig helg/j

 


Nu börjas det igen...

..mitt frysande..  Herregud att jag alltid ska tycka det är kallt!

Sitter på kontoret..väldigt lugnt. Blir hämtad av styvfar om en stund för lunchdate. Efter jobbet ska jag fika med Nettan, en nybliven vän. Ska bli kul.

Hockeyn igår var... kall...trots att jag hade pälsat på mig en del. Tyvärr förlust till Kumla:(
Men det var ändå trevligt att göra nåt annat..
Efter hockeyn åkte Hans och tränade och jag fixade lite med tvätt, köpte tre fina kvistar med orientaliska liljor och ställde på bordet, tände ljus och gjorde fint.. Älskar att göra sånt för nån jag tycker om..♥
Shit vad jag är kär!



Att göra inom närmsta tiden:
• Åka på middag, kalas, middag igen (helgen)
• Färdigställa 10 (!!) tavlor som är beställda
• Skicka in nya ansökningar till UNI (senast 10 okt)
• Gå igenom tjejernas kläder och kolla vad som behövs inför höst och vinter (hemska dyra tanke...)
• Försöka hitta vinterjacka till mig, annars fryser jag ihjäl!
• Måste få tandläkartid innan tanden värker sönder
• Öva mera spanska
• Bada med tjejerna på Eyrabadet (belöningssystemet)
• Fortsätta må såhär bra!









/j





Hola!

Lo siento, pero no hablo mucho espanol!
Men förhoppningsvis kommer jag lära mig.. Kursen igår var rolig, bara fem "elever". Boken hade tyvärr inte kommit än men vi fick lära oss lite iaf. Kändes som man kastades tillbaka en massa år när man skulle presentera sig och intervjua varandra.. Precis som i skolan...  Men det var kul, längtar till nästa gång, och så har jag ju världens bästa privatlärare mellan kursgångerna också:)

Igår morse kom syrran ut till hovsta och vi mötte upp Therese och Cornelia för en 7km promenad. Grymt skönt. Hade nog inte sååå dålig kondis som jag trodde! Skulle gått i morse också, själv.. men sängen var för skön.. orkade inte kliva upp..så drygt också när nån ligger bredvid under varmt täcke och ute blåser det halv storm.. Nä nytt försök i morgon:)

Ikväll blir det hockey! Robin spelar, Kumla hemma. Ska bli kul.. Är inget jättehockeyfan..men kan väl bli:)

Fredag kväll ska vi ses allihop hos farbror Gunnar i Mosås.. Pappa och Tina kommer, Sofie, Robin, Hans och jag.. Ska bli skitkul!! Lördag Säffle och kalas där.

/j




Sol ute sol inne...

Ja, vad ska jag säga...   Är glad..

Haft en jättebra helg. I fredags var jag ledig, tvättade och grejade hemma. På eftermiddan åkte vi till Hovsta och var hela kvällen hos Milton och Yalu. Barnen lekte och hade mysfredag.
Lördag jobbade jag extra, böt med Karin och blir ledig nu på lördag istället. Barnen var med syrran och Robin. De hade grillat i skogen och haft det skönt.
På kvällen skulle vi få matgäster..som fick förhinder.. Så vi fixade till maten själva och drack lite vin, pratade.. Hade mycket trevligt!
Söndag..slappade på förmiddagen sen var det gympa för båda tjejerna. Sen Hovsta igen, syrran kom en sväng på kvällen, sa hej, åt en pizza, la sig i soffan och somnade. Trevlig!! Hehe..♥

Ny vecka..
Ska försöka hinna med att motionera, träffa Therese, gå på hockey, göra tavla, fika med en kompis.. På fredag eller lördag åker vi till Säffle.
En annan rolig sak är min Spanska-kurs!!  Ja, jag ska läsa Spanska:)  Förhoppningsvis börjar den i morrn.. Ska bli så kul! Förväntansfull....

Längesen jag mådde såhär bra!!


/j


Belöningssystem..

..är något vi infört denna veckan. Igår rättare sagt.

Jag är så otroligt trött på tjat..att behöva säga till om saker jag tycker är självklara att tjejerna ska klara av att göra utan gnäll..det ska liksom ske naturligt. Men som det varit ett tag så har det varit en del bråk och tjat och jag pallar inte det..
Tex; hänga upp ytterkläder, duka av när man ätit, plocka bort det man lekt med..

Så nu har vi kommit överens om saker de ska göra för att "tjäna" klistermärken som de får klistra upp på ett pappershjärta. Och när de har 20 märken var ska vi göra nåt kul tillsammans. Denna gång kom vi fram till att vi ska åka och bada..

När de första 20 är avklarade ska givetvis de sakerna flyta på utan att de får märken för det och vi betar av nåt annat problem på samma sätt..
Vet inte om det kommer funka men det är värt ett försök.

