Snabbast..

kommer jag att vara på träningen numera...   När jag väl kommer dit...
För jag har fått de finaste träningsskorna i för tidig födelsedagspresent.. Och de är också de snabbaste har jag fått upplysning om.. Är jätteglad för dem och längtar till jag ska träna.

Längar också till påsk♥






God natt / j

Så var vi här igen

Måndag. Trött.


Helgen!
Var vaken länge i fredags. Ghina kom en stund och kollade Let's Dance. Sen städade jag, tvättade, bakade och röjde i tjejernas garderob. Det blev jättefint.. Fick ihop en hel säck med urväxta kläder som Marias Tove fick.

I lördags morse gick jag till Java för en frukost med vännerna. Det var trevligt.. Tess lilla mage börjar synas mer nu :) Fint.. Camilla håller på och renoverar hemma och Maria försöker få Olle att äta mat! Skönt med lite uppdateringar av varann.. Catrin var också med och vi konstaterade att våra bloggar har samma layout..  Vi gillar rosa helt enkelt:)
Sen var det jobb.. Ganska mycket nu, äntligen vill folk köpa vårskor!
Sen gick jag till Patrik och kollade hans fina, fina lägenhet.. Små detaljer och väggord lite varstans blev pricken över i:et. Undersökte också hans nyss påbörjade tatuering. Den var jättefint gjord och blir nog riktigt bra när den är klar. Det roliga med Patrik är att han har en smart tanke med allt han gör. Han gör det inte "baraföratt" utan för att han har tänkt till ordentligt varför han gör på ett visst sätt.
Fick skjuts till mamma som bjöd på god mat, nån gryta med fläskfilé och allt möjligt annat gottigt i. Brorsan, Carro och Benjamin var också där. Efter det gick jag till Mackan för att lämna chokladrutorna som han ska ha med till föräldramötet. Ella var sjuk och hängig.. Alva hade gjort fina sagoberättelser som jag började gråta när jag läste. Så mycket möda hon lagt ner på dem.. De var så fina, mycket text och mycket fantasi:)
Sen var det biodags! Gick och hämtade Ghina hos henne, och  "En shopaholics bekännelser"  var det som gällde!
Den var sådär.... Behövs inte ses på bio...   Hade ställen man fick sig ett leende, men nej...  
Var så trött efteråt så jag gick hem och la mig, somnade nästan direkt.

Vaknade på söndan, gick upp och skulle fixa Alvas cykel. Men fick ett svimanfall igen.. Fick skita i allt och vila lite.. Sen iväg till jobbet på macken. Det var rätt lugnt där. Inte så många som ville tvätta bilen en så grå dag som det var igår.
Blev hämtad av Hans när jag slutat och vi åkte till Hovsta för att se film..men den la av i mitten så vi la ner filmtittandet och sov istället..behövligt..

Idag ska lillebror kidnappa Alva för att ta henne till Lek och buslandet. Ikväll blir det mys och sagor i soffan. Längtar så efter tjejerna nu..

Ser fram emot påskhelgen. Har bil och ska försöka ta ledigt påskafton för att kunna ta en liten semester. Ska skjutsa syrran och Robin till Arlanda på långfredan..Om jag får ledigt blir jag ledig 4 dagar i rad och då kanske en minisemester i Stockholm skulle sitta fint. Ska undersöka saken..

/j

Men vad är det som händer??

Denna veckan har bara varit så konstig..  Tråkiga nyheter både lite här och där, eller tråkiga besked kanske man ska kalla det.. Handlar om förlorade jobb, hus och pengar..  
Och så denna förbannade snö!!  Vad har vädret för problem egentligen?

Känner mig trött, har jobbat för mycket tror jag.. Nu ska jag hem och baka jäkla chokladrutor! Men först måste jag byta i Pluppskrällets bur och gå ner med tvätten, för jag fick tvättid ikväll..

I morgon bitti ska jag käka frukost innan jobbet med Tess, Maria och Camilla.. Ska bli riktigt trevligt!!
På kvällen ska jag och Ghina gå och se tjejfilm på bio, mys..

Hans är i Säffle och det tycker jag är tråkigt!!!


/j

Utmanad!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Fru Lindgren.

4 favorit program:
* Halv 8 hos mig.
* Sex and the City.
* Roomecervice.
* Bolibompa?

4 saker jag gjorde igår:
*Jobbade.
*Köpte vårmössor till tjejerna.
*Promenerade.
*Städade, fast inte hos mig.

4 saker jag ser fram emot:
*Våren
*Sommaren
*Semesterlönen
*En sovmorgon

4 favorit restauranger/cafeér:
* Gröna Grodan
* Koh phangan
* Efesos
*Saigon

4 saker på min önskelista:
*En bra, varm semester.
*Lyckliga, trygga barn.
*En stabil vardag med okej ekonomi.
*En liten billig bil.


