Feeling hot hot hot..

Sitter på kontoret och är varm, men jag klagar inte;)
Shit vilket väder.. som jag skrev tidigare.. Den är här nu, sommaren, med buller och bång!!
Längtar verkligen efter semester nu..

Hade kalas för Alva igår, massa folk, värme, fika och presenter.. Riktigt lyckat. Satt ute ända till sena kvällen..
Lämnade dem i morse på dagis och fritids, dags för pappavecka igen.. Känns lite vemodigt att säga hejdå såklart, men det har varit en intensiv vecka och helg så jag ska passa på att vila mig så gott det går..

Återkommer med lite bilder vid tillfälle.
Glöm inte att efter regn kommer solsken...

                                                                  



/j

Idag fyller min Alva år..

8 år har gått sen jag låg på BB med ett litet knyte i famnen.. Just vid den här tidpunkten var hon bara drygt 3 timmar gammal.. Shit vad fort det går...
Nu sover hon gott efter en dag med presenter, sol, bad och massa fika..
Min kära syster (www.soffansofie.blogg.se)  kom farandes som en räddande ängel i förmiddags och var med oss på G-vik.. Vill inte tänka på hur den här dagen hade varit utan henne.. Har lite svårt att fokusera.. Är ledsen..
Och så fruktansvärt trött.. Men nu har jag gjort kaffe och ska ta tag i det nödvändigaste inför morgondagen. Tjejerna ska ut på sjön med mamma och Göran. Jag ska jobba istället för Karin.


Nöjd...  Nya brillor OCH skor..




/j





Boom Boom Pow...

Nu tar jag med mig min vattenmelon och mina tjejer och drar och badar...
Mår som ett helvete.. Inte bra alls, men solen lyser och jag måste ta mig ut..
Lite svårt dock när jag sitter i bergochdalbanan...


/j

Hittade nåt som gjorde mig glad!!

Recept på hur man gör egna chili cheese...
Tror inte det blir exakt som när man köper färdiga.. men värt att prova:)
Se hela bilden
yummie...

Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en träslev tills smeten släpper kastrullens kanter. Riv osten fint och finhacka jalapena så det blir ca 3 matskedar. Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen! Fyll en spritspåse med stort runt hål och spritsa ut ca 30 - 40 (beroende på storlek) små "toppar"! Jag gjorde en enkronas storlek och lät dem bli ca 3 cm på höjden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.  



/j


Paketet var inget paket...



..utan ett rekomenderat brev från försäkringsbolaget med en pin-kod att använda  när man loggar in från nätet... Faaan va trist.. Jag som trodde nån skulle överraska mig med nåt roligt!!






/j



Jag känner att den är här nu!!!

Sommaren har kommit, jag känner det i tårna:)   Underbart!!

Sitter på kontoret med inte allt för mycket att göra idag, lite småplock bara.. Pratade precis med en kvinna från Hässleholm i telefon.. Fick koncentrera mig hårt för att förstå vad hon sa.. Jag gillar skånska, tycker det kan vara fint, men lite mildare skånska kanske....där man förstår något:)

Igår gjorde jag verkligen inte mycket.. Hans jobbade så jag skrotade runt i hans hus, tvättade lite.. Sen åkte jag hem och gjorde inte mycket där heller.. Hämtade Hans och vi gick på bio.. Den var rolig, baksmällan.. Men de hade visat lite för mycket av filmen på trailern.. Alla de roligaste sakerna hade man ju redan sett.. Men det var skönt att skratta lite.. Tog en tur med bilen efteråt och kollade var Tess och Johannes hus ska byggas, sen ett litet stop vid Rävgången, har aldrig varit där förut..
Hyrde film, åkte hem och satte på den men somnade båda två.. Ovanligt!