Jag hade iaf värsta lyxen i morse när Alva plockade in disken självmant och de satte på sig kläder och åt fukost utan ett knyst:)

Man ska banne mig hjälpas åt i en familj och det är hög tid att jag ger dem lite mer ansvar.. lite i taget.. Funkar detta som jag vill tror jag alla kommer bli gladare..

Får återkomma med resultat..

 

Lika glad idag/j


Var är tandfen?

Och varför ligger det en ganska stor tand i en grön skattkista i plast på mitt vardagsrumsbord?? Ägare sökes!





/j


Boktipset!

Är inget tips utan ett krav!
Läs den!
Både jag och Hans gjorde det på Samos..behöver inte säga nåt mer, läs den bara...


 

 

/j


Överförjust...

..över min tillvaro just nu.. Går bara runt och ler.

Och här kommer det, första ordentliga blogginlägget på ganska länge..

Tjejerna sover gott, haft en bra kväll. De har badat, vi åt, Patrik kom och fikade, väldigt trevligt. Har fixat mina kvällsbestyr och hamnade nu här vid datorn. Har betalat en present till Therese som fyller i morrn♥, facebookat lite, kollat blocket, vädret på smhi.se, läst ikapp de bloggar jag följer...

Nu ska jag berätta om Samos..
Otroligt fin liten ö som ju många av Greklands öar är.. Vackra stränder, höga berg och mycket grönt. Vi har haft en grymt bra semester. Gjort allt man brukar göra; solat, badat, ätit och druckit gott, hyrt en liten knasig "bil" och åkt runt hela ön, varit på båttur till en annan ö där ett helt gäng delfiner kom och simmade bredvid våran båt..otroligt häftigt, vi har blivit fulla, inte shoppat nåt direkt (JA, det är sant..Jenny Israelsson har inte shoppat!!) förutom halsband till tjejerna, kylskåpsmagnet till Hans, ouzo och samos-vin.
Men mest av allt har vi haft kul, skrattat och mått bra!
Är så glad...

      

 

 

  


    


   

 

/j



 


Jag HAR bloggat!!

Men det gick visst inge bra.. Skickade två inlägg från Grekland men nåt knas på vägen blev det..
Försöker ikväll. Kommer lite bilder och så..

Har haft det helt underbart!!

/j

En "Attgöralista"..

..är väldigt bra på många sätt..  ni som känner mig vet att jag ibland är lite väl flitig på att skriva listor, kan lätt gå till överdrift.. Och nu har jag även börjat skriva listor till andra.. haha..var ska det sluta?
Iallafall så är denna veckas lista snart helt struken. Ska hem efter jobbet och göra de sista punkterna. Sen..sen är det semesteeeeer!!
Och jag lovar att jag inte ska göra en enda lista på en hel vecka!

Ha det så bra allihopa, vi hörs!
Kommer nog en bild här om ett par dar:)


Ciao/j

Annons inlagd!

Säljer Gungställningen på Blocket. Hoppas nån vill ha den..gärna snabbt, då slipper vi krångel med att köra iväg den..

Sov lite för länge i morse, men det gick ju bra iaf. Behövde inte lämna barnen.. Iväg till frissan och nu känns det bra, utväxten är borta och det är inte så slitet längre, grymt skönt!

Är nu på kontoret men mår så attans illa.. Ska lägga mig 10 min och se om det går över..inte bli sjuk nu!!



at the office..


/j

Tänkte bara säga...

...att ja förbereder mig...   För att åka till Grekland en vecka...
Kollar vad som ska med i klädväg osv..  Det är guld! Snart är det lördag♥

Nu ska jag titta till mina prinsessor som sover, Ella var trött idag, hon har råkat ut för diverse olyckor i veckan såsom påkörning av annan cyklist, getingstick i läppen och omkullkörning på cykel! Stackare.. Nya tag  morrn, har en del att styra med och som pricken över i:et så måste jag forsla bort gungställningen på baksidan. Fastighetsägarna vill inte ha den där! Hur gör man det med cykel?? Tur jag har nån med bil som har dragkrok:)

Lite blåbärspaj på det här..Har röjt som vanligt, innan det solade jag. Ghina var snäll och var med barnen..
Ja lite paj och min bok i soffan, sen hoppas jag pajasen kommer:) Måste sova i tid, ska upp och klippa håret  morrn bitti..sen jobba, sen gymnastik med Alva, sen bada barn osv.. men jag ler, är glad..

/j


Före-Efter..


Mitt bombnedslag till kök innan röjning..


Efter... åstadkom en blåbärspaj också, men jag har insett att jag är fan

inge bra på att göra paj:(

 

Godnatt/j


RSS 2.0