Längsta stoppet

..sen jag började blogga tror jag.. Lite abstinens har infunnit sig och jag ska försöka ta mig tid att skriva nu. Känns bara som att jag börjar tänka på något.. i mitten av tänket tar det stopp och jag undrar vad det var jag tänkte på egentligen..Snurrigt..  För mycket..!!


Man vill så mycket men hur får man tiden att räcka till?

Hade så mycket planer för veckan men inser nu att det blir tight med allt..   Det blir ju så jäkla sent när man slutar jobba kl 18..  Skulle ju träna, vårstäda våra garderober, kolla in Patriks nystylade lägenhet, hälsa på Therese Kim och Cornelia, äta frukost på Java med "bevvan-gänget", gå på bio, tvätta, baka till föräldramöte,  fixa Alvas cykel med att höja sadel, pumpa däck och smörja kedja, hade velat kolla på Alva när hon klädsimmar på simskolan. Sen ska man hinna laga mat och fixa med det som behövs hemma. Och så jobbar man 7 dagar av 7...

Men det löser sig.. Har ju lite tid över på fredagkväll, då ska jag tvätta och fixa garderober, rensa tjejernas gamla urväxta kläder och lägga in det nya jag köpt. Ska även baka till ett föräldramöte eftersom jag är klassförälder denna termin.. Och så på lördag efter jobbet finns det tid innan jag ska på bio med Ghina. Blir en lugn, nykter helg. Börjar bli gammal och måste försöka ta hand om mig lite :)

Har rett ut det som var jobbigt förra veckan.. Känns bra och jag ler igen. Vad konstigt allt kan bli av missförstånd och genom att man har olika sätt att uttrycka sig..  Onödiga saker som faktiskt kan vara ganska lätta att reda ut..bara man vill och tar sig tid.. 

Hade ett bra avslut på veckan sam var.. Pappa kom till oss. Hade med sig presenter från Thailand, tjejerna fick jättefina klänningar och jag fick ett par vita converce, så snygga! Vi hade mys i soffan med god mat och glass i stora lass. Pappa vet ju att jag är svag för Ben&Jerry's så han köpte 3 olika smaker..  mmmmm.... Tjejerna var så glada att ha morfar där.. Sen på måndagen körde pappa mig till kontoret och jag visade honom runt.
Vi bestämde att nästa helg jag har tjejerna åker vi nog till Arvika.. Det var ju i julas vi var där sist så det är dags nu!


Nä, nu ska jag gå och leta after dammsugspåsar till min asdåliga dammsugare.. Verkar ju hopplöst att hitta! Sen blir det mer jobb..

/j

Skrivstopp!

Känns som jag har det på något vis.. inte så motiverad för tillfället.. Men jag ska försöka..


Sitter i soffan med filt och te och lysnar på musik, barnen sover efter att vi kollat på premiären av Robinsson och hämtat mat från Saigon..yummie..  Sen har jag städat undan lite..skulle gjort det i morse, men det var fult upp..

Igårkväll hade vi klassiskt fredagmys. Ghina hämtade tjejerna från dagis och fritids och jag passade på att halvstorhandla efter jobbet. Sen fixade vi mat efter recept från min kära far...  den där enkla kycklingröran till tacos är guld! Självklart kollade vi Let's Dance! Ghina knatade hemåt och jag bar över de däckade sofftjejerna till deras sängar, sen avslutades min kväll med ett skitjobbigt samtal..

Jag vet inte vad jag känner riktigt... bara...usch...helt tom..

Idag började jag tvätta kl 07, sen gjorde vi oss ordning och gick upp på stan för att inhandla nya vårskor och gummistövlar till Alva och Ella. När det var klart blev vi bjudna på lunch på Gröna Grodan av familjen annorlunda..inte för de har många barn..men bara för de är som de är♥
Efter det blev vi hämtade för en bowlingmatch (heter det match i bowling?) med Mackan..  Jag sa innan att jag skulle vinna...  Och det gjorde jag! Hehe..
Eftermiddagen har spenderats hemma.. Jag sov faktiskt en timma när tjejerna kollade film, det var ganska skönt och behövligt med lite ny energi.. plockade fram dammsugaren när kaffet hjälpt mig vakna till och tjejerna smög upp till Eva en stund och våldgästade henne..  Och det var det..!  I morrn ska jag inte ställa klockan, sova lite längre iallafall.. Sen på eftermiddan kommer ju pappa!! Underbart!! 