Händer i veckan då?
Idag hämtar jag tjejerna hos Maria och Krick efter jobbet.
Jobb tillochmed torsdag.
Ledig fredag och Alva fyller år!
Jobba extra lördag för Karin ska på Peace&Love (morr, jag vill också...) Mamma har tjejerna över dan.
Ha kalas i trädgården för Alva på söndag. På måndag har hon och en kompis kalas ihop för tjejerna i klassen på lek och buslandet.
Ska även försöka hinna med att baka litegrann.. Göra klart en tavla som ska ges bort. Tvätta (fan, jag gillar att tvätta). Fixa nån present till Alva, vet inte riktigt vad än..ska kolla runt lite.. 
Snart dags att betala räkningar också, betala skulder.. Förhoppningsvis blir det lite kvar denna månad så man kan köpa sig en biljett till PIP på fredan och se Timbuktu! Skulle ju va så kul!!
Se hela bilden
            ♥


Är på jakt efter en klänning också, till ett bröllop.. Har en som är ok.. men ni vet, man vill att det ska kännas sådär..perfekt..
Jakten fortsätter.. 




/j






Jag - sköldpaddan...

Fy fan vad jag har sträckt nacke/rygg.. Känns inte bra alls.. Hade redan lite ont innan, och så igår skulle jag vara med och dutta boll..  Gick ju sådär.. Slutade med att jag fick grymt ont och fick ta värktabletter istället för vin till maten :(

Annars var gårdagen, midsommarafton, en bra dag. Vädret blev ju bra tillslut! Lunch hos mamma, sen fika på kolonin, tillbaka till mamma igen, där vi spelade kubb, boule, grillade, åt och åt lite mer.. Blev inte så sent utan alldeles lagom..

Idag har jag och tjejerna varit hemma, lagat lunch, gjort rent Plupp-buren..   Tog en promenad till Ica för att hämta ut ett paket som jag inte har en aning om vad det är.. Men klockan var ju 4 minuter över 3 och just utlämningen stängde 3 så det fick jag inte... surt..  Det slutade med att vi köpte en glass istället..
Nu väntar jag på att Mackan ska hämta tjejerna, för jag ska på kalas.
I  morgonkväll blir det bio... "Baksmällan". Har hört att den ska vara riktigt rolig. Hoppas det, för jag behöver skratta mycket!!



Midsommarfika på filt



Boule


/j

Halvdag, shopping, klippning, efterrätt..

Sitter på kontoret och käkar lunch.. Har bara lite kvar att göra sen slutar jag tidigt. Ska till Rusta och shoppa tvättmedel, diskmedel och en massa såna grejer. Sen iväg till Grodden för att köpa mat och hö till Pluppskrället.. Efter det blir det ett par timmar i frisörstolen för att slinga och klippa håret. Ska bli så skönt, har en hemsk utväxt..  Efter det ska jag göra efterrätterna tills i morrn. Bra att den där goda chokladpannacottan går att förbereda:)
Ikväll blir det Therese och Kim för en fika, blev ju inget i tisdags..

I morgon kommer tjejerna på förmiddan, sen åker vi till mamma för lite firande.
Tjejerna åker tillbaka till Mackan på lördag, så resten av helgen vet jag inte vad som händer.. Förutom söndagkväll då jag har en liten överraskning på G..  Hoppas den blir uppskattad, får se ikväll når jag berättat min plan.. Den är enkel men välmenad;)

Såg en bra film igår.. Benjamin Button.. Väldigt speciell men också väldigt fin.. Låg och grät i min ensamhet eftersom Hans somnat innan halva filmen gått.. Sen kunde jag inte sova av nån anledning så i morse var jag inte pigg!!

Trevlig midsommar om jag inte skriver innan dess!






/j

Fuldag och brännskadedag!

