Tenta klarad och isolering på plats!

Jo.. hämtade ut tentan häromdagen.. 1,5 poäng från VG.. Är jättenöjd!
Det vi håller på med nu i skolan är fortfarande svårt att sätta sig in i och jag tycker det är roligare att på min lediga tid jobba i huset, så skolan blir lite lidande just nu.
Jag har isolerat alla innerväggar. Det var så roligt! Har aldrig gjort det förut. Centraldammsugare halvt på plats och nytt fönster isatt i köket! Idag ska det börjas sättas skivor i taket :)

I förrgår var jag med Alva till Karl-Johanskolan där hon gjorde sitt antagningsprov. Hon sjöng två sånger och gjorde ett par andra små test. På tisdag eller onsdag får hon besked om hon kommit in. Spännande. Igår var jag med henne och drog ut en tand. Hon har haft ett anlag för mycket i underkäken sen hon föddes och nu var det dags att ta bort den, hon skötte sig galant!

Nu lite skräpmat, sen lite mer jobb och sen..äntligen date med Tess och Maria :)

Kram
/j


"Vardag" igen!

Tja!

Längesen igen..   Vardagen är igång.. Inget mer lov för tjejerna och ny termin för mig i skolan..

I stora drag så är det mesta som vanligt.. Har tjejerna denna veckan och vi har börjat sova i huset igen. Dock kan man inte laga mat här än så det gör vi efter skolan hemma hos mamma, sen tar vi med oss matlådor hit. Frukostgrejer har vi utomhus i en låda.. Temperaturen ute är till vår fördel iallafall :)
I huset händer det nåt varje dag. Jag är med o grejar när jag kan men det mesta sköter Hans. Golvspånet är på plats, det är isolerat och varmt här igen, så gött! Väggarna är reglade och det ska i isolering när elen är dragen och det är snart klart. Ett hål ska göras i en av köksväggarna och ett till fönster ska in där.
Har bestämt det mesta i utseende.. bänkskivor, vitvaror, belysning, golv och tak... Kommer bli så grymt! Längtar tills man kan börja ställa upp saker på hyllor och i skåp. Men framförallt: laga mat!

Lite blandade känslor med skolan.. Vetenskapsteori...  Vill förstå och tror det är jätteintressant när man förstår.. Men det är svårt att sätta sig in i. Föreläsningar hela veckan och man blir matat med ord och begrepp man aldrig hört förut. Men lite tid.. sen kanske det känns lättare..

Ska fortsätta söka inspiration på nätet på belysning.. Hur man placerar lampor i kökstaket på snyggaste sätt..

/j



Dag 5 - Vad är kärlek?

En ganska stor fråga tycker jag.
Kärlek kan vara så mycket.
Kärlek kan man ge och få av olika människor på olika sätt.
Man kan också känna en viss sorts kärlek till materiella saker tror jag.

Kärlek för mig är ett måste, det måste finnas i mitt liv. Jag vill ge det och få det.
Det finns två små människor som jag älskar högst av allt och tillbaka får jag villkorslös kärlek. När de säger: godnatt mamma, jag älskar dig.. ja då känns det!! När de var mindre brukade de fråga: vem älskar du mest? Jag svarade att det finns olika sorters kärlek och ni som är mina barn älskar jag på mammasätt, det går inte att mäta. Och när en vuxen älskar en annan vuxen så är det också lika stark kärlek men på ett annat sätt. Kärlek till en parner är stort. Det kan vara pirr i magen, ett leende, en kram.. Att få och ge kärlek av och till sin partner kan rädda en hel dag..särskilt om andra saker runtomkring känns tunga.
Sen har man kärlek till sin familj. Sina syskon och föräldrar. Mor och farföräldrar.. Den kärleken är också stark men den kärleken tror jag förändras med tiden.. Inte att kärleken blir mindre på något sätt, men den ändras.
Vänner betyder också kärlek. Jag känner massa kärlek till mina vänner. Starkare för vissa.
Kärlek till materiella saker kan jag känna ibland. Kärlek till ett hem. Kärlek till saker man tycker om eller tycker är fina.. Men den sortens kärlek går givetvis inte att jämföra med människokärlek..


j


Grattis!

Grattis min stora "lilla" tjej som fyllde 7 år idag!








/j

Utslagen - Avslagen?

Vet inte vad jag är.. Men idag har jag sovit till och från hela dagen.. Helt matt..