Det här med att välta med cykeln...det verkar vara min nya grej..
Ella satt bak och for också i backen men hon klarade sig.. bara min hand som fick bli lite omplåstrad... Knasigt det blir ibland... Skyller allt på min skrangliga halvfungerande cykel..


"Rum med utsikt är ju fint..
Men allra helst är det ett rum med insikt man skulle behöva"



Gonatt!!
/j

Står in!

Ja.. Om man inte står ut...står man in då?    Bara en liten tanke...

Vanlig dag..  Har mest suttit och mailat fram och tillbaka till tyskland på kontoret, sen tillbringat 1½ timme på usö..  lite drygt..men nu är det löst.. 
Mamma tog Alva till simskolan idag så jag och Ella är hemma och softar i soffan, är klar med bestyren för kvällen.. 

Ska sova tidigt tror jag..är så trött... allt är så konstigt nu...orkar inte tänka..


/j

Tekniska prylar

Det har min dag handlat lite om idag..
Min dator (typ helt ny) på kontoret la av och jag fick åka och lämna in den.. Jag kan inte göra någonting utan den så min arbetsuppgift där idag blev att frankera kuvert!!? Sen gick jag till butiken lite tidigare och jobbade där.. När datorn var klar på eftermiddagen och jag skulle hämta den gick jag förbi 3-butiken och försökte deala till mig en ny telefon eftersom jag inte alls trivs med min..och den är tyvärr inte så gammal..  Fick ett ok erbjudande som jag nog kommer ta..  Shit vilka i-lands problem man har!! Tragiskt egentligen..

Annars så har det flytit på bra med barnen..både morgon och kväll.. Undrar vad som hänt, de har skött sig så fint och lyssnat så bra på mig.. 
Det gör alla vardagliga saker så mycket enklare.. Mornarna klaffar och vi kommer i tid till skolan..  Kvällarna är lugna och mysiga, vi ser på tv och läser tillsammans. Inga problem vid läggning, de somnar så sött...  Glad för det..
Såå, mindre stress denna veckan, vilket ju är guld!

Fick tid på usö i morrn, äntligen... 

Dags att krypa ner under täcket o läsa..

natti/j

Leva livet baklänges..

Vad tror ni om att leva livet baklänges?
Man skulle starta med att dö och få det överstökat.
Sen vaknar man upp på ett ålderdomshem och får det bättre och bättre för var dag. Man blir så småningom för pigg för att vara där och får sin pension.
På sin första arbetsdag får man en guldklocka. Sen arbetar man i 40 år tills man är ung nog att dra sig tillbaka från arbetsmarknaden.
Man dricker och festar och förbereder sig på att ta det lugnt.
Sen är man i grundskolan, blir ett barn, leker och har inga förpliktelser tills man blir en baby..
De sista 9 månaderna tillbringar man flytande runt i ett lyckorus. Där finns centralvärme, roomservice mm.
Och tillsist försvinner man från denna värld i en enda stor orgasm...

/j

En Migotrappa!

Undrar om det skulle vara nåt..?

Det är ett coahingsystem för barn. Som ska få dem att hjälpa till mera, ta mera ansvar för sina saker utan att man som förälder ska behöva använda sig av så mycket tjat och bråk. För att få en trevligare vardag helt enkelt! Jag gillar ju såna här grejer. Läser gärna barnpsykologiböcker och sånt.. Men det är inte alltid i praktiken som det funkar när man står där, stressad, trött och irriterad med två lika trötta och irriterade barn...    har iallafall skrivit ut informationen från hemsidan och kanske när jag får råd att jag köper en...  www.playmigo.com
Vad tror ni? I like it!!

Ännu en dag med magont.. Har ringt men det fanns inga tider.. Fick iallafall prata med en snäll sköterska och jag ska återkomma i morgon om det inte blir värre.. 

Hade en bra morgon med Alva och Ella, de lyssnade och gjorde det de skulle och vi hann i tid! Så skönt när det blir så.. ♥

Lite vårlikt väder ute idag iallafall och det gör en gladare..  Hoppas hoppas våren kan komma på riktigt snart.. Att man kan få känna att det värmer lite och man kan sätta sig nånstans utomhus och vända upp ansiktet mot solen..mmmm....

By the way så har favoritglassen Ben&Jerry gjort en portionsglass som säljs där det finns GB..  Det blir den första glassen jag äter utomhus i år när solen behagar komma och värma lite..

Ciao/j




What's wrong with mondays??

Suck...  Äntligen är den här måndan slut..  För jag är helt slut.. Har varit trött och haft ont i magen hela dagen. Och sen den där smygande måndagsångesten på det... why why?

Förvandlades till mamma kl 18.00 och hämtade tjejerna hos Maria och Krick där Alva hade smällt i sig 9 (!!??) våfflor!
Hur gick det till?

