Lucky me!!

Ibland har en tur... För kolla vad som kom ända från Stockholm idag med min älskling.. Vilken fin present va? Precis vad jag har önskat mig..länge.. Har ringt på ett par på blocket men de har lyckats bli sålda innan jag ringt. Men nu har jag en egen, alldeles fin sekretär:



Blev fantastiskt glad! Nu ska den bara målas vit.. Kommer bli perfekt!
Tack..  Ä     ♥

Ok, pluggade jag igår? Nja..somnade med boken i handen, inte helt ovanligt. Är så sjukt trött jämt känns det som.. Lika trött i morse..orkar liksom inte..
Nu ska jag hänga sista tvätten och sen ligga sked i soffan och kolla ifatt program som missats i veckan..som jag längtat....

I morrn väntar jobb 10-16..

Höres
/j


Chili-choklad och llajua = Kärlek!!

Ja.. Chokladen tillsammans med kaffe.. Har aldrig varit något större fan av mörk choklad men jag har väl blivit vuxen eller nåt..för detta är grymt gott..

 

Sen llajuan..  Har helt enkelt blivit beroende.. Det är en Boliviansk, väldigt het salsasås som jag nu har lärt mig göra själv:) Såå gott.. Den funkar till det mesta! Yummy...



Idag lagade jag köttfärssås och den blev rejält uppiffad med min salsa..

Annars har dagen bestått av skolarbete, har bokat tid för två intervjuer nästa vecka..det går framåt..
Syrran var och hämtade barnen förut, de ska sova hos henne, så jag ska väl sätta mig och plugga..

Min dag igår var helt ok, fick massa gulliga sms, hälsningar och samtal.. Tack alla goa!! Känns bra att fylla 26:)

Ett bad och en kopp kaffe på det här skulle sitta fint, så blir det!!

Ciao/j

 


Tack Willys!


Tack för att ni har chai-te på påse..
Nu ska jag dricka en kopp och ta tag i lite pluggande, har ångest för jag ligger
så mycket efter..
Har inte alls nån lust, har bara skjutit på det och stuckit huvudet i sanden ett par
dagar.. Och självklart har berget av böcker som måste läsas vuxit sig större under helgen..
I helgen har jag haft kul.. Nu är det allvar, fast kan allvar också vara kul?? Hoppas det..


Tack och hej, leverpastej!

Jag ska bli moster!!

Det har jag ju vetat ganska länge nu...men äntligen kan jag berätta det!





/j

Gurka!!

Man kan undra om någon har ovänner eller om någon bara försöker vara rolig.. Eftersom jag har vårdnaden om bilen denna veckan så fick jag pilla bort de runda kletiga gurkorna. Kul? Nja.. fast jag kunde inte låta bli att skratta lite iallafall:)







För övrigt är jag klar med den skriftliga inlämningsuppgiften om vetenskapsteori nu..äntligen... :) den sög kan man säga och det får bli som det blir, orkar inte med den längre..
Ska kolla film nu fast klockan är så mycket..snark i soffan...

/j

En söndagsfika kan bestå av många människor:









Trevligt var det!!
/j

Upptäckarhuset i bilder:


Affären som känns som en riktig..fast i miniatyr..




Det finns en bondgård med väldigt tama djur..


Såhär fina kakor finns det..


Ella bjod mig på alla möjliga sorter..


Pruseluskan var där..


Och en liten kanin med glasögon..


"öppna särskolan"?

G som i Godkänd!!

Ja, fick nu ikväll veta att jag är godkänd på hemtentan.. Vilket känns fantastiskt! Väldigt glad och nöjd.. Och lite stolt:)
Ska hämta ut den i morrn och det ska bli intressant att se omdömet, vad den som rättat skrivit för kommentarer och så..
Har suttit och kollat igenom vad jag ska säga på en redovisning i morrn. Gillar inte att stå där och prata inför alla, men det måste ju göras.. Nu handlar det om Historian..Vad som har hänt i Sverige och hur fattigdomen och hemlösheten har sett ut genom tiderna osv..
Sen har jag en individuell uppgift att göra,  jag måste ju göra den innan fredag, men vem orkar nu, såhär dags?
Ska lägga mig i soffan och kolla film istället. Skjuta upp problemet en dag till.. Men det löser sig.. Vetenskapsteori känns bara inte som mitt favoritämne.