Igår hade jag en såndär ful-dag.. Inget kändes bra..  Så igår kväll gick jag och solade och tänkte att det kanske skulle kännas bättre efteråt.. Det var nya rör men jag vänder oftast på mig efter halva tiden för att slippa få de där fula vita linjerna på skuldrorna och på rumpan:) Så jag tänkte, det är lugnt!  Mmmm..eller hur...? Somnade gott och sov på rygg genom hela soltiden.. Vilket resulterade i väldigt brännande ansikte idag, känner mig svullen och inte finare än igår.. Vilket ju var tanken...suck...
Hans skjutsade hem mig från hovsta i morse för han började jobba 08 så när jag kom hem skulle jag torka ur ett skåp, för hyresvärden ska komma och laga luckan som rasat ner (på Ellas fot.....). Vad händer då? Jo, jag sträcker mig lite för långt och risp så spricker min fina blus...   Damn!!!
Så jag bytte om och fortsatte le.. Det är trots allt en bra dag, solen skiner och jag har stuvade makaroner och korv till lunch.. Bara det är ju toppen:)
Ska lämna in min nya telefon som är helt störd för lagning också, blir en bra lunchpromme bort till Krämaren.

Midsommar är bestämt.. Ska fira med Hans, Alva, Ella, mamma, Göran, Daniel, Benjamin och Carro. På dagen blir det lunch på kolonin och på kvällen grillning och kanske lite kubb hemma i hjärsta. Det blir bra. Jag tänkte stå för efterrätten..gissa vad?? :)

Ikväll tänkte jag hälsa på Therese, Kim och Cornelia... Det blir så bra så..var ett tag sen nu..

jobb jobb/j


Mer tavlor åt folket!!

Här är de som jag gjorde i helgen:










Bara jag skaffat mig en skarpare sax så ska jag göra fler. Det är ju så roligt!!


/j

Maria och Harri har en snopp på trädet..


Och den kissar...  Det säger iallafall deras barn:)


Skulle tagit fler kort när jag var där i lördags men glömde bort.. Blev bara dessa två..


Tove och Ella leker på altanen..



/j

Seg början..

..på den här veckan..  Trött, irriterad på att släpa barn och massa saker på cykel i regnet, stressad såklart.. 
Ledsen för att Ella är ledsen..  Ingen bra lämning idag, hon var verkligen jätteledsen:(
Sen strul med datorn, tog ett bra tag innan den kom igång..
Men nu ska jag snart gå till affären och jobba där.. 
Hade en bra helg för övrigt.. Trevligt att träffa Maria och hennes barn och Tess i lördags. Alva var hos en kompis till sent på kvällen och kom hem med en flisa bortslagen från en ny tand...  Synd det inte var en mjölktand som ändå ska bort.. Men det är väl sånt som händer antar jag.. Får se vad tandläkaren säger när vi ringer..
Har skapat tavlor. Både lördag och söndag.. Blev klar med 4st. Så kul!! Bilder kommer sen, men inte på alla..än iallafall.. Det är ju presenter igen och då ska man vara försiktig:)
Mamma och Göran kom på en snabbfika igår, tog med sig tjejerna till kolonin och jag blev plötsligt själv en stund. Röjde av hemma och fortsatte sen med tavlorna.

Snart midsommar men det känns som oktober...brrr......
Kommer ha tjejerna på midsommar..Vad ska man hitta på tro...?


 
Lite såhär känns det idag... Behöver en stor värmande
kram...




/j


Maaaaat....

Snart snart får jag gå hem...  Ska skynda hem och laga mat, är så hungrig och sugen på det jag ska göra.. "Pappas kycklingtacos" 
Till efterrätt vankas det pannacotta jag fixade till i morse...mmmmm...

Trots att regnet öser ner och har gjort hela dan så känns det som solen lyser lite hos mig...  Har en bra känsla bara...

Återkommer/j

Råttjobb..

Sitter på kontoret och ska snart gå för dagen.. Hade en del reklamationer att göra när jag kom hit, har ju inte varit här på ett bra tag.. Men nu är det klart! Råttan jobbar fort ibland;)

Ska handla lite, hämta tjejerna och sen hem och städa tänkte jag! Kanske även göra detta recept på chokladpannacotta. Karin skrev ut det till mig och det verkar så gott.. Har aldrig gjort egen pannacotta, bara ätit andras.. Men det verkar ju plättlätt!
Chokladpannacotta
Mums....