Var så skönt att träffa dem och de var på så bra humör♥
Vi gick hem och kollade på "halv 8 hos mig", som är från Örebro denna veckan, sen läste vi bok - mys mys..
Alva sa innan hos somnade - Du är så vacker mamma.....    Underbart att höra:) Speciellt en dag som denna, när man känner sig allt annat än vacker..

Ella trodde för övrigt när hon såg en Jesusikon på TV att det var kungen!!!

Ok, helgen i korthet..  Jobbade lördag. Sen hem och fixa lite och vänta på Ghina. När hon kom satt vi här hos mig och hade trevligt med prat, vin och musik. Gick vidare till Loungen där Sofie och Johan firades. Det var väldigt trevligt. Hade ju inte tänkt gått vidare sen..Men alla förstår ju att så blev det inte...  Alltså, jag gick vidare.. Strömpis blev det. Otroligt mycket folk och faktiskt väldigt många jag kände för en gångs skull. Det var rätt kul..  Men som sagt.. gå ut.. det är samma samma..  Varför går man ut när man kan dansa hemma?? Det kostar bara pengar och man blir trött och sliten. Gick innan stängning för att köpa min älskade chili cheese.. hamnade såklart i fel kö.. Slagsmål och polis framför mig! Väl hemma åt jag och hade telefonstund med Hans. Sen sov jag gott.
Söndag.. Vaknade och mådde bra! Skönt!  Åkte och jobbade på macken. Gick ju fint.. Sofie kom på kvällen och vi stängde ihop, det kändes tryggt:)
Sen till Hovsta för soffslapp..

Och nu är vi här..måndagkväll..  Har pratat med pappa om deras Thairesa.. Uhhh vad sugen man blir på att dra när man hör allt.. sol, värme, shopping... Snart åker syrran och Robin också..  Det som är bra med det är att jag får ha en fin BMW till mitt förfogande i 2 veckor och det är inte fy skam:)

Sova nu, upp tidigt och göra matsäck till Ella som ska på utflykt.

Gonatt/j





Chili cheese..

..kan vara bland det godaste som finns....    så ni vet ;)





Godnatt/j

Nästan vaken

Sitter här och halvsover.. Ska flytta mig från soffan till sängen. Har tvätt att hämta men tar den i morrn bitti..   *gäääääsp*
Idag har jag hållit till på lagret på jobbet. Styrt upp med lagerplats för nya skor, omorganiserat, märkt skor och kastat skräp.. En bra insats av mig tycker jag..  För det blev lite ordning och jag gillar ju ordning!! 

Sov konstigt i natt.. Vaknade 03 av en dröm, helt svettig och ledsen..  Brukar ju inte drömma så mycket mardrömmar.. Men inatt kom det..  Inte så kul, tur det inte var sant.. 
Måste ta igen lite sömn tror jag...

Nu ikväll har jag tvättat, ätit spagetti med ketchup. pratat lite i telefon och kollat på Let's Dance. Jag vill också dansa!!

Gonatt/j

Bokstaven J

En lite klurig grej jag hittade...   Frågor där alla svar måste börja på samma bokstav som mitt namn.. dvs J.. Testa med din egen bokstav:)

1. Vad heter du? Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Jonna
4. Pojknamn: Jason
5. Yrke: Journalist
6. Färg: Jadegrön
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jordnötssås och kycklingspett
9. Sak i badrummet: Jordgubbsschampoo
10. Plats/stad: Johannesburg
11. En orsak att vara sen: Jag själv har snoozat för länge
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Jiddra inte med Zohan
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Justin Timberlake´s band
16. Djur: Jordekorre
17. Gatunamn: Jeremiasvägen
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jag vill bara (med Timbuktu)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Julbord


/j


Att vara tjej..

..kan vara riktigt drygt ibland..

Om jag hade blivit en kille hade jag hetat Robert har min mamma berättat. Och det kanske skulle vara enklare många gånger.. Att heta Robert menar jag..

Som tjej ska man analysera, älta, ifrågasätta, vända och vrida.. Man har så mycket "varför" och "tänk om"..  Vi bara är sådana!  Är man någonsin nöjd liksom?

Känns inte som en kille har samma problem riktigt.. Men en sån (kille) har ju å andra sidan andra nackdelar.. Behöver inte nämna något här och nu..

Så det kanske är bäst ändå..att vara tjej alltså..
Man får ju helt enkelt vara som man är när man inte blev som man skulle..

Idag har jag ringt en massa samtal, svarat på en massa samtal. Gjort en del reklamationer och fortsatt mitt arbete med att uppdatera kontalktlistan till Sveriges alla skobutiker!
Men nu är jag klar för dagen och ska gå och sola. Ska bli skönt.. Ska ringa fröken Präktig och höra om hon ska med också..
Sen får vi se vad som händer.. En promenad kanske..