Tjejerna har varit ute och lekt i snön och så har de målat tavlor. De fick målarkit av morfar i julklapp och de invigdes idag. Fina skapelser!
Igår tog jag mig upp på stan och fixade en present till Ella som fyller 7år i morrn. Hon ska få ta hål i öronen! Fanns ingen tid för håltagning i morrn, men på lördag blir det. Tror hon kommer bli jätteglad :)

Eftersom jag vilat en del idag kommer jag nog inte kunna somna på ett tag.. Vad passar då inte bättre än att plugga!? Ska läsa sociala utredningar, en hel bunt! På måndag ska vi träffas i gruppen och gå igenom allt och på tisdag och onsdag är det redovisningar. Sen drar en ny termin igång. Vetenskaplig metod handlar delkursen om.. Känns inte sååå spännande just nu. Blir förhoppningsvis intressant när man väl är insatt.

Nej, läsa lite mer nu, sen sova och hoppas jag kan vakna och känna mig frisk i morrn bitti!

/j


Sjuk i sjukdomen...

Hur kan man bli det? På nåt sätt har jag iallafall lyckats.
Har varit förkyld och lite hängig ganska länge och hostat en del.. I morse började det om på nåt vis.. Jättesnorig med näsblod och ont i halsen, tung i huvudet och lite feber nu på kvällen. Samma för Hans men han vaknade dessutom med igenklibbade ögon i morse.. Så tråkigt för man orkar liksom ingenting..

Jul och nyår har det varit. Tycker på ett sätt det är ganska skönt att det är över. Ingen mer hysteri och vi går mot ljusare tider. Julafton åkte jag och tjejerna till Arvika. Vi hade en jättemysig dag och kväll med god mat o massa goa människor omkring oss. Åkte hem dagen efter för lite firande i Örebro sen var det dags för tjejerna att åka till Marcus igen. Nyår firade jag och Hans med vänner i Fjugesta. Det var lugnt, trevligt och massa god mat. Vi grillade ute och det fick en att längta lite mer till sommaren, det var så gott..


Julafton


Gunnel Montazami med sin tazzle...


Jag o Papi


Tre generationer


Tomtarna och alla barnen


Efter nyår var det dags för min hemtenta. Fyra ganska omfattande frågor angående LSS-utredning, familjehemsplacering av barn då det förekommit både våld och missbruk i familjen var lite av vad tentan handlade om. I måndags när vi fick den satt jag och glodde på tentan hela dagen, kunde inte börja skriva utan fick nån slags spärr-tillstånd. Tisdagen lättade det lite och jag började skriva. Onsdag och torsdag flöt på ganska bra så jag ansåg mig färdig på fredagen. Insåg på söndagen att jag missat lite ur en bok samt missat hur man gör vissa referenser, så det fixade jag till i söndags kväll. Idag lämnade jag in den. Det känns ok och väldigt skönt att den är klar nu. En vecka av konstant ångest typ...
I går var jag och Hans i huset och arbetade lite, han drog rör för el och sånt, jag "dammsög" spån från grunden. På kvällen åkte vi ut till syrran och Robin och deras fina hus i Kumla. Kusin Stefan var också där. Det var trevligt.

Idag vid lunch hämtade jag tjejerna, vi åkte till mamma där jag fixade mat och tvättade. Sen vidare till huset för att hämta saker från övervåningen som har blivit täckta av byggdamm (filtar, överkast, kläder, mattor mm.) Bokade tvättid i mammas tvättstuga så på fredag blir det rent!
Ikväll har jag frusit.. badat och läst lite. Tjejerna har badat och kollat film. Nu ligger vi tre i en bäddsoffa. A och E sover, jag ska väl också göra det..


godnatt
/j 



Dag 4 - Det här åt jag idag!

Jaha, ska tydligen redovisa mitt matintag.. Faktiskt fel dag egentligen för det är så tråkigt och fantasilöst.. men men..

Till frukost åt jag: En smörgås med ost och salami, ett kokt ägg, en liten skål fil med chokladpuffar och te till det. Sen drack jag kaffe. Till lunch åt jag lite pasta, en stekt hamburgare och lite ketchup och dressing. En körsbärstomat också! Till det drack jag lite saft. På eftermiddagen åt jag tre halstabletter, sen drack jag en till kopp te. Sen åt jag lite pasta och en stekt hamburgare med lite dressing (ingen ketchup denna gång).. Och efter det drack jag kaffe och åt några godisbitar. Nu dricker jag te igen och det är det sista jag äter/dricker idag.

Inte så intressant kost idag!!

/j

RSS 2.0