I morgon ska Ghina ha tjejerna från lunch när jag ska jobba. Så snällt...
Sen är denna veckan över..shit vad fort det går.. Tänkte hälsa på Maria och barnen i helgen om de hunnit bli friska, Harri ska iväg på äventyr så jag tänkte sällskapa henne lite..det var ju ett tag sen..

Ella vaknade inatt igen.. Säger att hon inte kan sova, är rädd, drömmer.. Vill sova hos Alva men Alva var skitsur och ville inte ha Ella i sängen.. Men i morse sa Alva att "Om du vaknar i natt Ella, då kan jag sitta bredvid dig tills du har somnat igen" ..  Väldigt fint tänkt och sagt av Alva men tror inte det händer, hon är ju liksom rätt död på natten.....♥
 Vet inte vad jag ska göra riktigt.. Mamma sa att det är i perioder barn är så på natten.. Drömmar kan tydligen vara väldigt starka och verkliga för barn (ja, fan, för en annan också ibland ju..).. Får väl vänta och se helt enkelt, försöka få henne lugn och trygg när hon vaknar.

Jag drar/j


Receptet förresten:
4pers

Ingredienser

2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 g mjölkchoklad
0.75 st gelatinblad

Gör så här

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.






"Den som oroar sig i förväg får lida två gånger"




 


Första skolavslutningen avklarad

Här sitter jag med en kopp kaffe och en bit sån här:


Grymt gott.. Tänkte jag skulle bli lite piggare.. Men jag vet inte.. Känner mig sjukt trött och har gjort hela dagen. Och vad är det med vädret?? Trodde det var nu man skulle börja klä av sig lite, ha shorts, kjol och linne...flipflops..   Idag kände jag faktiskt för att dra på mig vinterjackan!
Snälla lillebror kom och hämtade mig på jobbet efter lunch så vi kunde hämta Ella på dagis och åka till stadsparken på Alvas avslutning. Satt i det blöta gräset på en filt och fikade lite. De sjöng några sånger och rektorn talade. Blir alltid nostalgisk när de sjunger "du ska inte tro det blir sommar". Sen var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet och brorsan tog tjejerna med hem till sig tills jag slutade.
Grejat med det vanliga nu på kvällen, försökt prata med Ella om hennes "nattångest" men hon blir bara ledsen. Hon vaknar och är orolig nästan varje natt, vill inte sova själv osv.. Det har aldrig varit problem tidigare..hmmm..

Nu ska jag lägga mig i soffan

natti/j

Nu är jag klar!

Äntligen..
Blev lite sent ikväll. Hämtade tjejerna hos Maria och Krick och var inte hemma förrän strax efter 19. Sen kom Tess med magen på fika och prat.
Sen har jag lagat mat till matlådor, diskat och plockat undan, förberett för morgondagen. Och nu hamnade jag här. Tänkte bara jag skulle visa hur goa tjejer jag har. Vi har ju en deal att på måndagar får de somna i min säng, sen bär jag över dem till deras egna platser. När jag tittade till dem innan jag bar över dem hittade jag dem sovandes såhär:


En trygg hand att hålla i när man ska somna..♥




/j

Presenten..

..är överlämnad och var en lite för tidig födelsedagspresent till kära bonusmamma Tina. Syrran kom med idén och jag tillverkade, så den var från henne och erik också.
"jag ger dig min morgon" är Tina och pappas "låt" sen lååångt tillbaka.. Finns en historia bakom det hela.
Tror hon blev vädigt glad för tavlorna....