I morgon, jobb.. Timbuk åker bort så jag får roa mig själv...  Vad passar då en fredagskväll?.. om inte... TVÄTTA!!  Lördag, jobb och träning sen kanske fira Sofie och Johan som fyllt år. Skulle visst hålla till på Loungen, kanske går dit en stund. Men.. ska ju jobba på söndag igen, tänkte passa på att jobba lite mer denna söndag vilket innebär att jag får gå upp tidigare på morgonen..  Ja, fan... i år måste det bli en bra semester.... Annars är allt detta jobbande förgäves...



"Ditt liv är summan av alla dina val"


/j



 


Bara Onsdag

Okejj.. ännu en snöig dag. Inte så mycket man kan göra åt det..

Onsdag= Sova lite för länge, stressa lite, jobba (=ringa och säga samma fras tusen gånger), fixa Pluppen (vilket idag innebar att jag fick byta byxor, jävla skrälle!!), äta ett perfekt kokt ägg, träna, åka buss, hälsa på Therese?, äta nåt, duscha, kolla lite tv, vika och lägga in tvätt, slåss, dansa, sova.
Tror den här dagen kan komma att bli så på ett ungeför med risk för vissa små ändringar. Kanske nåt tillägg eller bortfall.

Dagens fråga: Varför kan inte den där nissen svara på mitt mail angående lägenheten?



Tips till mig själv: Andas, tänk först, fokusera på det positiva, reagera sen..
Tips till mig själv 2: Fråga direkt!

/j

Hej snö!!

Va faaan.. Kan det inte bara sluta snöa och bli vår nångång!!?

Idag är jag så trött.. Skulle träna tänkte jag men jag vill bara lägga mig och äta godis typ..  Så jag tränar i morrn istället!

Vet inte vad jag ska skriva heller så det gör jag jag i morrn också!!

Hej så länge!
/j

Working girl..

Ny vecka, nya tag.. Tror på denna veckan!!

Hade en bra kväll igår. Kollade på nya programmet "wipe out". Va kul det kan vara när folk ramlar och slår sig och ser allmänt fåniga ut bara. Tjejerna gillade det också. Var lite jobbigt när de skulle sova sen, mest från Alvas sida. Hon hade söndagsångest kan man säga.. Hon var lite låg i morse när hon vaknade också och det känns i hjärtat.. Hon säger att hon vet att hon kommer sakna mig så den här veckan..  Ska försöka ordna så vi kan ses nånting fast de är hos Mackan.
Jag och Hans kollade sen på Beck och somnade inte helt oväntat i soffan...

Har haft att göra på kontoret idag. Sitter och ringer runt till alla skoaffärer i hela Sverige som säljer Rieker (flera hundratals) för att uppdatera en massa uppgifter. Kommer ta tid.. Men det är bra, då vet jag vad jag ska pyssla med:)

Annars så har veckan och helgen som gick varit bra.. Nästan hela tiden.. Vissa saker blir jobbiga ibland men med lite vilja så går allt att lösa. Blev glatt överraskad i fredags, lördags och söndags! Tänk vad mycket enkla handlingar och små ord kan göra♥ Återigen, sorry att jag var lite klumpig i morse.. Skärp mig!

Nä, skriver mer vid tillfälle..

/j



För stor kostym?

Bara en liten fundering..  Hur kommer jag se ut när jag är 80år om min kostym redan känns lite stor.. ??


Har haft en bra dag.. Sov länge.. Eller inte sov, låg och drog mig länge och lyssnade på barnprogrammen på tv eftersom jag typ har sängen i vardagsrummet.. Hans åkte vid 09 och jobbade, men jag låg kvar lite till efter det..

Sen var det full fart, barnen badade, jag fixade mig och gjorde lunch till dem för jag själv skulle äta på Gröna Grodan, världens godaste sallad. Mamma och Benjamin ville gärna göra oss sällskap så vi möttes där och ungarne lekte för fullt i deras "lekgrotta" Skitbra ställe faktiskt, tror jag kommer gå dit oftare, just för salladen och så bra lekställe för barn.. Kan ju ta med sig en bok om man inte har sällskap med sig..


sallad med qinoa, betoning på o:et.. :)


Sen gick vi hem till oss en stund och lekte. Sen drog vi vidare till Björkhaga för ett besök hos ex svärfar och Anette, Patrik var också där.. Så trevligt!! Saknar ju dem ibland..

Nu är vi hemma och ska ha myssöndag!! Ghina är här en sväng och Hans kommer snart, blir mat och soffläge..