Helgen var helt ok. Jobbade på kontoret i fredags. På eftermiddagen tog jag med tjejerna till Hallsberg för att tillbringa eftermiddagen på "Upptäckarhuset - Childrens museum". Bilder kommer sen. Vi har varit där en gång förut och de gillar det jättemycket.
På kvällen var det tacos i Hovsta som gällde.
Lördagen var tjejerna hos mamma, jag jobbade. På kvällen var vi hemma och slappade i soffan, försökte plugga men det gick inge bra. Såg en sorglig film istället: "My sisters keeper". Tur ingen såg mig..eller, tur ingen såg mitt ansikte..not nice!!
Söndag innebar fikabesök hos familjen Bolinder-Simonen, mycket trevligt! De har ju flyttat också och äntligen fick jag se lägenheten, den var så himla fin!
Sen var det söndagkväll=MYS!

Idag var det skola, drop-infika på dagis och lite fixande hemma.. Och här sitter jag nu, i min ensamhet och väntar på att äggen ska koka klart, fin sen middag:)
Hasse är i Stockholm och jobbar igen..saknar lite redan nu, fast vi sågs igår..

Återkommer

/j


Jag är inte så bra på att virka!!

Inte än iallafall... Satt igårkväll (istället för att plugga) och kollade på youtube på små filmsnuttar där de visar och förklarar hur det ska gå till när man virkar amigurumis...  Gick sådär kan man säga... Fortsätter att försöka, jag ska fan inte ge upp!

Mycket plugg nu.. Olika uppgifter som löper parallellt med varandra. Både gruppuppgifter och en individuell. Orka!!
Idag har vi fått en del gjort, ska sitta hela dagen i morgon också.. Och på måndag får vi hemtentaresultatet..är både förväntansfull, lite orolig och pirrig..
Helt slut nu.. Har fått barnen i säng så nu är det lite lugnare här än för en timma sen. En kompis kommer snart som jag ska hjälpa med ansökning till universitetet. Sen ska jag plugga lite själv också.. Kommer somna ovaggad..

Jobb för mig både fredag och lördag.. sen ska jag försöka hitta på nånting kul med barnen.. Har lite dåligt samvete för att de kommit i skymundan denna vecka, har mest skällt på dem känns det som. När jag har mycket runt mig blir jag stressad och då blir jag ingen trevlig mamma..men det ska ju inte behöva gå ut över dem...

Nya tag i morrn:)

/j

I got sunshine!

Känner att det blir en bra vecka..  Är tokstressad för skolan, ska sätta mig och läsa nu.. Har grupparbete i morrn och kan ju inte komma dit utan att ha läst allt, men det tar emot lite..måste sätta mig in i detta nu!
Men annars blir det bra, solsken och mina tjejer jag ska hämta i eftermiddag!

Helgen har varit jättebra, förkylningen är bättre så jag är piggare.
Jobbade i lördags, sen åkte jag och Hans direkt till Stockholm och hälsade på Danne, strosade i Kista galleria, köpte med mat hem och bara tog det lugnt. Vaknade 05 igår morse och åkte till Arlanda för att hämta två pepparkakor som haft en underbar semester i Thailand. Hela vägen hem berättade de vad de gjort och upplevt.. Herregud vad sugen man blir på att dra iväg..
En liten fika hos syrran och Robin hanns med. Och på eftermiddagen var det kalas för lilla Tuva 1 år.
Hann skapa några tavlor i fredags som blev presenter till Danne, hans lilla son Santos och även en till Tuva. När jag var och köpte materialet till tavlorna på Idé och Hobby upptäckte jag något jag fastnade för...  En handbok för hur man virkar amigurumis.. Har inte virkat sen i högstadiet men blev så sugen att testa! Jag som inte har så mycket annat för mig liksom;) Så jag köpte med lite saker som behövdes, samt boken. Åkte till mamma och fick tips på hur man börjar.. sen har jag inte hunnit prova nåt mer i helgen. Gud vad svårt det verkar! Men det finns massa bra info och roliga sidor på nätet som jag tänkte jag skulle undersöka närmare..när jag har tid..haha