/j

Hemma igen

Har haft en bra helg.
Fredagen var det studentfirande a la Bolivia.. Skitkul hade jag! Dansade massor..  Var bara otroligt seg och faktiskt ganska bakis på lördagsmorgonen när jag skulle packa och åka till Arvika. Det var bara att bita ihop, skulle plocka upp lillebror i Karlstad kl 13.30 också för han kom hem från Umeå och skulle träffa kompisar. Så jag lämnade honom i Arvika sen körde jag till sommarstugan. Tog det väldigt lugnt och sov lite innan syrran kom. Vi grillade och mös. sen åkte jag, syrran och Sara till stan och en liten utgång på Bryggan. Men fy det var kallt.. Det är ju mestadels utomhus..brr.. Men vi hade kul ändå. Gick lite innan de stängde för en kebabtallrik:)
Igår åkte jag med syrran och Robin till Karlstad och hann precis med bussen hem till Örebro. Var hemma vid 17, fixade lite hemma och åkte sen ut till Hans i Hovsta. Fixade lite mat och kollade film. Skön söndagkväll...

Uppe tidigt i morse och blev hemskjutsad, har fixat lite här och fick tid över innan jobbet. Får tjejerna idag, har längtat så.. På onsdag är det skolavslutning.. Herregud, Alva börjar snart 2an...  

På fredag är all barnomsorg stängd för studiedag..hjääälp..  barnvakt någon?



Underbart i stugan..



Syrran och Sara


Hej och hå..



/j


Tänk när man tog studenten!!

Vilken lyckodag.. Tycker lite synd om årets studenter som har så kallt och blåsigt väder.. Men det ser inte ut att bekomma dem så mycket:)
Ska snart iväg och fira någon som tagit studenten samt träffa en massa släkt jag aldrig träffat innan..Lite nervöst känns det, men det klarar jag ju galant:)

I morgon åker jag till Arvika. Ska köra tillbaka syrran och Robins bil, som är lagad nu. Hämta upp lillebror i Karlstad och sen ha lite kvalitetstid mad pap och bonusTina. Ska bli så skönt att komma bort lite. Har haft otroligt jobbig kvällsångest denna vecka med jobbiga tankar, funderingar och skit...
Syrran har lite kompisar där och vi ska väl sammanstråla på kvällen för någon öl på bryggan också.. Hoppas på varmare väder..

Saknar tjejerna jättemycket...  Ont i hjärtat som vanligt...






På återseende
/j

Till Häst!


Alva på hästen som heter Cornelia:)



Ella ser säker ut för att sitta på en häst första gången..



Det här var ju bara för kul...vill mera!!!



Gjorde ju lumpen på häst så här är en van ryttare..



/j

Jag är så trött på bittra kärringar!

Finns det inget annat att bekymra sig över än var bilar står parkerade, nån som tvättar en maskin när det är ledigt fast de inte skrivit upp sig på tavlan, råkar lägga en kartong i "vanligt" skräp...  osv osv..
Blev tillsagd när syrran och Robin kom i måndags om att deras bil stod fel..bad om ursäkt och bla bla bla... sen komma in på mitt jobb..och älta samma skitsak en gång till...   Hur fan orkar man? Bry er om viktigare saker!!

Börjar jobba kl 16 idag för det är marknadsafton och vi har öppet till 22. Så nu är jag i hovsta, helt själv.. Ska göra lunch och en tavla, men det ska bli en present så jag kan inte visa bild förrän personen i fråga fått den. Men det blir fin tror jag och det ligger en fin tanke bakom den...

Blev ingenting med lägenhetsbyte iallafall. Killen som hade en 3a på stan var och kollade på min. Men det var inte riktigt vad han var ute efter.. Men det går fler tåg och jag har som sagt inte bråttom..

I förrgår åt jag ju lunch med Therese och Cornelia på Gröna grodan.. Jäklar..den salladen är mycket godare än om man gör den själv..den är magisk!! Tack för lunchen vännen!
Ja, där har vi också bevis på bittra kärringar..en parkeringsvakt som gav Therese böter. Hon hade inte ens skrivit klart boten, ändå skulle hon ge T den!! Sur och otrevlig också!!


Lilla Cornelia..


/j

Mina ögon åker ihop..