Hejs/j

Lördag men snart söndag

Jo..sitter här, med ett glas vin, en film på tv i bakgrunden som jag redan sett: "min stora kärlek" med Jack Black. I och för sig en bra film men jag är rastlös, ingen lust att se film..
Kom för ett par timmar sen hem från Therese, Kim och Cornelia..  Vi luktade, höll och gosade med liten bebis, drack kaffe också :) Det var trevligt.

På dagen idag har vi bara varit hemma. Jag har tvättat massor, allt som fanns typ. Älskar doften av ren lite halvfuktig tvätt som hänger..mmmm....   Sen det andra vanliga, lagat mat, diskat, hjälpt tjejerna med diverse saker, försökt lösa bråk mellan dem då och då...  Ibland är det så svårt att veta när man ska gripa in eller bara låta det vara, låta dem sköta det själva..  Men det kanske nån av alla de böcker jag fick med mig från biblioteket kan ge mig nåt tips om :) Läser en av böckerna nu, som handlar om nåt annat.. Tjejer, killar och relationer...  Fy fan vad det är träffande ibland.. Och vad sjuk i huvudet man är vissa gånger..  Läs den och le: "Vad män inte vet och vad kvinnor inte vill erkänna" av Deborah McKinlay. Självklart stämmer inte allt, man får ta mycket på skoj.. Men en del..ojoj..

Tror jag ska ta mig en dusch och sen lägga mig, tjejerna sover gott efter att vi kollat på melodifestivalen och läst bok. I morgon ska jag äntligen sova utan att ställa klockan! Har förberett frukost till Alva och Ella som dom kan plocka fram själva. På dagen tror jag vi går till Gröna Grodan för ett fika/lunch/lekbesök. Sen ska vi kramas och mysa så mycket vi orkar för en vecka har redan gått och de ska till Mackan igen.. Veckan som kommer består av jobb...7 dagar av 7... förhoppningsvis lite annat också...

Var för är min telefon helt död?  Asså den funkar ju..  men den är väldigt tyst :(



                       


/j


Fredag men snart lördag

Ja, för det är bara 10 minuter kvar på denna fredag!

Idag har jag varit ledig, så skönt. Jag och Ella var hemma när Alva var i skolan. Försökte städa lite men slutade med att jag både var rörmokare och snickare..  Fix fix :)
Sen kom Ghina och vi åt lunch innan vi hämtade Alva för att sen gå direkt till biblioteket. Oh, va kul det är att gå runt där och botanisera bland alla böcker. Ghina och barnen höll sig på barnavdelningen medan jag gick lite längre.. Fick med mig många böcker hem, med hopp om att nån av dem kan ge mig lite kloka tankar och infallsvinklar på en del saker.. Vi får se..
Efter det gick vi hem och fikade och jag städade klart. Lagade mat, Hans kom och åt med oss, sen körde jag honom till en kompis. Ghina kom till oss igen och hängde i soffan o kolla på Let´s dance.. Har ju blivit lite av en tradition. Ghina satt och visade Alva hästar på blocket så nu vill hon också ha en ponny!!

Jag ska ta bunten med böcker och lägga mig och bläddra lite.. Hoppas en nyckel sätts i låset snart också, för jag börjar bli trött...  Ska upp och tvätta 07...yeeeey!!

I morrn eftermiddag ska vi hälsa på lilla Cornelia igen. Alva och Ella vill ge henne presenten från dem :) Gott att lukta på bebis igen..

Natt/j

DAGENS:

MAMMIGASTE        :  Ella

TAIKON                     :  Tre personer på en cykel

MISS                           :  Ordrar på fel dator

SNÄLLASTE             :  Skjutsen till G-vik

SÖTASTE                   :  Ellas tankar om min "dop/brudklänning"

JOBBIGASTE             :  Se ovan på MAMMIGASTE

SÅNG                          :  "Ja må ho leva" till Gunnel

GRÖVSTA                  :  Mattes nya ord för kvinnligt könsorgan

SKÖNASTE TANKE :  Att jag är ledig fre, lö, sö...

GRÄL                          :  Alva vs Mamma

INKÖP                        :  Nässpray

ORDSPRÅK             :  Bakom ett säkert uppträdande kan oceaner av okunskap dölja sig



Gonatt/j

Nattpasset

Alva vaknade kl 03 inatt med grym växtvärk. Ja fatta inte riktigt och sa att hon skulle gå och kolla på TV så länge..  "Är det redan morgon?" sa hon..    Hon fick alvdon och vetevärmare på benet så somnade hon sen igen.. Hon har haft ont av växtvärk ofta på sistone.. Kanske därför hon äter lite mer nu också. Tillväxtperiod?
Jag hade lite svårt att somna om sen, tog en stund.. Och som vanligt grymt trött i morse. Men vi hann!!