Här är tavlorna:









Höres!
/j



63

Så många gånger har jag nysit idag..minst..  Mår som en sunkig disktrasa om jag ska vara ärlig.. Det var pinsamt att sitta på föreläsningarna idag och låta som jag gjorde, nös och snorade..folk började tom vända sig om och kolla på mig.. Det började i morse när jag satt på synsam för att göra undersökningen.. sen har det bara fortsatt, hade nyss en nysattak på 6 nysningar..blä!! Hej Vårförkylning!!!!!!!

Synundersökningen då.. ja...  Jag hade ett litet brytningsfel, var lite närsynt och lite översynt..eller heter det långsynt? Jaja, iallafall så ska jag börja med att ha vanliga läsglasögon när jag läser. Skulle kunna skaffa några som jag kan ha i skolan så jag ser bra både på långt och kort håll, men det kan jag visst vänta med, kostar ju en del..  Börjar såhär får vi se.. Köpte ett par idag, känner mig som en pajas, för de är inte så snygga... Ska se om jag hittar några finare men vet inte var det finns riktigt..förslag?

Ska egentligen plugga..men jag orkar bara inte, vad är det för fel...? Böckerna känns så jävla tunga!!
Har bäddat ner mig i Hans säng, han är och kollar fotboll.. Blev väl omhändertagen idag av honom..fick grymt god Boliviansk kycklingsoppa..mums!! Den ska visst hjälpa när man är sjuk:)
Tror jag ska göra ännu en kopp te och sen se på ett avsnitt av Solsidan..behöver få skratta lite.. Mina barn har ringt både igår och nu ikväll och sagt att de längtar efter mig..känns i hjärtat, Ella var lite ledsen och hade också blivit sjuk♥

Ny dag i morrn, grupparbete i skolan. Hoppas jag mår bättre än idag.


Hörs
/j


Måndag morgon!

Ledig måndag, den är ju röd.. Men vad är det för väder? Det snöar ju!! Igår var det vår.. 

Helgen har varit jättebra.
I tordags åkte jag med tjejerna till skolan och hämtade resultatet från projekt 2, vi är godkända! :) Så skönt!!
Sen var det ju bowling, jättekul.. Sen följde Alvas kompis med hem hit och vi fikade och de satt på rummet och lyssnade på musik. Ghina var barnvakt åt en kille i Ellas ålder så de kom hit och lekte också.. Jag var typ bondmora och styrde med pannkaka o sånt..



Fredagen var slapp, jag var lite hängig,, Var ute och åkte en sväng (bäst att passa på när man har bil), hamnade i Närkes Kil, träffade våra gamla grannar, det var kul att se dem igen.
På kvällen var vi hos Danne och Sofie och åt god mat och hade trevligt.
Lördagen var jobb för mig, barnen var hos mamma. De var påskkärringar hos min mormor på hemmet och där var tydligen TrivselTorsten och uppträdde! Min oblyga, snart 9-åring har därför stått med TrivselTorsten och uppträtt med honom för ett gäng dementa pensionärer. Hon vågade även sjunga solo...  Hade varit kul att se. Tror ni Ella sjöng? Svar nej! Hon blir som en mussla i såna sammanhang.
På kvällen var det Hovsta med Danne och Minea. Jag fixade mat, barnen var påskkärringar och killarna målade ytterdörr. Vädret var ju strålande, allt blir så mycket bättre..

Alvas Ägg-gubbe


Ellas Ägg-gubbe..


Igår tog vi en sväng till Lager 157 och shoppade lite och på kvällen var vi hos Danne o sofie igen och åt tacos, mysigt.

Nu har jag varit vaken i över en timme utan att barnen har vaknat. De ska till Mackan snart, jag ska försöka plugga. Har inte blivit nåt sånt i helgen..
Ska ta tag i disk, bäddning och sånt..


/j




RSS 2.0