Kändes rätt ok när jag gick upp och hade ätit frukost.. Men nu sitter jag här och är sådär sovtrött.. Känns som jag ska somna. Har druckit två koppar kaffe men till ingen hjälp tydligen.. Såg början på en film igår, ganska sent iochför sig...  Men såhär seg...?
Har faktiskt inhandlat en chokladkaka också.. Marabou Summeredition med jordgubbar.. Men den får vänta tills jag ätit lunch. måste jag ju piggna till!!

Strax tillbaks/j

Till Karlstad och tillbaka!!

Ja, inatt vid 02 hamnade jag och Hans i Karlstad, sov till 06.45 sen åkte vi hem! Om ni undrar varför kan ni läsa på www.soffansofie.blogg.se

Sitter på jobbet på en minirast.. Vill hem och plocka undan..för det kommer en kille och kollar på min lägenhet sen. Han hade en trea på stan som verkade intressant.. Så vi ska börja med att kolla på min sen får vi se..
Håller på och laddar för städning, handling och tvätt i Hovsta också.. Är lite trött efter nattens bravader men vad gör man inte för nån man tycker om:)

Saknar redan tjejerna..och det är bara tisdag idag!!!

Till helgen kanske jag åker till Arvika.. sommarstugan eventuellt.. 


Återkommer!


"Fattigdomen är ingen skam, men den är förbannat obekväm"


/j


Var är manualen....?

Here we go again..   Måndag, ny vecka, nya tag..     Inga barn igen..

Veckan som gick var bra. Slutade tidigt i torsdags och åkte med Hans på utflykt till Arboga där vi kollade på kossor, kalvar och så fick vi allihop rida på en stor fin häst. Shit vad kul det var:) Jag vill rida mera!! Flera år sen jag red men jag tror jag hade lite av takterna kvar:) Finns kort som jag lägger ut vid tillfälle.
Fredagen var ledig..så skönt, fint väder var det också. Grejade hemma på förmiddagen, hämtade Alva från skolan sen gick vi upp på stan och mötte syrran som varit på intervju på USÖ, fikade och strosade lite, syrran shoppade lantligt till hemmet... Alva betedde sig först som en trotsig tonåring, sen insåg hon sitt misstag och tillsammans med sin ånger och syrran köpte hon en helt underbar för tidig morsdag-present och ett gulligt kort som hon skrev själv... ♥
På kvällen åkte vi till Hovsta och grillade korv. Syrran körde hem oss när hon åkte vidare till Karlstad.

På lördagen jobbade jag extra. Barnen var på kalas på dagen sen var de hos mamma och sov där. Jag skulle ju på inflyttningsfest på kvällen. Som var lyckad. Strålande väder, mycket folk, god mat.. Blev rätt sena hem men det är en annan historia..

Söndagen spenderades i solen på förmiddan. San åkte jag in till stan och mamma kom och lämnade barnen. Fix hemma sen kollade vi på en lägenhet på Öster till syrran och Robin..men det var inte så mycket att ha..
De kommer ikväll och ska kolla på en i solhaga också. Mycket örebroresor för de där nu när allt ska ordnas med jobb och bostad.
Igår kväll var jag, Alva och Ella och kollade på fotboll i Marieberg. Hans spelade. Underbart väder..vi satt på våran filt med solen i ögonen och fikade..gött värre:)
Sen kvällsbestyr och nattning. Vem somnade mellan A och E?? Ja, jag gjorde det, och hade inte telefonen ringt 2 timmar senare hade jag nog sovit än.. Känner mig så sliten.

Snart dags att gå från kontoret till butiken, ska stanna till hos Ghina först och ge hennes katter mat för hon är bortrest ett par dagar.

Funderar på mycket.. som vanligt.. Allt har en fram och en baksida. Inget är självklart. En del är svårt en del är lätt.. Och jag har fortfarande ingen manual!!!

Såg den här på bild.. Grymt sugen på att testa..mmmmm......



/j

RSS 2.0