Är hemma nu och ska fixa mat innan vi ska på simskolan. Har haft ett rejält gräl med Alva som tog musten ur mig totalt. Vi är sams igen efter en del prat. Ibland är det inte lätt!!

Annars då..  Jo, en riktig skitdag!

/j


Hur kunde jag glömma?

Lägger till en punkt på dagens attgöraschema:

• Tess kommer och dricker champagne-te :)


På schemat

Idag:

• Jobba till 18.00
• Hämta barn
• Bada barn
• Göra korvstroganof
• Vattna blommorna
• Krama barn
• Läsa för barn och natta dem
• Ringa mamma
• Rasta Pluppen
• Förbereda för i morgon bitti, lägga fram kläder etc.
• Dricka te och ta det lugnt, kanske bada och fixa naglarna
• Försöka fokusera på det positiva


"Motgång är ofta en förklädd vän. Möt den med tacksamhet, för den ger dig styrka och klokskap"

/j



Tisdagskväll

Varför har jag missat en hel säsong på Desperate Hosewifes?
Sitter här och småkollar lite på säsongsstarten och inser att jag inte såg ett enda avsnitt förra säsongen..Jag som inte misade ett avsnitt förr.. Vad har hänt?

Vad ser jag för nåt på TV egentligen?

Och vad hände i morse? Fick svimanfall, stora typen...  Ja, alltså, har ju hänt många gånger tidigare.. Brukar räcka att jag bara sätter eller lägger mig en stund. Men idag ville det inte gå över så snabbt och jag var stressad för att hinna lämna Alva till skolan i tid så jag försökte duscha fast jag mådde kass och det resulterade ju i att jag kräktes i duschen.. Fräsch tjej!! Var likblek och kallsvettades.. La mig på sängen tills det släppte.. Alva kom försent till skolan:(
Min älskade lillasystersjuksköterska tvingade mig att ringa vårdcentralen och hon jag pratade med tyckte absolut att jag ska komma och ta lite prover..  Tror inte det är nåt, har ju haft såhär sen jag var liten..men ändå, alltid bra att kolla kanske..  Men dagen har bestått av ett tungt huvud..det släpper inte..

Snälla Ghina hämtade tjejerna från dagis/fritids idag så jag bara plockade upp dem hos henne efter jobbet..Tack!
Ikväll har jag hjälpt Alva med läxan och läst bok för dem båda, nästan strypt Pluppen och ätit kvällsmat.. Nu ska jag ta filten, tekoppen och min bok och krypa tillrätta i soffan.. 

Gonatt/j

Helgbilder


Galna på Indigo


Kolla syrrans blick..inge sugen......



Ser rätt nöjda ut båda två



Cornelia 6 dagar♥


En lååång lista..


Vilken svordom använder du mest? Jävla skit! Eller Fan också!
Äger du en iPod? Nej
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Nångång runt 07, oftast lite före.
Hur många resväskor äger du? Ingen
Använder du flip-flops? Ja, mer än gärna!
Var köper du dina matvaror ifrån? Klippet oftast, kanon där!
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden.
Vilken var den senaste filmen du såg? Män som hatar kvinnor.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Beror på om jag har mina barn eller inte. Så svaret blir nog att jag gärna gör bådeoch!

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En bil!
Har någon någonsin kallat dig lat? Nej, tror aldrig det hänt.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej, det har jag aldrig gjort.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Nya med Kanye West, har lånat den av min granne.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Timbuktu!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej inte denna veckan men förra, och den för jag inte vidare eftersom den är berättad i förtroende.
När var senast någon stötte på dig? Det vet jag inte, beror väl på hur man ser det, kanske förra söndan då..
Vad åt du till middag senast? Sista riktiga middan var tapas i lördags. Annars en halv baguette med räkor igårkväll.
Använder du huvtröjor? Ja, ibland, till träningskläder eller myskläder.
Kan du vissla? Ja, men låter inte så fint kanske.
Vem var den senaste som ringde dig? Hans. Innan det lillasyster Sofie.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Har blivit lite feg.. Men bergochdalbana brukar jag åka.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Oh, ja! Helt säker!
Vilket riktnummer befinner du dig i? 019
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Vet inte hur stort det är riktigt, men Marieberg.
Hur många syskon har du? 3 st underbara.
Är du blyg inför det motsatta könet? Är nog inte så ofta blyg. Lite osäker ibland bara..
Vilken film kan du alla replikerna till? Dirty dancing och Reality bites.

Äger du några band t-shirts? Nej.
När flög du senast? Det var för tre somrar sedan, till Mallorca.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 3 st. Ställer jag dit en till blir det lite tight..

Läser du för skojs skull? Ja absolut!
Pratar du några andra språk? Engelska
Diskar du din egen disk? Diskar allas disk!

Har du gråtit offentligt? Ja.
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop
Försöker du alltid lära dig nya saker? Alltid bra att lära sig saker!

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej, är inte så sugen på det just nu.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej. Han får men varken borde eller måste. Vi kan dela på det!
Kan du kasta macka? Jajjemän!
Har du någonsin varit på Jamaica? Nej, men åker gärna dit!
Vad har du med dig in på bion? Helst sällskap. Lite godis också.
Vem var din favoritlärare och varför? Hm, har haft många bra lärare. Men favorit.. vet inte.. Kanske min första, Karin Larsson
Har du dejtat någon av en annan religion? Ja.
Vad har du för väder? Grått och mulet.
Har du en blogg? Ja du är där nu...
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Barnkunskap, psykoloi och vårdkunskap
Gillar du att flyga? Nje..
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Lojal
När sov du senast på golvet? Vet inte men Hans vet när han gjorde det!
Vilken är din favoritdrink? Nån söt mjölkdrink kanske
Gillar du din boendesituation? Ja det gör jag. det kan alltid bli bättre. Är ju lite trångt.. Men jag trivs.
Vilken är din mammas hemstad? Örebro
Din pappas hemstad? Örebro
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 6
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Ibland. Iallafall varannan vecka!!
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nä, fick tillsägelse ibland men inte så mycket trubbel.
Vilken är din favoritfrukt? Banan kanske eller fujiäpplen
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nä!!

Hur gammal blir du nästa födelsedag? Ett år till..
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja, litegrann..
Tror du på liv på andra planeter? Ja, kanske
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? Jag själv kanske..

Tror du att Gud är man eller kvinna? Ok, man då!
Vad var det senaste du åt? En sur dragstergodis
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Bådeoch tror jag.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? De hade bestämt sig för Jessica men när jag kom ut var det en Jenny. Vet inte hur de kom på det. Gillar mitt namn.
Gillar du senap? Japp
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Jävla helvetes skit. Det måste bli bättre, pappa säger alltid att det ordnar sig, tänk positivt!!"  Eller "Varför har jag sån jävla otur jämt"

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Tror inte det. Tror jag skulle få dödsångest.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Ingen aning! Lilla my i mumintrollen?
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej, men på tradera.
Tycker du om att krama folk? Ja, mina närmaste.

Skulle du säga att du är trendig? Trend är en tillflyksort för fantasilösa!!

Äger du en digitalkamera? Ja, en gammal dålig en..mobilen tar bättre bilder..
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Vet inte
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja det kan jag bli störd på!
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Minns inte, men det finns några.

Tycker du att du är attraktiv? Ibland. Inte idag!
Vad är du allergisk mot? Lögner
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej, varför skulle jag?
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Robert,
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla!


Måndagsångest de luxe

Varför liksom..?  Ibland blir jag bara så jävla trött på mig själv!!!
Borde ju vara en fantastisk dag idag, får ju tjejerna och allt.. Hade en helt underbar kväll igår.. Så varför denna känsla?

Maten på Indigo i lördags var super! Vi blev 10 st som åt och gick på bio, jättetrevligt. Ett liiiitet missöde med två av biobiljetterna bara, men det styrdes upp som tur var. Och vem som gjort fel släpper vi (fast jag vet att det inte var jag;)) Missförstånd sker så lätt...
Vissa valde att sova på bion..nämner inga namn men..  Filmen var bra..lång..hemsk..

På söndan vaknade vi hos mig och åt frukost och åkte sen till Therese, Kim och Cornelia.. Fikade och beundrade det lilla underverket. Lite paketöppning också:)
Syrran är bara liiiiite sugen på en egen bebis..(Ja, hur kan man inte bli helt bebissjuk när man håller i en sån liten go och söt..?) Men som substitut åkte hon direkt till IKEA och köpte nytt för att göra om hemmet!! Skulle inte ni till Thailand?

Efter det åkte syrran och Robin tillbaka till Karlstad och Hans skjutsade mig till jobbet på macken. Var lite förvirrad ibland, många saker att hålla koll på. Men jag stod själv ett par timmar och det gick fint. Sen kom fru Lindgren också och vi var ett bra team:) Kul att träffa henne lite..
Blev hämtad när jag slutat och vi åkte till hovsta och hade en lugn myskväll♥

Och nu.. måndag.. jobb tom torsdag. Ledig fredag!! Har inga större planer förutom vardag och vardag..planera och laga mat, handla, hämta och lämna barn, läxläsning, simskola osv.
Ghina kanske skulle hämta tjejerna i morrn för dagis stänger tidigt.

/j





RSS 2.0